Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 100 νεκροί από τις δολοφονικές ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας (ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟ)

Ο αριθ­μός των Παλαι­στι­νί­ων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες από το δολο­φο­νι­κό σφυ­ρο­κό­πη­μα της ισραη­λι­νής Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας στην Λωρί­δα της Γάζας ξεπέ­ρα­σε τους 100, ανα­κοί­νω­σαν αργά σήμε­ρα οι τοπι­κές αρχές.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα ανέ­φε­ρε πως 103 άνθρω­ποι, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 27 παι­διών και 11 γυναι­κών, έχουν σκο­τω­θεί και 580 έχουν τραυ­μα­τι­στεί από την έναρ­ξη των συγκρού­σε­ων το βρά­δυ της Δευτέρας.

Στην ισραη­λι­νή πλευ­ρά, η εκτό­ξευ­ση ρου­κε­τών από την Χαμάς έχει αφή­σει επτά νεκρούς και δεκά­δες τραυματίες.

palestine 1

Επιστράτευση 9.000 εφέδρων από το Ισραήλ που στέλνει άρματα στα σύνορα με τη Γάζα

Στην επι­στρά­τευ­ση ακό­μη 9.000 εφέ­δρων προ­χω­ρά το Ισρα­ήλ, την ώρα που τα ισραη­λι­νά άρμα­τα ζεσταί­νουν τις μηχα­νές τους στα σύνο­ρα με τη Γάζα.

Ο υπουρ­γός άμυ­νας της χώρας Μπέ­νι Γκάντζ, ενέ­κρι­νε την επι­στρά­τευ­ση, λέγο­ντας ότι πρό­κει­ται για «έκτα­κτη ενί­σχυ­ση». Το ισραη­λι­νό πυρο­βο­λι­κό συνε­χί­ζει το μπα­ράζ του ενα­ντί­ον της Γάζας, ενώ αερο­σκά­φη και ελι­κό­πτε­ρα πετούν πάνω από το θύλα­κα, βομ­βαρ­δί­ζο­ντας αδιάκριτα.

Δημο­σιο­γρά­φοι του Γαλ­λι­κού πρα­κτο­ρεί­ου, ανα­φέ­ρουν ότι συνε­χώς συγκε­ντρώ­νο­νται άρμα­τα μάχης και άλλα τεθω­ρα­κι­σμέ­να κατά μήκος του τεί­χους που περι­κλεί­ει τη Λωρί­δα της Γάζας.

«Είμα­στε έτοι­μοι και συνε­χί­ζου­με να προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε για διά­φο­ρα σενά­ρια», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος των ενό­πλων δυνά­με­ων, Τζό­να­θαν Κόν­ρι­κους, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι μια χερ­σαία επέμ­βα­ση στη Γάζα είναι «ένα από τα σενάρια».

«Όχι» των ΗΠΑ σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ αντι­τά­χθη­καν στο αίτη­μα της Νορ­βη­γί­ας, της Κίνας και της Τυνη­σί­ας για μια δημό­σια συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ την Παρα­σκευή με αντι­κεί­με­νο συζή­τη­σης την κατά­στα­ση, ανέ­φε­ραν διπλωμάτες.

Ανέ­φε­ραν ότι η Ουά­σιγ­κτον επι­κα­λέ­στη­κε διπλω­μα­τι­κές προ­σπά­θειες ως το λόγο της αντίρ­ρη­σής της, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι μια συζή­τη­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας «δεν θα ήταν παρα­γω­γι­κή», αφή­νο­ντας ωστό­σο ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο για μια πιθα­νή συνε­δρί­α­ση την Τρίτη.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο