Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «σούπερμαν» των βιομηχάνων σε δράση

Τα …κερά­κια των γενε­θλί­ων του έσβη­σε χτες ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας, Κ. Χατζη­δά­κης, όπως φρό­ντι­σε να ενη­με­ρώ­σει μέσω δια­δι­κτύ­ου με σχε­τι­κές μάλι­στα φωτο­γρα­φί­ες (βλ & Απί­στευ­τη πρό­κλη­ση από το κορά­κι του νεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού)

Ο υπουρ­γός λοι­πόν εμφα­νί­ζε­ται να σβή­νει μια τούρ­τα στην οποία απει­κο­νί­ζε­ται ο ίδιος ντυ­μέ­νος σού­περ­μαν (!), ενώ με τη σαντι­γί ανα­γρά­φο­νται και μερι­κά από τα αντερ­γα­τι­κά του κατορ­θώ­μα­τα: «ΔΕΗ», «Ολυ­μπια­κή» και «ΟΣΕ», εννο­ώ­ντας προ­φα­νώς τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και την κατε­δά­φι­ση των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των που προώθησε.
Κάπου εκεί (πάντα πάνω στην τούρ­τα) είναι πεσμέ­νη και μια ταμπέ­λα που γρά­φει «συντά­ξεις»…
Δεν καθί­σα­με να μετρή­σου­με τα κερά­κια του υπουρ­γού, όμως η πρό­κλη­ση δεν μπο­ρεί να μεί­νει ασχολίαστη:
Στη ΔΕΗ ΑΕ μέσα σε ένα μήνα 5 εργο­λα­βι­κοί εργά­τες έχα­σαν τη ζωή τους, η πρώ­ην «Ολυ­μπια­κή» (νυν «Aegean») μέσα στην κρί­ση και με τους εργα­ζο­μέ­νους της να είναι στα όρια της επι­βί­ω­σης πήρε κάμπο­σα εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ «ζεστό» χρή­μα για «να μεί­νει όρθια», μαζί με τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, όπως έλε­γαν τα αστι­κά κόμματα.

Πόσο από­θε­μα θρά­σους μπο­ρεί να έχει κανείς για να γιορ­τά­ζει από πάνω και τέτοια κατορ­θώ­μα­τα… Ξέρου­με ότι στα επό­με­να γενέ­θλιά του ο υπουρ­γός — σού­περ­μαν των βιο­μη­χά­νων φιλο­δο­ξεί να σβή­σει κερά­κια και για το θάψι­μο του 8ωρου, για τη νομι­μο­ποί­η­ση της απλή­ρω­της δου­λειάς και το χτύ­πη­μα στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση. Όμως, όπως δια­μη­νύ­ουν τα συν­δι­κά­τα, «μεγά­λη μπου­κιά φάε…», κι αυτό ας το έχουν κατά νου η κυβέρ­νη­ση και η εργοδοσία.

(από το Ριζο­σπά­στη)

Δουλειά χωρίς δικαιώματα Κ. Χατζηδάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο