Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο νέος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη

Οι αντι­προ­σω­πεί­ες της Ρωσί­ας και της Ουκρα­νί­ας θα συνα­ντη­θούν στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, στην Τουρ­κία, για έναν νέο γύρο δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων πρό­σω­πο με πρό­σω­πο, ανα­κοί­νω­σε από­ψε η τουρ­κι­κή προ­ε­δρία σε ένα δελ­τίο τύπου, όπως μετα­δί­δουν τα πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων AFP και Reuters.

Κατά τη διάρ­κεια μιας τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας από­ψε, «ο πρό­ε­δρος (της Τουρ­κί­ας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντο­γάν και ο επι­κε­φα­λής του ρωσι­κού κρά­τους (Βλα­ντί­μιρ) Πού­τιν συμ­φώ­νη­σαν στη διε­ξα­γω­γή του επό­με­νου γύρου των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων μετα­ξύ των αντι­προ­σω­πειών της Ρωσί­ας και της Ουκρα­νί­ας στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη», ανέ­φε­ρε η τουρ­κι­κή προεδρία.

Οι δύο ηγέ­τες συνο­μί­λη­σαν σχε­τι­κά τη δια­δι­κα­σία των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων και ο Ερντο­γάν δια­βε­βαί­ω­σε τον Ρώσο ομό­λο­γό του ότι η Τουρ­κία είναι έτοι­μη να παρά­σχει «κάθε ανα­γκαία συνει­σφο­ρά» για την εφαρ­μο­γή μιας κατά­παυ­σης του πυρός στην Ουκρα­νία και τη «βελ­τί­ω­ση της ανθρω­πι­στι­κής κατά­στα­σης στην περιοχή».

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, ένας εκ των Ουκρα­νών δια­πραγ­μα­τευ­τών, ο Ντα­βίντ Αρακ­χά­μια, ανα­κοί­νω­σε πως ένας νέος γύρος δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων θα λάβει χώρα από τη Δευ­τέ­ρα έως την Τετάρ­τη στην Τουρ­κία, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει τον τόπο των συνομιλιών.

Ο επι­κε­φα­λής δια­πραγ­μα­τευ­τής από τη ρωσι­κή πλευ­ρά Βλα­ντί­μιρ Μεντίν­σκι, όπως μετέ­δω­σαν ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων, επι­βε­βαί­ω­σε ότι οι συνο­μι­λί­ες θα διε­ξα­χθούν Τρί­τη και Τετάρτη.

Η τουρ­κι­κή προ­ε­δρία δεν διευ­κρί­νι­σε την ακρι­βή ημε­ρο­μη­νία των συναντήσεων.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο