Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργισμένη ανακοίνωση Μίκη Θεοδωράκη για την επίσκεψη Μέρκελ

Οργι­σμέ­νη ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε ο  μου­σι­κο­συν­θέ­της Μίκης Θεο­δω­ρά­κης, για την επί­σκε­ψη της Άγκε­λα Μέρ­κελ στην Ελλά­δα σχο­λιά­ζο­ντας τόσο την στά­ση της ίδιας όσο και του Αλέ­ξη Τσίπρα.

Για τον Πρω­θυ­πουρ­γό ανα­φέ­ρει ότι είναι υπο­ταγ­μέ­νος στην πολι­τι­κή του Βερο­λί­νου ενώ κάνει ειδι­κή ανα­φο­ρά στη λεη­λα­σία του ενερ­γεια­κού πλού­του, την οποία συν­δέ­ει και με την επί­σκε­ψη της Καγκελαρίου.

Ανα­λυ­τι­κά το κεί­με­νο του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη: «Η καγκε­λά­ριος της Γερ­μα­νί­ας κ. Μέρ­κελ επέ­βλε­ψε με γερ­μα­νι­κή πυγ­μή και συνέ­πεια την κατα­στρο­φή της χώρας μας από την αρχή των Μνη­μο­νί­ων και ιδιαί­τε­ρα μετά το 2015 έχο­ντας γοη­τεύ­σει και καθυ­πο­τά­ξει τον Αλ. Τσίπρα.

Μετά την μεγά­λη πυρ­κα­γιά ήρθε να ελέγ­ξει τα απο­καϊ­δια με σκο­πό να επι­τύ­χει την περαι­τέ­ρω αξιο­ποί­η­σή τους και την τελειω­τι­κή μας ερή­μω­ση και με το βλέμ­μα στους υδρο­γο­νάν­θρα­κες που σήμε­ρα όλοι πλέ­ον γνω­ρί­ζουν την ύπαρ­ξη και την αξία τους που ανέρ­χε­ται σε δεκά­δες τρισεκατομμύρια.

Η άσπον­δη φίλη μας περι­μέ­νει την τελι­κή μας ραγια­δο­ποί­η­ση, ώστε να μην υπάρ­ξει ούτε η παρα­μι­κρή αντί­δρα­ση από μέρους μας την ώρα της υφαρ­πα­γής τους επ’ ωφε­λεία του γερ­μα­νι­κού λαού που φαί­νε­ται δεν χόρ­τα­σε ακό­μα μετά το φαγο­πό­τι της επο­χής της γερ­μα­νι­κής κατοχής».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο