Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπάιντεν καλύπτει το Ισραήλ για την δολοφονική επίθεση στο νοσοκομείο

Κάλυ­ψη στο Ισρα­ήλ για την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στο νοσο­κο­μείο «Al- Ahly» στη Γάζα, έσπευ­σε να δώσει ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ.

«Με βάση αυτά που είδα, φαί­νε­ται ότι έγι­νε από την άλλη ομά­δα, όχι από εσάς», έσπευ­σε να πεί ο Τζό Μπάι­ντεν απευ­θυ­νό­με­νος στον Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, υπο­στη­ρί­ζο­ντας την προ­πα­γάν­δα του Ισραήλ.

«Είμαι εδώ για έναν απλό λόγο – θέλω ο λαός του Ισρα­ήλ και ο λαός του κόσμου να γνω­ρί­ζουν ποια στά­ση έχουν οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες», δήλω­σε ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος και ξεκα­θά­ρι­σε ότι οι ΗΠΑ θα δια­σφα­λί­σουν ότι το Ισρα­ήλ «έχει ό,τι χρειά­ζε­ται για να υπε­ρα­σπι­στεί τον εαυ­τό του».

Ο Μπάι­ντεν επα­νέ­λα­βε τα όσα έχει δηλώ­σει περί «σφα­γής» από την Χαμάς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 33 Αμε­ρι­κα­νών πολι­τών. «Έχουν δια­πρά­ξει σατα­νι­κά πράγ­μα­τα και φρι­κα­λε­ό­τη­τες που κάνουν το ISIS να φαί­νε­ται κάπως πιο λογι­κό», έσπευ­σε να ισχυριστεί.

Από την πλευ­ρά του ο Νετα­νιά­χου δήλω­σε ότι η παρου­σία του Μπαί­ντεν στο Ισρα­ήλ εκφρά­ζει την «αδιαμ­φι­σβή­τη­τη υπο­στή­ρι­ξη που δώσα­τε στο Ισρα­ήλ σε αυτές τις δύσκο­λες στιγ­μές»«Βλέ­πω την υπο­στή­ρι­ξή σας καθη­με­ρι­νά στο εύρος και το βάθος της συνερ­γα­σί­ας που είχα­με από την αρχή αυτού του πολέ­μου», είπε.

Ο Νετα­νιά­χου απο­κά­λε­σε τη συνερ­γα­σία «πραγ­μα­τι­κά άνευ προη­γου­μέ­νου» και ευχα­ρί­στη­σε τον Μπάι­ντεν που παρεί­χε στο Ισρα­ήλ «τα εργα­λεία που χρεια­ζό­μα­στε για να υπε­ρα­σπι­στού­με τον εαυ­τό μας» και «για το ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα που στεί­λα­τε στους εχθρούς μας να μην δοκι­μά­σουν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά μας». Επι­σή­μα­νε επί­σης τα δύο αμε­ρι­κα­νι­κά αερο­πλα­νο­φό­ρα που έστει­λε ο Μπάι­ντεν «για να υπο­στη­ρί­ξει αυτά τα λόγια με δρά­ση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο