Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή των συγγενών εγκλωβισμένων στη Θεσσαλία: Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας — Μαζί μας στην κινητοποίηση σήμερα στο Σύνταγμα _συμπαράσταση με την υπογραφή σας

Κινη­το­ποί­η­ση με την οποία ξεκα­θα­ρί­ζουν πως «δεν αντέ­χου­με άλλο» υψώ­νο­ντας παράλ­λη­λα κραυ­γή δια­μαρ­τυ­ρί­ας, θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν σήμε­ρα Σάβ­βα­το 9 Σεπτέμ­βρη, στις 12 το μεση­μέ­ρι, στο Σύνταγ­μα, οι Θεσ­σα­λοί συγ­γε­νείς εγκλω­βι­σμέ­νων και πλη­γέ­ντων που μένουν στην Αθή­να.

«Όλοι εμείς που υπο­γρά­φου­με το κεί­με­νο, κατα­γό­μα­στε από τη Θεσ­σα­λία και μένου­με στην Αθή­να, που είμα­στε συγ­γε­νείς εγκλω­βι­σμέ­νων από τις περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας, που έχου­με υπο­στεί σοβα­ρές κατα­στρο­φές στις περιου­σί­ες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζού­με την αγω­νία για τους δικούς μας ανθρώ­πους, υψώ­νου­με κραυ­γή δια­μαρ­τυ­ρί­ας. Δεν αντέ­χου­με άλλο! Αυτές τις μέρες ζού­με το δρά­μα των δικών μας ανθρώ­πων, φίλων και συγ­γε­νών που παρα­μέ­νουν εγκλω­βι­σμέ­νοι για μέρες χωρίς πόσι­μο νερό και τρο­φή, χωρίς ρεύ­μα και χωρίς τα ανα­γκαία φάρ­μα­κα για όσους νοσούν. Ζουν κυριο­λε­κτι­κά και προ­σπα­θούν να επι­βιώ­σουν μέσα στα λασπόνερα».

Υπο­γραμ­μί­ζουν πως «το δρά­μα που ζού­με αυτές τις μέρες είναι ένα δρά­μα επα­να­λαμ­βα­νό­με­νο πότε με τον “Ιανό”, πότε με τις πυρ­κα­γιές, πότε με το σει­σμό στη Λάρι­σα» και ξεκα­θα­ρί­ζουν ότι «οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώ­πων μετρά­νε! Θα τις υπε­ρα­σπι­στού­με απέ­να­ντι σε κυβερ­νή­σεις, Περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές Αρχές που θεω­ρούν κόστος τα μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και της περιου­σί­ας μας».

Τονί­ζουν ότι «εδώ και τώρα είναι ανά­γκη να παρ­θούν όλα τα ανα­γκαία μέτρα και με όλα τα δια­θέ­σι­μα μέσα να απε­γκλω­βι­στούν και να μετα­φερ­θούν σε ασφα­λές σημείο οι συγ­γε­νείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρω­ποι. Ιδιαί­τε­ρη φρο­ντί­δα για τα παι­διά, τους γερό­ντους μας και όσους νοσούν . Να εξα­σφα­λι­στεί η στέ­γα­σή τους για όσο διά­στη­μα χρεια­στεί. Να κόψουν το λαι­μό τους και να απο­ζη­μιώ­σουν άμε­σα στο 100% όλους τους πλη­γέ­ντες για το σύνο­λο των καταστροφών».

Πατήστε εδώ για την υπογραφή σας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο