Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ και… κόκκινος τίτλος

Την ορι­στι­κή δια­κο­πή του τέταρ­του τελι­κού της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ, μετα­ξύ Πανα­θη­ναϊ­κού και Ολυ­μπια­κού, απο­φά­σι­σαν οι διαι­τη­τές της ανα­μέ­τρη­σης (Κορο­μη­λάς, Παπα­πέ­τρου, Θεο­νάς), με τους «ερυ­θρό­λευ­κους» να παίρ­νουν τη νίκη στα… χαρ­τιά και με το 3–1 στη σει­ρά να στέ­φο­νται πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας για δεύ­τε­ρη δια­δο­χι­κή σεζόν και 14η στην Ιστο­ρία τους. Οι Πει­ραιώ­τες, μάλι­στα, οι οποί­οι ολο­κλή­ρω­σαν τη σεζόν με τρεις τίτλους (πρω­τά­θλη­μα Ελλά­δας, Κύπελ­λο και Σού­περ Καπ) και ήταν φινα­λίστ της Euroleague, πανη­γύ­ρι­σαν για δεύ­τε­ρη φορά στην Ιστο­ρία τους τίτλο στο κλει­στό των Ολυ­μπια­κών Εγκα­τα­στά­σε­ων, μετά το 2016!

Στα 2:46 πριν τη λήξη της τρί­της περιό­δου στο Game 4 της σει­ράς των Τελι­κών της Α1 Ανδρών/Basket League στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυ­μπια­κό στο +28 (35–63), διε­κό­πη η ανα­μέ­τρη­ση με από­φα­ση των διαι­τη­τών. Τα καπνο­γό­να που άνα­ψαν στο κλει­στό των Ολυ­μπια­κών Εγκα­τα­στά­σε­ων δημιούρ­γη­σαν μία απο­πνι­κτι­κή ατμό­σφαι­ρα, με τους «ερυ­θρό­λευ­κους», που έγι­ναν και απο­δέ­κτες… αντι­κει­μέ­νων, να απο­χω­ρούν για τα απο­δυ­τή­ρια μέχρι να καθα­ρί­σει η ατμόσφαιρα.

Λίγα λεπτά αργό­τε­ρα οι διαι­τη­τές απο­φά­σι­σαν την εκκέ­νω­ση του κλει­στού για να συνε­χι­στεί ο αγώ­νας, με την ΚΑΕ Πανα­θη­ναϊ­κός να γνω­στο­ποιεί την από­φα­ση από τα μεγάφωνα.

Κατά την απο­χώ­ρη­ση του κόσμου, μερί­δα οπα­δών προ­χώ­ρη­σε σε υλι­κές ζημιές, σπά­ζο­ντας και εκτο­ξεύ­ο­ντας καθί­σμα­τα, ενώ άνα­ψε κρο­τί­δες και πυρο­σβε­στή­ρες, εξέ­λι­ξη που οδή­γη­σε και τους παί­κτες του «τρι­φυλ­λιού» στα απο­δυ­τή­ρια. Στις 23:40, με το τρα­πέ­ζι της γραμ­μα­τεί­ας σπα­σμέ­νο και περί­που 100 οπα­δούς του Πανα­θη­ναϊ­κού να αρνού­νται να απο­χω­ρή­σουν, η διαι­τη­τι­κή τριά­δα απο­φά­σι­σε την ορι­στι­κή διακοπή!

Τα δεκά­λε­πτα: 15–24, 26–48, 35–63 στα 2:46 πριν τη λήξη της τρί­της περιόδου

Στο αγω­νι­στι­κό κομ­μά­τι, ο Ολυ­μπια­κός με μία άκρως πει­στι­κή εμφά­νι­ση και εκτε­λώ­ντας τους «πρά­σι­νους» από τα 6,75, κατά­φε­ρε από τα πρώ­τα λεπτά να ελέγ­ξει την τύχη του και στο 7΄ ο φωτει­νός πίνα­κας έγρα­ψε το 9–20, με τους Πει­ραιώ­τες να μετρούν 8/12 σουτ εντός πεδιάς και τον Γουό­καπ κινη­τή­ριο μοχλό της επί­θε­σης (10 πόντοι με 4/4 σουτ στην πρώ­τη περίοδο).

Με τον Πανα­θη­ναϊ­κό να μένει από επι­λο­γές και να δεί­χνει ανή­μπο­ρος να ελέγ­ξει την περι­φε­ρεια­κή άμυ­να τού, ο Ολυ­μπια­κός κυριάρ­χη­σε στο παρ­κέ και στο 15΄ ξέφυ­γε με +16 (21–37), απέ­να­ντι στους «πρά­σι­νους» που τα είχαν με την… αστο­χία τους. Με τον Σλού­κα να συν­δέ­ε­ται και αυτός από τα 6,75, γρά­φτη­κε το μη ανα­στρέ­ψι­μο +22 (26–48) στο ημίχρονο…

Δίχως να χάσουν τη διάρ­κειά τους σε άμυ­να και επί­θε­ση, οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» μπή­καν απο­φα­σι­σμέ­νοι και στην τρί­τη περί­ο­δο, έτρε­ξαν ένα επι­μέ­ρους σκορ 9–15, γρά­φο­ντας το 35–63, πριν ο τελι­κός δια­κο­πεί και δεν ξαναρ­χί­σει ποτέ…

Πρώ­τοι σκό­ρερ των πρω­τα­θλη­τών Ελλά­δας οι Άλεκ Πίτερς (3/3 τρί­πο­ντα) και Σάσα Βεζέν­κοβ, οι οποί­οι μέτρη­σαν από 11 πόντους, ενώ MVP ήταν αναμ­φί­βο­λα ο Τόμας Γουό­καπ με 10 πόντους, 6 ριμπά­ουντ και 5 ασίστ.

Από τον Πανα­θη­ναϊ­κό που έκλει­σε τη χρο­νιά χωρίς τίτλο για πρώ­τη φορά από την αγω­νι­στι­κή περί­ο­δο 1995–96 και κιν­δυ­νεύ­ει να αρχί­σει τη νέα σεζόν με ‑2 βαθ­μούς (μαζί με ποι­νή 3 αγω­νι­στι­κών και πρό­στι­μο 20.000 ευρώ), μετά απ‘ όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν από­ψε, τα 11 λάθη και τα μόλις 4/19 τρί­πο­ντα δεν άφη­ναν περι­θώ­ρια για αντίδραση…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορο­μη­λάς, Παπα­πέ­τρου, Θεονάς.

Οι συν­θέ­σεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρή­στος Σερέ­λης): Λι 3 (1), Γουί­λιαμς 5 (1), Γκρι­γκό­νις 4, Μαν­τζού­κας 6 (2), Γκου­ντάι­τις, Π. Καλαϊ­τζά­κης 5, Παπα­γιάν­νης 6, Μπο­χω­ρί­δης, Αγρα­βά­νης 4, Παπ­πάς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας): Γουό­καπ 10 (2), Λούν­τζης 3 (1), Φαλ 8, Βεζέν­κοβ 11 (1), Πίτερς 11 (3), Λαρεν­τζά­κης, 4, Σλού­κας 6 (2), Μπό­λο­μποϊ 2, Μακ­Κίσκ 8 (1).

Πηγή: ΑΠΕ

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο