Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας: Πρώτη δύναμη στις εκλογές η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»

Την πρώ­τη θέση κατέ­λα­βε η Δημο­κρα­τι­κή Ενό­τη­τα Γονέ­ων στις εκλο­γές για το νέο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της  Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας που την Κυρια­κή 1 Ιου­λί­ου 2023 πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο δημαρ­χείο Κορ­δε­λιού-Εύο­σμου την εκλο­γο­α­πο­λο­γι­στι­κή συνέ­λευ­ση των αντιπροσώπων.

Σε ανα­κοί­νω­ση η Ομο­σπον­δία ανα­φέ­ρει πως «η συζή­τη­ση στο συνέ­δριο κινή­θη­κε στην ανά­γκη να υπάρ­χουν πρω­το­βου­λί­ες από όλες τις ενώ­σεις με σκο­πό να εκφρα­στεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο η αγω­νία και ο προ­βλη­μα­τι­σμός των γονιών για τα δεκά­δες συσ­σω­ρευ­μέ­να ζητή­μα­τα βίας που παρα­τη­ρή­θη­καν τον τελευ­ταίο χρό­νο μέσα και έξω από τα σχολεία.

Τα περι­στα­τι­κά βίας, σε συν­δυα­σμό με την ανυ­παρ­ξία ικα­νού επι­στη­μο­νι­κού προ­σω­πι­κού (νοση­λευ­τές, κοι­νω­νι­κοί λει­τουρ­γοί) που θα καλύ­ψουν τις ανά­γκες των παι­διών έχουν δημιουρ­γή­σει ένα  εκρη­κτι­κό μείγ­μα που ανά πάσα στιγ­μή “θα εκρα­γεί” και θα έχου­με πραγ­μα­τι­κά επι­κίν­δυ­να φαι­νό­με­να βίας μέσα και έξω από το σχολείο.

Ο θάνα­τος του μαθη­τή στις Σέρ­ρες μαζί με το έγκλη­μα στα Τέμπη και τον φονι­κό σει­σμό στην Συρία – Τουρ­κία ήταν η αφορ­μή να μεγα­λώ­σει και η συζή­τη­ση για την ασφά­λεια των μαθη­τών μας μέσα στα σχο­λεία, αλλά και για τις μετακινήσεις.

Στον έναν χρό­νο η Ομο­σπον­δία έκα­νε μία σοβα­ρή προ­σπά­θεια να επε­ξερ­γα­στεί σει­ρά αιτη­μά­των για όλα τα προ­βλή­μα­τα των σχο­λεί­ων όπως η σχο­λι­κή στέ­γη, η παράλ­λη­λη στή­ρι­ξη, ή ενι­σχυ­τι­κή διδα­σκα­λία, τα προ­βλή­μα­τα με τη σχο­λι­κή στέ­γη και την κατά­στα­ση στα ειδι­κά σχολεία.

Η προ­σπά­θεια της Ομο­σπον­δί­ας να μαζι­κο­ποι­ή­σει την συμ­με­το­χή των γονιών στους συλ­λό­γους και τις ενώ­σεις είχε ως απο­τέ­λε­σμα στην τελευ­ταία χρό­νια να δημιουρ­γη­θούν δύο νέες ενώ­σεις αυξά­νο­ντας έτσι τις ενώ­σεις που συμ­με­τεί­χαν στο συνέδριο».

Επί­σης εγκρί­θη­κε ομό­φω­να από την ΓΣ της ομο­σπον­δία η συμ­με­το­χή και η στή­ρι­ξη του ψηφί­σμα­τος του Σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων Εκπαι­δευ­τι­κών στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση (ΣΕΦΙΕ) στην κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στην από­λυ­ση δυο εργα­ζο­μέ­νων εκπαι­δευ­τι­κών από τα ιδιω­τι­κά εκπαι­δευ­τή­ρια Φρυγανιώτη.

Από την εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία για το ΔΣ έλαβαν:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ: 27 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 12 ΕΔΡΕΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 15 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 7 ΕΔΡΕΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ: 2 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 0 ΕΔΡΕΣ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο