Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ούτε λέξη για την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Συνά­ντη­ση με τον πρέ­σβη της Βενε­ζου­έ­λας είχε τις προ­άλ­λες ο γραμ­μα­τέ­ας του ΣΥΡΙΖΑ και αμέ­σως μετά έκα­νε μια δήλω­ση στην οποία είπε περί­που τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη στον νόμι­μο Πρό­ε­δρο Μαδού­ρο, ύστε­ρα από την ενέρ­γεια του ηγέ­τη της αντι­πο­λί­τευ­σης να ανα­κη­ρύ­ξει τον εαυ­τό του προ­σω­ρι­νό Πρό­ε­δρο της χώρας, αμφι­σβη­τώ­ντας το απο­τέ­λε­σμα των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών του περα­σμέ­νου Μαΐου. 

Η πρά­ξη αυτή έρχε­ται να προ­στε­θεί σε μια σει­ρά ενερ­γειών της αντι­πο­λί­τευ­σης, που ως στό­χο έχουν να απο­στα­θε­ρο­ποι­ή­σουν την κυβέρ­νη­ση (…) Οι ενέρ­γειες αυτές δεν έχουν σχέ­ση με έναν ειλι­κρι­νή διά­λο­γο που πρέ­πει να γίνει μετα­ξύ κυβέρ­νη­σης και αντι­πο­λί­τευ­σης για την εξεύ­ρε­ση μιας ειρη­νι­κής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευ­ταί­ων ημε­ρών και από τις δύο πλευ­ρές πρέ­πει να είναι και οι τελευταίοι». 

Δια­βά­σα­τε που­θε­νά τίπο­τα για τις ΗΠΑ και την ωμή παρέμ­βα­σή τους στη Βενε­ζου­έ­λα; Δια­βά­σα­τε καμιά φρά­ση κατα­δί­κης των Αμε­ρι­κα­νών, που ανα­γνώ­ρι­σαν πρώ­τοι τον αντι­πο­λι­τευό­με­νο «πρό­ε­δρο» και κάλε­σαν τον στρα­τό της Βενε­ζου­έ­λας να προ­χω­ρή­σει σε πρα­ξι­κό­πη­μα; Κατά­πιε τη γλώσ­σα του ο ΣΥΡΙΖΑ για τον άθλιο ρόλο του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού, με τον οποίο άλλω­στε πάει χέρι — χέρι σε ό,τι αφο­ρά τον επι­κίν­δυ­νο ΝΑΤΟι­κό σχε­δια­σμό στα Βαλ­κά­νια, στην Ανατ. Μεσό­γειο, στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα και τη Μέση Ανατολή. 

Και να σκε­φτεί κανείς ότι ο Σκουρ­λέ­της εξέ­φρα­σε την πιο …«αρι­στε­ρή» θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να κατα­λά­βε­τε, ο Κατρού­γκα­λος, ως αρμό­διος υπουρ­γός, είπε ότι θα τοπο­θε­τη­θεί για τη Βενε­ζου­έ­λα στα όργα­να της ΕΕ (!) και ότι στη χώρα αυτή «η κοι­νω­νία και το πολι­τι­κό σύστη­μα είναι βαθιά διχασμένα»… 

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο