Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Άλ. Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα ταινίας γουέστερν, σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, τραυμάτισε τον σκηνοθέτη

Ο αμε­ρι­κα­νός ηθο­ποιός Άλεκ Μπόλ­ντουιν πυρο­βό­λη­σε και σκό­τω­σε χθες Πέμ­πτη, προ­φα­νώς από ατύ­χη­μα, τη διευ­θύ­ντρια φωτο­γρα­φί­ας και τραυ­μά­τι­σε τον σκη­νο­θέ­τη της νέας ται­νί­ας γου­έ­στερν που γύρι­ζαν στην πολι­τεία του Νέου Μεξι­κού, ανα­κοί­νω­σε η αστυνομία.

Η Χαλί­να Χάτσινς και ο Τζό­ελ Σόου­ζα «τραυ­μα­τί­στη­καν από σφαί­ρες όταν ο Άλεκ Μπόλ­ντουιν πυρο­βό­λη­σε με το πιστό­λι που χρη­σι­μο­ποιού­σε για το γύρι­σμα» της ται­νί­ας Rust, η οποία παρά­γε­ται για λογα­ρια­σμό του Netflix, διευ­κρί­νι­σαν οι υπη­ρε­σί­ες του σερί­φη της κομη­τεί­ας Σάντα Φε σε δελ­τίο Τύπου που εστά­λη στο Γαλ­λι­κό Πρακτορείο.

Η Χαλί­να Χάτσινς, 42 ετών, δια­κο­μί­στη­κε με ελι­κό­πτε­ρο σε κοντι­νό νοσο­κο­μείο, όπου απλά δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τος της. Ο Τζό­ελ Σόου­ζα, ο σκη­νο­θέ­της της ται­νί­ας, 48 ετών, εισή­χθη σε μονά­δα εντα­τι­κής θερα­πεί­ας (ΜΕΘ).

Σύμ­φω­να με εκπρό­σω­πο του σερί­φη που επι­κα­λέ­στη­κε ο εξει­δι­κευ­μέ­νος ιστό­το­πος The Hollywood Reporter, ο σκη­νο­θέ­της είναι σε «κρί­σι­μη κατά­στα­ση». Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή, που επι­κα­λέ­στη­κε εκπρό­σω­πο της παρα­γω­γής, επρό­κει­το για «ατύ­χη­μα», καθώς αντί για άσφαι­ρα στο πιστό­λι που χρη­σι­μο­ποιού­σε ο πρω­τα­γω­νι­στής είχαν τοπο­θε­τη­θεί αλη­θι­νές σφαίρες.

Διε­νερ­γεί­ται έρευ­να, στο πλαί­σιο της οποί­ας κλή­θη­καν να κατα­θέ­σουν αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες. Ως αυτό το στά­διο, δεν έχει ασκη­θεί καμία ποι­νι­κή δίω­ξη, σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

Η ται­νία Rust, σε σενά­ριο και σκη­νο­θε­σία του κ. Σόου­ζα, έχει τον Άλεκ Μπόλ­ντουιν συμπα­ρα­γω­γό και πρω­τα­γω­νι­στή στον ρόλο του παρά­νο­μου Χάρ­λαντ Ραστ, που πάει να βοη­θή­σει τον 13χρονο εγγο­νό του που έχει κατα­δι­κα­στεί σε θάνα­το δι’ απαγ­χο­νι­σμού για φόνο.

Ο κ. Μπόλ­ντουιν, 63 ετών, είναι εξαι­ρε­τι­κά δημο­φι­λής τα τελευ­ταία χρό­νια στις ΗΠΑ, κυρί­ως για το ότι μιμεί­το τον Ντό­ναλντ Τραμπ στη σατι­ρι­κή εκπο­μπή Saturday Night Live.

Τον Μάρ­τιο του 1993, ο 27χρονος ηθο­ποιός Μπρά­ντον Λι, ο γιος του αστέ­ρα των ται­νιών πολε­μι­κών τεχνών Μπρους Λι, σκο­τώ­θη­κε από σφαί­ρα κατά τη διάρ­κεια του γυρί­σμα­τος της ται­νί­ας The Crow. Το όπλο είχε γεμι­στεί με άσφαι­ρα, αλλά η αυτο­ψία έδει­ξε πως ο ηθο­ποιός χτυ­πή­θη­κε από σφαί­ρα 0,44 μπλο­κα­ρι­σμέ­νη μέσα στην κάν­νη που βλή­θη­κε όταν συμπρω­τα­γω­νι­στής τρά­βη­ξε τη σκαν­δά­λη, χτυ­πώ­ντας τον στην κοι­λια­κή χώρα. Η έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε κατέ­λη­ξε στο ότι επρό­κει­το για ανθρω­πο­κτο­νία από «αμέ­λεια».

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο