Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ — ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ — ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 🚩Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 24-Οκτ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

✔️   Στις 6.30 μμ. στα Προ­πύ­λαια στην Αθήνα
Την ίδια ώρα στο Αγαλ­μα Βενι­ζέ­λου στη Θεσσαλονίκη

Με νέα συλ­λα­λη­τή­ρια την Πέμ­πτη 24/10 κλι­μα­κώ­νουν την πάλη τους ενά­ντια στο αντι­λαϊ­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο οι ταξι­κές συν­δι­κα­λι­στι­κές οργανώσεις.Στην Αθή­να το συλ­λα­λη­τή­ριο θα γίνει στις 6.30 μμ., στα Προ­πύ­λαια. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη θα γίνει την ίδια ώρα στο Αγαλ­μα Βενιζέλου.

Συγκε­ντρώ­σεις έχουν ήδη ορι­στεί και στη Θεσ­σα­λία: Την Τετάρ­τη 23/10 σε Λάρι­σα (7 μμ., κεντρι­κή πλα­τεία) και Καρ­δί­τσα (7 μμ., κεντρι­κή πλα­τεία) και την Πέμ­πτη 24/10 σε Βόλο (7 μμ., πλα­τεία Πανε­πι­στη­μί­ου) και Τρί­κα­λα (7 μμ., πλα­τεία Ρ. Φεραίου).

«Οι Ομο­σπον­δί­ες, τα Εργα­τι­κά Κέντρα και τα Συν­δι­κά­τα που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ συνε­χί­ζου­με με μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη, μαχη­τι­κό­τη­τα και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τη δρά­ση μας ενά­ντια στο κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης. Διεκ­δι­κού­με σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής. Μετά τις δύο απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στις 24 Σεπτέμ­βρη και στις 2 Οκτώ­βρη, μετά από το μαχη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 17 Οκτώ­βρη, κλι­μα­κώ­νου­με με νέο συλ­λα­λη­τή­ριο στις 24 Οκτώ­βρη», σημειώ­νει το ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να πάρουν μέτρα για την επι­τυ­χία του.

 

logo ΠΑΜΕ

Στην ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Παλεύ­ου­με κόντρα στο νομο­σχέ­διο — σκού­πα για τις κλα­δι­κές συμ­βά­σεις, τους μισθούς των εργα­ζο­μέ­νων και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες, το οποίο δίνει “γην και ύδωρ” στους επεν­δυ­τές και γκρε­μί­ζει όσα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα έμει­ναν όρθια με σκλη­ρό αγώ­να, στην περί­ο­δο της κρί­σης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Παλεύ­ου­με κόντρα στα εμπό­δια της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΓΣΕΕ, που σπέρ­νει σύγ­χυ­ση και μοι­ρο­λα­τρία και κάνει ό,τι μπο­ρεί για να υπάρ­ξει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου, ξοφλώ­ντας με αυτόν τον τρό­πο τις δεσμεύ­σεις της απέ­να­ντι στην κυβέρ­νη­ση, στο ΣΕΒ και τις άλλες εργο­δο­τι­κές ενώ­σεις για στή­ρι­ξη των μέτρων.

Με το σύν­θη­μα “Κάτω τα χέρια από τα Συν­δι­κά­τα! Διεκ­δι­κού­με σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής, ζωή με δικαιώ­μα­τα”, συνε­χί­ζου­με να δίνου­με τη μάχη της ενη­μέ­ρω­σης μέσα σε κάθε κλά­δο και χώρο δου­λειάς, δυνα­μώ­νου­με το μαζι­κό και ενω­τι­κό ρεύ­μα αντί­στα­σης στην αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων».

Στη μάχη για την ενη­μέ­ρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων και την οργά­νω­ση της πάλης

Με πλα­τύ άνοιγ­μα στους εργα­ζό­με­νους, εξορ­μή­σεις και περιο­δεί­ες σε χώρους δου­λειάς, συσκέ­ψεις και συνε­λεύ­σεις, τα σωμα­τεία οργα­νώ­νουν τα επό­με­να βήμα­τα του αγώ­να τους.

Με τους εργα­ζό­με­νους στις εται­ρεί­ες «ΔΕΛΤΑ», «ΝΙΚΑΣ» και «Creta Farm» στον Αγιο Στέ­φα­νο συζή­τη­σε την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη το Συν­δι­κά­το Τρο­φί­μων — Ποτών — Γάλα­κτος Αττι­κής. Με τις εξορ­μή­σεις το Συν­δι­κά­το κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να πάρουν μέρος στη Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 20/10, στις 10.30 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας, ενώ συζή­τη­σε μαζί τους για το πραγ­μα­τι­κό περιε­χό­με­νο του «ανα­πτυ­ξια­κού» πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου της κυβέρνησης.

Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, στο πλαί­σιο της ενη­μέ­ρω­σης των εργα­ζο­μέ­νων για το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο, προ­χω­ρά σε εξορ­μή­σεις και συγκε­ντρώ­σεις σε χώρους δου­λειάς και γει­το­νιές: Τη Δευ­τέ­ρα 21/10, στις 7 π.μ., στο εργο­τά­ξιο της ORBIT. Την Τρί­τη 22/10 στο εργο­τά­ξιο του εκπτω­τι­κού χωριού στα Σπά­τα, με στά­ση εργα­σί­ας (12 μ. — 1 μ.μ.) και Γενι­κή Συνέ­λευ­ση. Την Τετάρ­τη 23/10, στις 7 π.μ., στο εργο­τά­ξιο του πρώ­ην εργο­στα­σί­ου «Παπα­στρά­τος» στον Πει­ραιά. Την Πέμ­πτη 24/10, στο εργο­τά­ξιο κατα­σκευ­ής του κολε­γί­ου «St. Catherine’s» στη Λυκό­βρυ­ση, με στά­ση εργα­σί­ας (12 μ. — 1 μ.μ.) και Γενι­κή Συνέ­λευ­ση. Το Συν­δι­κά­το καλεί τους εργα­ζό­με­νους να πάρουν μέρος στην ετή­σια Γενι­κή Συνέ­λευ­ση, την Κυρια­κή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθου­σά του (Βεραν­ζέ­ρου 1, πλα­τεία. Κάνιγ­γος, 2ος όροφος).

Στο μετα­ξύ, συνε­λεύ­σεις και συσκέ­ψεις οργα­νώ­νουν τις επό­με­νες μέρες τα εξής σωματεία:

  • Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων «Cosmote — Ε Value» Αττι­κής πραγ­μα­το­ποιεί Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 20/10, στις 11 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας. Θα συζη­τη­θούν το προ­σχέ­διο ΣΣΕ που έχει δια­μορ­φώ­σει το ΔΣ και οι πρω­το­βου­λί­ες για τη διεκ­δί­κη­ση υπο­γρα­φής και εφαρ­μο­γής ΣΣΕ.
  • Σε σύσκε­ψη καλεί τους εργα­ζό­με­νους η Ενω­ση Οικο­δό­μων Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας την Κυρια­κή 20/10, στις 10.30 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο Αγρι­νί­ου. Θα συμ­με­τά­σχει ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Γιάν­νης Τασιούλας.
  • Ο Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αθή­νας πραγ­μα­το­ποιεί Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 3/11, στις 10 π.μ. στα γρα­φεία του Συλ­λό­γου Εμποροϋπαλλήλων.
  • Το Συν­δι­κά­το Τύπου και Χάρ­του προ­χω­ρά σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση την Κυρια­κή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθου­σα συνε­δριά­σε­ων κάτω από τα γρα­φεία του Συν­δι­κά­του (Αρι­στο­τέ­λους 11–15, 5ος όροφος).

 

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής logo

✔️  Εργαζόμενοι στους δήμους:
Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα

Με πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο το Σάβ­βα­το 19/10 στην Αθή­να και απο­χή από κάθε υπε­ρω­ρια­κή εργα­σία το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο συνε­χί­ζουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους οι εργα­ζό­με­νοι στους δήμους, αντι­δρώ­ντας στο αντι­λαϊ­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης. Ανά­με­σα στις άλλες αντερ­γα­τι­κές δια­τά­ξεις του, το νομο­σχέ­διο με το άρθρο 179 διευ­κο­λύ­νει παρα­πέ­ρα την εκχώ­ρη­ση υπη­ρε­σιών των δήμων σε ιδιώτες.

Το Συν­δι­κά­το ΟΤΑ Αττι­κής, στο πλαί­σιο του πανελ­λα­δι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου στην Αθή­να, καλεί το Σάβ­βα­το σε συγκέ­ντρω­ση στις 10.30 π.μ. στην πλα­τεία Βάθης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο