Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Καισαριανή _Φωτο

Στην αίθου­σα εκδη­λώ­σε­ων του Δημαρ­χεί­ου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα η τελε­τή ορκω­μο­σί­ας του νεο­ε­κλε­γέ­ντα Δημάρ­χου Και­σα­ρια­νής, Ηλία Στα­μέ­λου και του νέου Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Και­σα­ρια­νής. Στην τελε­τή παρευ­ρέ­θη­καν ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Αττι­κής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάν­νης Πρω­τού­λης, οι επι­κε­φα­λής της ΛαΣυ Ζωγρά­φου και Βύρω­να, Ανδρέ­ας Καρα­βί­δας — Βαγ­γέ­λης Γεί­το­νας, καθώς και πρώ­ην Δήμαρ­χοι Και­σα­ρια­νής, ο γερό­λυ­κος Γιώρ­γος Κατη­μερ­τζής (ΛαΣυ), Σπύ­ρος Τζό­κας και Αντώ­νης Καμπάκας.

Ο νέος δήμαρ­χος Ηλί­ας Στα­μέ­λος _ κατέ­θε­σε και πάλι το συμ­βό­λαιο με το λαό της ανταρ­το­μά­νας, στον σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό του

Και­σα­ρια­νιώ­τες ‑σες
Σας ευχα­ρι­στού­με για την σημε­ρι­νή σας συμ­με­το­χή στην ορκω­μο­σία της νέας δημο­τι­κής αρχής, να σας ευχη­θού­με χρό­νια πολ­λά και στο νέο χρό­νο να εκπλη­ρω­θούν οι ελπί­δες και οι προσ­δο­κί­ες όλων.
Θα θέλα­με για μια ακό­μα φορά να ευχα­ρι­στή­σου­με όλους εκεί­νους που μας ψήφι­σαν . Όλους εκεί­νους, που συνέ­βα­λαν η Και­σα­ρια­νή με την ιστο­ρι­κή της πορεία και παρά­δο­ση να απο­κτή­σει αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανα­λαμ­βά­νει την διοί­κη­ση του δήμου στην πόλη μας σε μια περί­ο­δο όπου

  • Η ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των και της πόλης μας, έχει επι­δει­νω­θεί από την γενι­κευ­μέ­νη ακρί­βεια στα τρό­φι­μα και στην Ενέρ­γεια με τους πολύ­χρω­μους φου­σκω­μέ­νους λογα­ρια­σμούς του ρεύ­μα­τος, ως απο­τέ­λε­σμα της «απε­λευ­θέ­ρω­σης» της αγο­ράς Ενέρ­γειας και της «πρά­σι­νης μετά­βα­σης. Είναι η ενερ­γεια­κή φτώ­χεια που οδη­γεί τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά να κρυώ­νουν τον χει­μώ­να και να ζεσταί­νο­νται το καλο­καί­ρι. Και σαν να μην φτά­νει αυτό, πάνω από τα κεφά­λια μας κρέ­με­ται η απει­λή από την έντα­ση των πλει­στη­ρια­σμών και των κατασχέσεων.
  • Τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σουν την κατά­στα­ση με κρι­τή­ριο τις δικές τους ανά­γκες, να συγκρο­τή­σουν την δική τους συμ­μα­χία , τους δικούς τους στό­χους διεκδίκησης
  • Η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των δήμων εξα­κο­λου­θεί να είναι κου­τσου­ρε­μέ­νη και πίσω από τις ανά­γκες των δήμων και στρέ­φουν όλο και πιο πολύ στην κατεύ­θυν­ση της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας και της φορο­λο­γί­ας των δημο­τών. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα απο­τε­λεί το πρό­στι­μο ‑τέλος ταφής 25 ευρώ τον τόνο των απορ­ριμ­μά­των που θα κλη­θούν να τον πλη­ρώ­σουν οι δημό­τες στο όνο­μα της προ­στα­σί­ας του περιβάλλοντος.

Γνω­ρί­ζου­με τις δυσκο­λί­ες και τα εμπό­δια που θα συνα­ντή­σου­με στην προ­σπά­θεια μας , γνω­ρί­ζου­με ότι κινού­μα­στε σε εχθρι­κό περιβάλλον.

“Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Και­σα­ρια­νής: την Κυρια­κή όλοι στην κάλ­πη! Ψηφί­ζου­µε δήµαρ­χο τον Ηλία Σταµέλο!

Εμείς σαν δημοτική αρχή 
δεν θα γίνουμε το όχημα να περάσουν 
τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης

Θέτου­με προ­τε­ραιό­τη­τες και ξεδι­πλώ­νου­με σχέ­διο διεκ­δί­κη­σης κόντρα στον αντι­δρα­στι­κό ρόλο που καλεί­ται να παί­ξει η Τοπι­κή Διοί­κη­ση στις σημε­ρι­νές συνθήκες.

  • Διεκ­δι­κού­με την πλή­ρη χρη­μα­το­δό­τη­ση της Τοπι­κής Διοί­κη­σης από το κράτος,
  • Την κάλυ­ψη των μεγά­λων κενών σε προ­σω­πι­κό, με μόνι­μες και στα­θε­ρές εργα­σια­κές σχέσεις,
  • Την προ­στα­σία της ζωής, της περιου­σί­ας του λαού και του περι­βάλ­λο­ντος με τα ανα­γκαία έργα αντι­πυ­ρι­κής, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής και αντι­σει­σμι­κής θωράκισης.
  • Την προ­τε­ραιό­τη­τα σε έργα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα σοβα­ρά προ­βλή ματα και τις ανά­γκες του λαού, ιδιαί­τε­ρα στη συντή­ρη­ση της σχο­λι­κής στέ­γης και στη διεύ­ρυν­ση της σχο­λι­κής υποδομής.
  • Διεκ­δι­κού­με τη δημιουρ­γία ανθρώ­πι­νων υπο­δο­μών στον οικι­σμό του Βλη­τι­κού Σταθ­μού και τη διά­σω­ση των «Πυρο­βο­λη­μέ­νων» στο Τρίγωνο.
  • Υπο­δο­μές για δωρε­άν άθλη­ση, πολι­τι­σμό και αναψυχή,
  • Την προ­στα­σία του ορει­νού όγκου του Υμηττού
  • Την αντι­με­τώ­πι­ση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προβλήματος.
  • Την ανα­βάθ­μι­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας
  • Τη μάχη ενά­ντια σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά και τις εξαρτήσεις

Θα αποτελέσουμε στήριγμα
στους αγώνες της εργατικής τάξης
και του λαού μας.

Στο κέντρο της προ­σο­χής μας βρί­σκο­νται όλα εκεί­να τα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τη ζωή των λαϊ­κών οικο­γε­νειών της πόλης μας. Ιδιαί­τε­ρα τα επεί­γο­ντα μέτρα ανα­κού­φι­σης της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας και της νεο­λαί­ας των λαϊ­κών στρω­μά­των.

Όλοι γνω­ρί­ζουν τι παρα­λαμ­βά­νου­με, τα προ­βλή­μα­τα σε όλους τους τομείς είναι σοβα­ρά, κλπ.
Ο δήμος είναι υπερ­χρε­ω­μέ­νος και οι υπη­ρε­σί­ες του ασφυ­κτιούν από την έλλει­ψη προ­σω­πι­κού, βασι­κές κοι­νω­νι­κές δομές απει­λού­νται με συρ­ρί­κνω­ση και κλεί­σι­μο ή σπρώ­χνο­νται στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση.
Μέσα από το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο , τις λαϊ­κές συνε­λεύ­σεις, τις συνα­ντή­σεις με τους μαζι­κούς φορείς θα δώσου­με ανα­λυ­τι­κή εικό­να των προ­βλη­μά­των αλλά και το σχέ­διο μας για την διεκ­δί­κη­ση λύσε­ων με βάση τις δια­κη­ρύ­ξεις μας.

Αγα­πη­τοί φίλες και φίλοι δεν είμα­στε αιθε­ρο­βά­μο­νες, δεν καλ­λιερ­γού­με αυτα­πά­τες ότι όλα θα τα λύσου­με. Γνω­ρί­ζου­με τις δυσκο­λί­ες και τα εμπό­δια που θα συνα­ντή­σου­με. Δεν θα συμ­βι­βα­στού­με με αυτές. Βαδί­ζου­με κόντρα στο ρεύ­μα που οδη­γεί στη κατα­στρο­φή του λαού.

Ψηφί­ζου­με “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” με δήμαρ­χο τον Ηλία Στα­μέ­λο! _ Η Και­σα­ρια­νή ξέρει να παλεύ­ει! Ξέρει να νικάει!

Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση
στην αντιλαϊκή λαίλαπα

Αυτό πρα­κτι­κά σημαί­νει ότι οι προ­τά­σεις μας και η δρά­ση μας θα είναι απέ­να­ντι από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, της κυβέρ­νη­σης κρι­τή­ριο μας απο­τε­λούν οι ανά­γκες της πόλης μας και των κατοί­κων της.

Στον αγώ­να που έχου­με μπρο­στά μας, κανέ­νας δεν περισ­σεύ­ει, εκεί ο καθέ­νας μας θα απο­δει­κνύ­ει με ποιόν είναι, ποιοι ενι­σχύ­ουν τα εμπό­δια και ποιοι θέλουν να τα παρα­με­ρί­σουν. Εκεί θα φανούν τα όρια του συστή­μα­τος, εκεί θα ανα­δει­χθεί και ο ρόλος της κάθε πολι­τι­κής δύνα­μης. Διεκ­δι­κού­με όσα έχου­με ανά­γκη, τώρα, άμε­σα.. Κανείς δεν θα μας χαρί­σει τίπο­τα. Αυτά που δικαιού­μα­στε θα τα κατα­κτή­σου­με με αγώ­να. Μόνο έτσι θα ανοί­ξει ο δρό­μος για να φτιά­ξου­με την πόλη μας στο μπόι των ονεί­ρων μας.

Οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι που εκλέ­χτη­καν με την λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση , και που ανα­δεί­χτη­καν σε δημο­τι­κή αρχή αυτό τον όρκο δίνου­με στον λαό της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, να υπε­ρα­σπί­σου­με τα δικαιώ­μα­τα και τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού της πόλης μας.

Θα συνε­χί­σου­με στην πρά­ξη τις ηρω­ι­κές παρα­δό­σεις του λαού, θα συνε­χί­σου­με στον δρό­μο που χάρα­ξαν οι αγω­νι­στι­κές δημο­τι­κές αρχές με δημάρ­χους τον ΜΑΝΩΛΙΔΗ, τον Παν ΜΑΚΡΗ και τον Γιώρ­γη ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ συνέ­χεια της προη­γού­με­νης θητεί­ας της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο