Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Συγκε­κρι­μέ­να η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου κρί­θη­κε ένο­χη για την ανθρω­πο­κτο­νία και την από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας της πρω­τό­το­κης κόρης της.

Μετά από δια­δι­κα­σία 15 μηνών, περί­που 100 συνε­δριά­σεις, την εξέ­τα­ση περί­που 60 μαρ­τύ­ρων, την αξιο­λό­γη­ση των θέσε­ων της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου και των στοι­χεί­ων που περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία, το δικα­στή­ριο έδω­σε την ετυ­μη­γο­ρία του για όσα κατα­λο­γί­ζο­νται στην 35χρονη κατηγορουμένη.

Κατά τη διάρ­κεια της απο­δει­κτι­κής δια­δι­κα­σί­ας, με πολ­λές από τις συνε­δριά­σεις να διε­ξά­γο­νται σε υψη­λούς τόνους, οι θέσεις της κατη­γο­ρου­μέ­νης ένα­ντι των στοι­χεί­ων της δικο­γρα­φί­ας, ήταν ότι η Τζωρ­τζί­να χάθη­κε για λόγους που δεν αφο­ρούν την ίδια, αλλά σχε­τί­ζο­νται είτε με κακή αξιο­λό­γη­ση και δια­χεί­ρι­ση της κατά­στα­σης του παι­διού από τους για­τρούς, είτε λόγω εγγε­νούς γονι­δια­κής πάθη­σης, που δεν είχε εντο­πι­στεί εγκαίρως.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά

Στη δικα­στι­κή αίθου­σα, όπου εκδι­κά­ζο­νται η πολύ­κρο­τη υπό­θε­ση που είχε προ­κα­λέ­σει ανα­βρα­σμό, βρί­σκο­νται τα μέλη της οικο­γέ­νειας της 35χρονης καθώς και ο πρώ­ην σύζυ­γός της Μάνος Δασκα­λά­κης.

Ο συνή­γο­ρός της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, Αλέ­ξης Κού­γιας, στην πρώ­τη του δήλω­ση σχε­τι­κά με την εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης ανέ­φε­ρε πως η εντο­λέ­ας του δεν θα ζητή­σει ελα­φρυ­ντι­κά.

Μέσα στις επό­με­νες ώρες, ανα­μέ­νε­ται να γίνει γνω­στή η ποι­νή για τη Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου η οποία κατη­γο­ρεί­ται και για τους θανά­τους των άλλων παι­διών της, Μαλέ­νας και Ίριδας.

Σημειώ­νε­ται πως στις αρχές Απρί­λη θα συνε­χι­στεί η δίκη για τους θανά­τους των άλλων δύο παι­διών της που κατη­γο­ρεί­ται πως έχει σκοτώσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο