Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου — Μένουν μέχρι να φύγουν.…

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πανελ­λα­δι­κή τηλε­διά­σκε­ψη των στε­λε­χών της ομά­δας Αχτσιό­γλου που βρι­σκό­ταν σε συνε­δρί­α­ση από το πρωί, εξε­τά­ζο­ντας τις επό­με­νες κινή­σεις τους.

«Η κατά­στα­ση ειδι­κά μετά τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις αλλά και τις χυδαί­ες επι­θέ­σεις δυσκο­λεύ­ει κάθε προ­σπά­θεια συνεν­νό­η­σης και συζή­τη­σης. Υπό αυτές τις συν­θή­κες δεν δια­μορ­φώ­νο­νται προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­βί­ω­σης με την παρού­σα ηγε­τι­κή ομά­δα», σημειώ­νουν πηγές της ηγε­τι­κής ομά­δας όσων συμ­με­τεί­χαν στην πανελ­λα­δι­κή συνά­ντη­ση των «έξι συν έξι», στην οποία έλα­βαν μέρος περισ­σό­τε­ρα από 1.000 στε­λέ­χη από όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές ανα­φέ­ρουν ειδι­κό­τε­ρα ότι «η κοι­νή εκτί­μη­ση είναι ότι με ευθύ­νη της ηγε­τι­κής ομά­δας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντι­με­τω­πί­ζει μια κρί­ση με στοι­χεία διά­λυ­σης. Η ρίζα του προ­βλή­μα­τος είναι πρώ­τα από όλα θέμα πολι­τι­κών επι­λο­γών και πολι­τι­κού ήθους. Δυστυ­χώς η ηγε­τι­κή ομά­δα αντί να επι­τρέ­ψει μια ανοι­χτή και ειλι­κρι­νή συζή­τη­ση σε αυτή την βάση επι­λέ­γει σενά­ρια συνο­μω­σί­ας και προ­σω­πι­κές επι­θέ­σεις». Τονί­ζουν ότι «η κατά­στα­ση ειδι­κά μετά τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις αλλά και τις χυδαί­ες επι­θέ­σεις δυσκο­λεύ­ει κάθε προ­σπά­θεια συνεν­νό­η­σης και συζή­τη­σης» και πως «υπό αυτές τις συν­θή­κες δεν δια­μορ­φώ­νο­νται προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­βί­ω­σης με την παρού­σα ηγε­τι­κή ομά­δα». Κατα­λη­κτι­κά, οι ίδιες πηγές ανα­φέ­ρουν ότι «όλο αυτό το διά­στη­μα έχου­με τοπο­θε­τη­θεί και λει­τουρ­γή­σει με βάση την ευθύ­νη για την ύπαρ­ξη του ανα­γκαί­ου αρι­στε­ρού και προ­ο­δευ­τι­κού σχε­δί­ου απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ. Αυτό θα συνε­χί­σου­με να κάνουμε».

Νωρί­τε­ρα, γνω­στο­ποι­ή­θη­κε με κεί­με­νο η απο­χώ­ρη­ση μελών της Νεο­λαί­ας ΣΥΡΙΖΑ Θεσ­σα­λο­νί­κης ενώ ανα­μέ­νε­ται νέο «κύμα εξό­δου» οργα­νώ­σε­ων της Νεο­λαί­ας τις επό­με­νες ημέ­ρες. Το Σάβ­βα­το προη­γή­θη­κε η φυγή 26 μελών της Οργά­νω­σης ΑΕΙ-Ερευ­νη­τι­κών Κέντρων.

Το «κενό» στη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία, και ευρύ­τε­ρα στη δια­μόρ­φω­ση «εναλ­λα­κτι­κής» στην αστι­κή δια­χεί­ρι­ση επι­χει­ρεί να καλύ­ψει το ΠΑΣΟΚ. Ο πρό­ε­δρός του, Ν. Ανδρου­λά­κης, από το βήμα της ΚΕ του κόμ­μα­τος σήμε­ρα σημεί­ω­σε πως το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει στό­χο απλά να προ­σπε­ρά­σει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στό­χο να κερ­δί­σει τη Νέα Δημο­κρα­τία» και ότι «η χώρα χρειά­ζε­ται ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυ­ρή κυβερ­νη­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή πρό­τα­ση. Και εργα­ζό­μα­στε γι’ αυτό καθη­με­ρι­νά μέσα και έξω από τη Βου­λή». Και στο πλαί­σιο αυτό ανα­πα­ρή­γα­γε και όλες τις ξεφτι­σμέ­νες αυτα­πά­τες περί αντι­λαϊ­κών μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων που «εκσυγ­χρο­νί­ζουν το κρά­τος, προ­ω­θούν την ανο­δι­κή κοι­νω­νι­κή κινη­τι­κό­τη­τα και μειώ­νουν τις ανισότητες».

Στο μετα­ξύ την εμφά­νι­σή του — στο ΣΚΑΪ — έκα­νε σήμε­ρα και ο πρώ­ην υπουρ­γός του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρ­δος ο οποί­ος προ­α­νήγ­γει­λε (εκ νέου) την επα­νεμ­φά­νι­σή του στην πολι­τι­κή, λέγο­ντας πως «Αύριο είναι το πρώ­το βήμα μίας και­νούρ­γιας πορεί­ας. Θα διευ­κρι­νι­στεί τις επό­με­νες εβδο­μά­δες ή τις επό­με­νες μέρες. Είμαι σε συζή­τη­ση με τους πολι­τι­κούς μου φίλους», ενώ σε ερώ­τη­ση για το αν το σχέ­διο που έχει στο μυα­λό του μπο­ρεί να παρου­σια­στεί στις επι­κεί­με­νες Ευρω­ε­κλο­γές, απά­ντη­σε: «Δεν το απο­κλείω, από αύριο θα είμαι παρών στην πολιτική».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο