Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα: Έως τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

Hλιο­φά­νεια ανα­μέ­νε­ται τη Δευ­τέ­ρα 31/7 με λίγες νεφώ­σεις βαθ­μιαία αυξη­μέ­νες στα βόρεια και τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα κεντρι­κά ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά, με τοπι­κές βρο­χές ή πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες στη Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και στα ορει­νά της Ηπεί­ρου, της Θεσ­σα­λί­ας και πιθα­νόν της Πελο­πον­νή­σου, σύμ­φω­να με το meteo.gr.

Η ορα­τό­τη­τα στα βόρεια και δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά, ενδέ­χε­ται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 20 έως 36 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 18 έως 32 βαθ­μούς), 23 έως 38 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 20 έως 37 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα, 24 έως 34 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη, 23 έως 37 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από 25 έως 33 βαθ­μούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και στα­δια­κά μέτριοι 4–5 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με τοπι­κές νεφώ­σεις τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα βόρεια και ορει­νά περι­μέ­νου­με τη Δευ­τέ­ρα στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 27 έως 38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, αλλά στα βόρεια και ανα­το­λι­κά θα είναι 2–3 βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Σαρω­νι­κό από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και στα ανα­το­λι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις σχε­δόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις βαθ­μιαία αυξη­μέ­νες, με τοπι­κούς όμβρους ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις μεση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, κυρί­ως στα γύρω ορει­νά περι­μέ­νου­με τη Δευ­τέ­ρα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 36 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο