Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Τεράστιο νεανικό ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ενθου­σιώ­δες, τερά­στιο, νεα­νι­κό ποτά­μι, το πανελ­λα­δι­κό φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στο κέντρο της Αθή­νας, με ποι­κι­λία συν­θη­μά­των που δια­κρί­νο­νται για την ευρη­μα­τι­κό­τη­τα και το πάθος τους.

Οταν η κεφα­λή της πορεί­ας έφτα­σε στο Σύνταγ­μα η «ουρά» ξεκι­νού­σε από τα Προπύλαια!

Δεκά­δες χιλιά­δες φοι­τη­τές πίσω από τα πανό των Φοι­τη­τι­κών τους Συλ­λό­γων δια­δη­λώ­νουν απο­φα­σι­στι­κά. «Απ’ όλη την Ελλά­δα ενώ­νου­με φωνή, ποτά­μι φου­σκω­μέ­νο, είμα­στε οι πολ­λοί!».  Στην κεφα­λή της πορεί­ας ήταν ο Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος της Νομι­κής του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης «Κώστας Βάρ­να­λης», που δέχτη­κε πριν από μερι­κές ημέ­ρες τη βίαιη επέμ­βα­ση των ΜΑΤ.

Ταξί­δε­ψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να δια­τρα­νώ­σουν την απαί­τη­σή τους να μην κατα­τε­θεί το νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια: από την Κομο­τη­νή, την Ξάν­θη, την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, τα Ιωάν­νι­να, την Πάτρα, την Κρή­τη και από άλλες περιο­χές της Ελλάδας.

Ακού­στε καλά τι λένε οι φοι­τη­τές, θέλου­με δημό­σιες και δωρε­άν σπου­δές», «Δωρε­άν σπου­δές, πτυ­χία με αξία, η γνώ­ση είναι δικαί­ω­μα και όχι ευκαι­ρία», «Η νέα γενιά έχει ιδα­νι­κά, ούτε ξεπου­λιέ­ται, ούτε προ­σκυ­νά», «Αν ψάχνουν για πελά­τες, εδώ έχει φοι­τη­τές, θέλου­με δημό­σιες και δωρε­άν σπου­δές», «Ακού­στε καλά τι λένε οι φοι­τη­τές, θέλου­με δημό­σιες και δωρε­άν σπου­δές», «Δωρε­άν σπου­δές, πτυ­χία με αξία, η γνώ­ση είναι δικαί­ω­μα και όχι ευκαι­ρία» τα συν­θή­μα­τα που δόνη­σαν την ατμόσφαιρα .

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο