Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κερδισμένη ψήφος για τα συμφέροντα του λαού

«Και δω στην Πάτρα, σε ολό­κλη­ρη την Αχα­ΐα, το κάλε­σμά μας σε όλους και όλες εσάς που ‘δεν βολεύ­ε­στε με λιγό­τε­ρο ουρα­νό’, δεν συμ­βι­βά­ζε­στε με αυτή την κατά­στα­ση, να κάνε­τε το βήμα και να συμπο­ρευ­τεί­τε με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχου­με μπρο­στά μας. Στη­ρίξ­τε το ΚΚΕ στις εκλο­γές, ελά­τε να συμ­βά­λου­με όλοι και όλες, ώστε από την κάλ­πη που θα στη­θεί την άνοι­ξη να προ­κύ­ψει ένα δια­φο­ρε­τι­κό εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα που θα δώσει ελπί­δα και αισιο­δο­ξία στο λαό και αυτό μόνο ένα μπο­ρεί να είναι: Δυνα­τό το ΚΚΕ! Αυτό χρεια­ζό­μα­στε σήμε­ρα, όποιος κι αν βρε­θεί αύριο στο τιμό­νι της αντι­λαϊ­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιθα­νό συνέ­ται­ρο το πρό­θυ­μο ΠΑΣΟΚ» υπο­γράμ­μι­σε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο κλει­στό γήπε­δο της ΕΑΠ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις εκλο­γές σημεί­ω­σε κυβέρ­νη­ση θα υπάρ­ξει μετά τις πρώ­τες ή και τις δεύ­τε­ρες εκλο­γές «άλλω­στε το είδα­με, το ζήσα­με τα τελευ­ταία χρό­νια σε διά­φο­ρες εκδο­χές, οι οποί­ες μάλι­στα, φάντα­ζαν απί­θα­νες. Και συμπο­λί­τευ­ση σε ρόλο αντι­πο­λί­τευ­σης επί­σης θα έχουν, όπως και είχαν. Το είδα­με, το ζήσα­με και τα τελευ­ταία τέσ­σε­ρα χρό­νια με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να στη­ρί­ζουν κρί­σι­μες επι­λο­γές και νόμους της ΝΔ, όπως πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στή­ρι­ξαν, ψήφι­σαν το τρί­το μνη­μό­νιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «δεν ξέμει­νε από επι­λο­γές η αστι­κή τάξη» και σημεί­ω­σε ότι «ακό­μα και τώρα που συζη­τά­με, τα κυβερ­νη­τι­κά σενά­ρια και οι διερ­γα­σί­ες στα αστι­κά επι­τε­λεία δίνουν και παίρνουν».

Πρό­σθε­σε επί­σης ότι μαζί με τα σενά­ρια που κυκλο­φο­ρούν, «παρα­κο­λου­θού­με και την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης, να επα­να­φέ­ρει ρύθ­μι­ση περιο­ρι­σμού της συμ­με­το­χής κομ­μά­των στις εκλο­γές, στο όνο­μα της παρε­μπό­δι­σης του κόμ­μα­τος του κατα­δι­κα­σμέ­νου εγκλη­μα­τία ναζί Κασιδιάρη».

«Τους το λέμε ξανά: Το ΚΚΕ δεν πρό­κει­ται να δεχτεί ρυθ­μί­σεις που προ­χω­ρούν σε επι­κίν­δυ­νες γενι­κεύ­σεις, αφή­νο­ντας χώρο στην απα­ρά­δε­κτη θεω­ρία των δύο άκρων που εξι­σώ­νει τη φασι­στι­κή με την κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και δρά­ση. Ούτε φυσι­κά πρό­κει­ται να συμ­φω­νή­σει να ελέγ­χε­ται σε κάθε εκλο­γι­κή μάχη από τον Άρειο Πάγο η λει­τουρ­γία και η δρά­ση του και να εξαρ­τά­ται από αυτόν τον έλεγ­χο η συμ­με­το­χή του στις εκλο­γές» δήλω­σε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο ζήτη­μα των υπο­κλο­πών και στην πρό­σφα­τη συνε­δρί­α­ση της επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας η οποία θα εξέ­τα­ζε τις υπο­κλο­πές του τηλε­φω­νι­κού κέντρου του ΚΚΕ στον Περισ­σό, κατήγ­γει­λε την «συμπαι­γνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, για­τί και τα δύο αυτά κόμ­μα­τα έχουν λερω­μέ­νη τη φωλιά τους».

Ήταν σε γνώ­ση τους η παρά­νο­μη παρα­κο­λού­θη­ση των τηλε­φώ­νων μας» πρόσθεσε.

Σημεί­ω­σε επί­σης ότι σήμε­ρα ο λαός χρειά­ζε­ται μια δυνα­τή, στα­θε­ρή, σοβα­ρή, αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όποια σύν­θε­ση κι αν έχει, λέγο­ντας ότι «μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να είναι μια τέτοια αντι­πο­λί­τευ­ση — απο­κού­μπι για το λαό».

Ανέ­φε­ρε ότι το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να πρω­τα­γω­νι­στεί στην «οργά­νω­ση της εργα­τι­κής-λαϊ­κής πάλης για να ασκεί­ται πραγ­μα­τι­κή και απο­τε­λε­σμα­τι­κή πίε­ση στην κυβέρ­νη­ση, να μπαί­νουν εμπό­δια, να καθυ­στε­ρούν αντι­λαϊ­κά μέτρα, να υπάρ­χουν ακό­μα και κατα­κτή­σεις». Όπως σημεί­ω­σε, «το ΚΚΕ αυτό το έκα­νε πρά­ξη το προη­γού­με­νο διά­στη­μα», «το κάνει πρά­ξη και σήμε­ρα και θα συνε­χί­σει να αγωνίζεται:

- Ενά­ντια στις αιτί­ες της ακρί­βειας και της ενερ­γεια­κής φτώχειας.

- Για να καταρ­γη­θούν οι αντι­λαϊ­κοί φόροι και τα χαράτσια.

- Για ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

- Για σύγ­χρο­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, κόντρα στην εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και τον νόμο Χατζηδάκη.

- Το κάνει πρά­ξη σήμε­ρα και θα συνε­χί­σει, μπαί­νο­ντας μπρο­στά στην πάλη ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, που βγά­ζουν στο σφυ­ρί τα λαϊ­κά σπί­τια, για να προ­στα­τευ­τεί η λαϊ­κή περιου­σία από τα αρπα­κτι­κά των funds, για να δια­γρα­φούν τα χρέη των λαϊ­κών νοικοκυριών».

Ο κ. Κου­τσού­μπας, ανα­φε­ρό­με­νος στο πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα εν όψει των εκλο­γών, είπε ότι είναι ένα: «Ή θα είναι δυνα­τός ο λαός ή θα είναι δυνα­τή η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, και ο λαός αδύναμος.

Ανα­φε­ρό­με­νος στον πρω­θυ­πουρ­γό, ανέ­φε­ρε ότι «από τη μια ο Μητσο­τά­κης ζητά­ει άλλη μια αυτο­δύ­να­μη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, άλλη μια τετρα­ε­τία για να ολο­κλη­ρώ­σει ό,τι αντι­λαϊ­κό άφη­σε στη μέση…». Και πρό­σθε­σε ότι από την άλλη «ο Τσί­πρας, με μια δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή κυβέρ­νη­ση, ζητά­ει να γίνει αυτός χαλί­φης στη θέση του χαλί­φη, φορώ­ντας μάλι­στα το φερε­τζέ της προόδου».

Όπως σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Ο Μητσο­τά­κης τάζει, πως η επό­με­νη τετρα­ε­τία της ΝΔ, θα είναι τετρα­ε­τία αύξη­σης των μισθών, αφού αυτή που προη­γή­θη­κε ήταν η τετρα­ε­τία μεί­ω­σης των φόρων. Για ποια μεί­ω­ση φόρων μιλά­ει; Για­τί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης που επι­βα­ρύ­νει πρώ­τα και κύρια τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, οι φόροι στα καύ­σι­μα και την ενέρ­γεια, εξα­κο­λου­θούν να είναι στο θεό…»

Σε ό,τι αφο­ρά την κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ «ούτε λόγος να γίνε­ται, ούτε από την ΝΔ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. ‘Αλλω­στε όλοι τους απέρ­ρι­ψαν ασυ­ζη­τη­τί τις σχε­τι­κές τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ στη Βου­λή. Κανέ­να από τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου δεν μπο­ρεί να μιλά­ει για μεί­ω­ση των φόρων, όσο η ανα­λο­γία στα φορο­λο­γι­κά έσο­δα του κρά­τους εξα­κο­λου­θεί να είναι σκαν­δα­λω­δώς σε βάρος του λαού.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο ζήτη­μα αυξή­σε­ων των μισθών, ανα­ρω­τή­θη­κε για­τί «τάζει για την επό­με­νη τετρα­ε­τία ο Μητσο­τά­κης; Εδώ ο κατώ­τα­τος μισθός βρί­σκε­ται ακό­μα και σήμε­ρα περί­που 40 ευρώ πιο κάτω απ’ αυτόν που ίσχυε στις αρχές του 2012… Ούτε καν αυτό δεν υπό­σχε­ται, δηλα­δή να καλυ­φθούν οι απώ­λειες της κρίσης.

Όπως σημεί­ω­σε, η εκτί­να­ξη της ακρί­βειας και του πλη­θω­ρι­σμού έχει δώσει νέο χτύ­πη­μα στους μισθούς και έχει εξα­νε­μί­σει ήδη τις όποιες ονο­μα­στι­κές αυξή­σεις, πριν καν ανακοινωθούν.

Τόνι­σε ότι ενί­σχυ­ση του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος σημαί­νει «ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και υπο­γρα­φή Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργα­σί­ας, επα­να­φο­ρά των τριε­τιών, που στε­ρούν από τους εργα­ζό­με­νους από 10% έως και 30% του μισθού τους και κατάρ­γη­ση των ελα­στι­κών μορ­φών εργα­σί­ας και συνο­λι­κά του αντερ­γα­τι­κού πλαι­σί­ου, που ο ένας μετά τον άλλο και εναλ­λάξ, η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυσαν».

Σημεί­ω­σε μάλι­στα, ότι μια από τις μεγα­λύ­τε­ρες ενι­σχύ­σεις αυτού του αντερ­γα­τι­κού πλαι­σί­ου «είναι ο νόμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Βρού­τση-Αχτσί­ο­γλου, που απα­γο­ρεύ­ει τις συλ­λο­γι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις και ορί­ζει πως οι μισθοί θα κόβο­νται και θα ράβο­νται στα μέτρα των επι­χει­ρή­σε­ων» προ­σθέ­το­ντας ότι «για την κατάρ­γη­ση αυτού του νόμου, κου­βέ­ντα δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανα­φε­ρό­με­νος στον τομέα της υγεί­ας ο κ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι μέσα σε αυτά τα τέσ­σε­ρα χρό­νια,» αν ένα πράγ­μα απο­κα­λύ­φτη­κε, είναι η χρε­ο­κο­πία της πολι­τι­κής εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της υγεί­ας». Και πρό­σθε­σε ότι «αν σήμε­ρα, εδώ στην Αχα­ΐα τα νοσο­κο­μεία, όπως το μονα­δι­κό Παι­δια­τρι­κό το Καρα­μαν­δά­νειο, το Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Πατρών ‘Αγιος Ανδρέ­ας, το Πανε­πι­στη­μια­κό Γενι­κό Νοσο­κο­μείο του Ρίου, το Νοσο­κο­μείο του Αιγί­ου, αλλά και τα κέντρα υγεί­ας, βρί­σκο­νται σε αυτή την τρα­γι­κή κατά­στα­ση, με τις τερά­στιες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό, τεχνι­κό εξο­πλι­σμό και υπο­δο­μές, φαντα­στεί­τε τι έχει να συμ­βεί αν η ΝΔ πάρει λευ­κή επι­τα­γή για να ολο­κλη­ρώ­σει το αντι­λαϊ­κό έργο της και στον τομέα της υγείας!».

Χαρα­κτή­ρι­σε γνω­στά τα σχέ­δια της ΝΔ για την υγεία «όπου ουσια­στι­κά παρα­δί­δει τους ασθε­νείς στα κορά­κια της ιδιω­τι­κής υγεί­ας», προ­σθέ­το­ντας ότι η εξέ­λι­ξη αυτή είναι φυσι­κό επα­κό­λου­θο μιας πολι­τι­κής που αντι­με­τω­πί­ζει την υγεία σαν εμπό­ρευ­μα και στη συγκε­κρι­μέ­νη φάση υλο­ποιεί η ΝΔ και ο Μητσο­τά­κης, όπως προη­γού­με­να ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσί­πρας». «Αλλώ­στε» σημεί­ω­σε, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απο­θε­ώ­σει την πολι­τι­κή της δήθεν αρμο­νι­κής συνύ­παρ­ξης του δημό­σιου με τον ιδιω­τι­κό τομέα».

Ο κ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε και στην Παι­δεία που την χαρα­κτή­ρι­σε ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νη, για­τί «κανείς δεν ακου­μπά τη βασι­κή αιτία, που δεν είναι άλλη από την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στο χώρο της παι­δεί­ας, αλλά και το γεγο­νός ότι τα πανε­πι­στή­μια, όπως και αυτό της Πάτρας, τα θέλουν να δου­λεύ­ουν ως επι­χει­ρή­σεις και για τις επι­χει­ρή­σεις και όχι μόνο».

«Δεν ανα­φε­ρό­μα­στε μόνο στις έρευ­νες κατά παραγ­γε­λία από βιο­μη­χα­νί­ες. Ανα­φε­ρό­μα­στε και στα σου­λά­τσα του πρέ­σβη των ΗΠΑ στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών, αλλά και άλλων πρε­σβειών, γεγο­νός που απο­δει­κνύ­ει έμπρα­κτα το άμε­σο ενδια­φέ­ρον ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων για την έρευ­να που παρά­γε­ται στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών και τις δυνα­τό­τη­τες που αυτό έχει»

Κατα­λή­γο­ντας, ο κ. Κου­τσού­μπας χαρα­κτή­ρι­σε τη ψήφο στο ΚΚΕ ως «κερ­δι­σμέ­νη ψήφο για το λαό, για­τί εκφρά­ζει τη συνέ­πεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απο­γοη­τεύ­σει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώ­να, που ασκεί πίε­ση για ανά­σες ανα­κού­φι­σης, που φωτί­ζει κι ανοί­γει δρό­μο για την πραγ­μα­τι­κή διέξοδο».

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο