Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά φάλαγγας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας

Η UNRWA, η Υπη­ρε­σία του ΟΗΕ για τους παλαι­στί­νιους πρό­σφυ­γες, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι ο ισραη­λι­νός στρα­τός επε­τέ­θη σε μία από τις απο­στο­λές της μετα­φο­ράς ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στην Λωρί­δα της Γάζας, χωρίς να υπάρ­ξουν θύματα.

«Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες έβα­λαν κατά φάλαγ­γας μετα­φο­ράς ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας που επέ­στρε­φε από τον βόρειο τομέα της Λωρί­δας της Γάζας κινού­με­νης επί οδι­κού άξο­να που είχε υπο­δεί­ξει ο ισραη­λι­νός στρα­τός. Ο επι­κε­φα­λής της διε­θνούς φάλαγ­γας και η ομά­δα του δεν τραυ­μα­τί­σθη­καν, αλλά ένα όχη­μα υπέ­στη ζημί­ες», έγρα­ψε στο Twitter (Χ) ο διευ­θυ­ντής της UNRWA στην Γάζα Τόμας Γουάιτ.

«Τα μέλη ανθρω­πι­στι­κών απο­στο­λών δεν πρέ­πει ποτέ να γίνο­νται στό­χος», πρόσθεσε.

Πηγή της UNRWA δήλω­σε ότι το περι­στα­τι­κό συνέ­βη χθες το απόγευμα.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός δήλω­σε, έπει­τα από σχε­τι­κή ερώ­τη­ση του AFP, ότι ελέγ­χει την ακρί­βεια της πληροφορίας.

Από την πλευ­ρά του ο επι­κε­φα­λής των ανθρω­πι­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων του ΟΗΕ Μάρ­τιν Γκρί­φι­θς επι­κρί­νει με δρι­μύ­τη­τα τις συν­θή­κες της μετα­φο­ράς της βοή­θειας στην Γάζα.

«Φάλαγ­γες δέχο­νται πυρά. Καθυ­στε­ρή­σεις στα συνο­ρια­κά περά­σμα­τα», έγρα­ψε στο Twitter (Χ) καταγ­γέλ­λο­ντας το γεγο­νός ότι και οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι στις ανθρω­πι­στι­κές απο­στο­λές είναι πρό­σφυ­γες, σκο­τώ­νο­νται», υπεν­θυ­μί­ζο­ντας επί­σης ότι «ο πλη­θυ­σμός, τραυ­μα­τι­σμέ­νος και εξα­ντλη­μέ­νος, στοι­βά­ζε­ται σε μία λωρί­δα γης όλο και πιο περιορισμένη».

«Τρία επί­πε­δα επι­θε­ώ­ρη­σης πριν τα φορ­τη­γά λάβουν άδεια εισό­δου. Σύγ­χυ­ση και μεγά­λες ουρές. Ολο και πιο μακρύς κατά­λο­γος αγα­θών που απορρίπτονται».

Καταγ­γέλ­λο­ντας μία «αδια­νό­η­τη κατά­στα­ση για τον πλη­θυ­σμό της Γάζας και για εκεί­νους που τον συντρέ­χουν», ο Μάρ­τιν Γκρί­φι­θς επα­να­λαμ­βά­νει ότι «πρέ­πει να στα­μα­τή­σουν οι μάχες».

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο