Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Ανεστάλη πλειστηριασμός εργατικής κατοικίας εργαζόμενου στον κλάδο των κατασκευών

Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Πάτρας και το Εργα­τι­κό Κέντρο (Ε.Κ.Π), πέτυ­χαν την ανα­στο­λή του πλει­στη­ρια­σμού της εργα­τι­κής κατοι­κί­ας εργα­ζό­με­νου στον κλά­δο των κατα­σκευών. Το σπί­τι που στε­γά­ζο­νταν η οικο­γέ­νεια του συνα­δέλ­φου μας, πλει­στη­ρια­ζό­ταν από πατρι­νό συμ­βο­λαιο­γρα­φείο σήμε­ρα, Παρα­σκευή 7 Ιούλη.

Ο συνά­δελ­φός ήρθε άμε­σα σε επα­φή με το Συν­δι­κά­το και το Ε.Κ.Π και έπει­τα από ενέρ­γειες της Διοί­κη­σης, επε­τεύ­χθη η ανα­στο­λή του πλει­στη­ρια­σμού και έναρ­ξη της δια­δι­κα­σί­ας ρύθ­μι­σης του δανείου.

Συνά­δελ­φοί — σσες, τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά το επό­με­νο διά­στη­μα θα είναι όλο και περισ­σό­τε­ρο εκτε­θει­μέ­να  στους πλει­στη­ρια­σμούς και τις κατα­σχέ­σεις εξαι­τί­ας των ρυθ­μί­σε­ων υπέρ των τρα­πε­ζι­τών, από τις κυβερ­νή­σεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με τον νέο Πτω­χευ­τι­κό Κώδικα.

Η επί­θε­ση στην λαϊ­κή κατοι­κία θα χει­ρο­τε­ρέ­ψει ακό­μα περισσότερο.

Στό­χος της κυβέρ­νη­σης από  την επο­μέ­νη των εκλο­γών, είναι η «εξυ­γί­αν­ση των τρα­πε­ζών», που σε …απλά Ελλη­νι­κά σημαί­νει ξεφόρ­τω­μα «κόκ­κι­νων» δανεί­ων, δηλα­δή νέο πογκρόμ πλει­στη­ρια­σμών για τα κέρ­δη των κορα­κιών και των τοκογλύφων.!

Κανέ­νας λαϊ­κός άνθρω­πος, κανέ­νας εργα­ζό­με­νος  δεν πρέ­πει να ντρέ­πε­ται ούτε να νιώ­θει άσχη­μα για τη συσ­σώ­ρευ­ση χρεών.

Είναι πολ­λοί αυτοί που αντι­με­τω­πί­ζουν το ίδιο πρό­βλη­μα, υπάρ­χουν εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες. Δεν πρέ­πει να αφή­νουν να τους κυριεύ­ει παρα­λυ­τι­κό άγχος.

Να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Να μη διστά­ζουν να απευ­θύ­νο­νται στα σωμα­τεία τους, στις επι­τρο­πές αλλη­λεγ­γύ­ης στη γει­το­νιά τους, στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας.

Η πεί­ρα δεί­χνει ότι η οργα­νω­μέ­νη πίε­ση και ανά­δει­ξη ζητη­μά­των μπο­ρεί να φέρει κάποιο απο­τέ­λε­σμα, όπως μια καλύ­τε­ρη ρύθ­μι­ση, ανα­στο­λή του πλει­στη­ρια­σμού κ.λπ.

Οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να πιστέ­ψουν στη δύνα­μή τους και να μην περι­μέ­νουν τίπο­τα από τους επί­δο­ξους «σωτή­ρες”», που έχουν βάλει την υπο­γρα­φή τους στο υπάρ­χον ασφυ­κτι­κό και άδι­κο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο. Απαι­τεί­ται να γίνει καθο­λι­κό αίτη­μα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος η πλή­ρης προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας με άμε­ση νομο­θε­τι­κή ρύθμιση.

Αυτή είναι η μονα­δι­κή λύση, και όχι κάποια από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου ή των δικα­στη­ρί­ων. Μόνο με τη μαζι­κή άνο­δο του κινή­μα­τος και την πίε­ση στη κυβέρ­νη­ση των πλει­στη­ρια­σμών, θα έρθουν ορι­σμέ­να μέτρα προστασίας.

Για να προ­στα­τευ­τεί ουσια­στι­κά η λαϊ­κή κατοι­κία πρέ­πει να χάσουν οι τρα­πε­ζί­τες, συνο­λι­κά οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι. Δεν γίνε­ται και τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά να συνε­χί­σουν να έχουν τα σπί­τια τους και τα κορά­κια να αυγα­ταί­νουν τα κέρ­δη τους. Απέ­να­ντι σε αυτή την αδι­κία ορθώ­νου­με τοί­χος υπε­ρά­σπι­σης του λαού. Δημιουρ­γού­με τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις μέσα από την οργά­νω­ση και την πάλη, να γίνει νόμος το δίκιο μας. Η κατοι­κία είναι δικαί­ω­μα και δεν θα επι­τρέ­ψου­με σε κανέ­ναν να μας το στερήσει.

Απαι­τού­με:

  • Την Ανα­στο­λή όλων των πλει­στη­ρια­σμών πρώ­των κατοικιών.
  • Δια­γρα­φή τόκων και επιτοκίων.
  • Κού­ρε­μα του ενα­πο­μεί­να­ντος κεφαλαίου
  • Ρυθ­μί­σεις χωρίς προ­κα­τα­βο­λές και δόσεις που να μπο­ρεί ο δανειο­λή­πτης να καλύπτει.
  • Κού­ρε­μα πρά­σι­νων δανεί­ων και επα­να­ρύθ­μι­ση με πάγω­μα των επι­το­κί­ων και μικρό­τε­ρες δόσεις.
  • Λαϊ­κή στέ­γη σύγ­χρο­νη, φθη­νή για όλο τον λαό.

Εμείς, οι συνά­δελ­φοι και γεί­το­νες τους, θα απο­τρέ­ψου­με αυτά τα εγκλη­μα­τι­κά μέτρα.

Κάθε σπί­τι λαϊ­κής οικο­γέ­νειας είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ και σαν τέτοιο θα το υπε­ρα­σπι­στού­με με κάθε τρόπο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο