Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάτρα: Μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στην κεντρι­κή ανοι­κτή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε στην πλα­τεία Τριών Συμ­μά­χων στο κέντρο της Πάτρας, παρευ­ρέ­θη­κε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της κεντρι­κής επι­τρο­πής του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Μάλι­στα, όπως τόνι­σε σε δηλώ­σεις του νωρί­τε­ρα, «σήμε­ρα εδώ από την Πάτρα, όπου η αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή με επι­κε­φα­λής τον Κώστα Πελε­τί­δη έχει γίνει σημείο ανα­φο­ράς σε όλη την Ελλά­δα, ακρι­βώς για­τί βάζει μπρο­στά τις ανά­γκες των πολ­λών, του λαού και όχι τα κέρ­δη των λίγων, θέλου­με να απευ­θύ­νου­με μήνυ­μα νίκης και αισιοδοξίας».

Στην ομι­λία του, ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων και εκ νέου υπο­ψή­φιος, Κώστας Πελε­τί­δης, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων, ότι «το απο­τέ­λε­σμα των δημο­τι­κών εκλο­γών της 8ης Οκτω­βρί­ου πιστεύ­ου­με ότι θα είναι μία μεγά­λη νίκη της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης του πατραϊ­κού λαού».

Από την πλευ­ρά του, ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Δυτι­κής Ελλά­δας, Σωτή­ρης Παρί­σης, υπο­γράμ­μι­σε στην ομι­λία του, «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση παντού, για να είμα­στε την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών όλοι μαζί πιο δυνατοί».

Στο χώρο βρέ­θη­καν χιλιά­δες λαού της Πάτρας που με συν­θή­μα­τα όπως «εμπρός λαέ μην σκύ­βεις το κεφά­λι, με τον Πελε­τί­δη δήμαρ­χο και πάλι» και «κόντρα σε ένα κρά­τος που είναι εχθρι­κό, συσπεί­ρω­ση και αγώ­να μαζί με το λαό» μετέ­φε­ραν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους για ένα θετι­κό για τα πλα­τιά λαϊ­κά στρώ­μα­τα απο­τέ­λε­σμα την Κυριακή.

Αυτό ήταν άλλω­στε και το μήνυ­μα που έστει­λαν εργα­ζό­με­νοι, νεο­λαί­οι, γυναί­κες λαϊ­κών οικο­γε­νειών, κόσμος κάθε ηλι­κί­ας που έχει συνα­ντη­θεί με το ΚΚΕ και τους κομ­μου­νι­στές, σε κάθε τους αγώ­να για κάθε πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζουν, άνθρω­ποι που έχουν γνω­ρί­σει τη Δημο­τι­κή Αρχή και την πάλη της για το λαό, ανα­γνω­ρί­ζουν την ατα­λά­ντευ­τη στά­ση της απέ­να­ντι σε ένα εχθρι­κό γι’ αυτή περι­βάλ­λον, από κυβερ­νή­σεις αστι­κά κόμ­μα­τα και τους εκπρο­σώ­πους της σε τοπι­κό επίπεδο.

Με ενθου­σια­σμό, χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και παλ­μό, σημεί­ω­σαν ταυ­τό­χρο­να, πως η ελπί­δα είναι εδώ, με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ξανά στη Δημο­τι­κή Αρχή, με χιλιά­δες κόκ­κι­να γαρύ­φαλ­λα και στην κάλ­πη της Περι­φέ­ρειας Δυτι­κής Ελλά­δας, για τα το λαό και τα συμ­φέ­ρο­ντά του, απέ­να­ντι στα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων και των εκπρο­σώ­πων τους.

Κ. Πελετίδης: Θα είναι μια μεγάλη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Στις 8 του μήνα, μεθαύ­ριο, υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε, μαζί με τον πατραϊ­κό λαό, το μέλ­λον των παι­διών μας, την προ­κο­πή του τόπου μας. Δεν αφή­νου­με κανέ­να περι­θώ­ριο σ’ όσους νομί­ζουν ότι με παρα­μύ­θια, παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση, ψέμα­τα, θα παραι­τη­θού­με από τις κατα­κτή­σεις μας, από την ωραία προ­ο­πτι­κή που ανοί­γε­ται μπρο­στά μας, να κάνου­με την Πάτρα μια πόλη χαράς για τα παι­διά μας» τόνι­σε στην ομι­λία του ο Κώστας Πελε­τί­δης δήμαρ­χος και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πάτρα .

Σημεί­ω­σε ότι το απο­τέ­λε­σμα των δημο­τι­κών εκλο­γών της 8ης Οκτώ­βρη «ελπί­ζου­με και πιστεύ­ου­με ότι θα είναι μια μεγά­λη νίκη της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, με επα­νε­κλο­γή της Δημο­τι­κής Αρχής. Ο πατραϊ­κός λαός δεν πρέ­πει να έχει κανέ­ναν δισταγ­μό, γνω­ρί­ζει ποιος ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρό­νια και την Κυρια­κή, θα γεμί­σει τις κάλ­πες των περι­φε­ρεια­κών και δημο­τι­κών εκλο­γών με χιλιά­δες γαρύ­φαλ­λα! Την Κυρια­κή απο­φα­σί­ζου­με τι πόλη θέλου­με. Απο­φα­σί­ζου­με αν θα υπε­ρα­σπι­στού­με όσα έχου­με κατα­κτή­σει. Δεν πρέ­πει να αφή­σου­με να επι­στρέ­ψει το παρελ­θόν στο Δήμο της Πάτρας και να “ξηλώ­σει” όσα κατα­φέ­ρα­με μαζί με τον πατραϊ­κό λαό. Τα τελευ­ταία 9 χρό­νια, που ως Δημο­τι­κή Αρχή πορευό­μα­στε πλάι σας, μας γνω­ρί­σα­τε. Μαζί, κατα­φέ­ρα­με πολ­λά για τα οποία είμα­στε περήφανοι.»

Ο Κώστας Πελε­τί­δης ανα­φέρ­θη­κε στο έργο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Πάτρα υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «αυτά τα 9 χρό­νια, πήρα­με μέτρα ανα­κού­φι­σης του πατραϊ­κού λαού, σε σύγκρου­ση με τις κατευ­θύν­σεις κρά­τους και κυβερ­νή­σε­ων» σημεί­ω­σε ότι «αυτή την πολι­τι­κή υπέρ του λαού, την αντι­στρα­τεύ­ο­νται και θα την ακυ­ρώ­σουν αν βρουν την ευκαι­ρία, οι παρα­τά­ξεις που διεκ­δι­κούν σήμε­ρα τη Δημο­τι­κή Αρχή της Πάτρας» και πρό­σθε­σε ότι «χρειά­ζε­ται να ανα­λο­γι­στού­με τι μας περι­μέ­νει την επό­με­νη μέρα και ποιος θα κλη­θεί να υπε­ρα­σπι­στεί τον πατραϊ­κό λαό απ’ τη θέση της Δημο­τι­κής Αρχής.»

Σ. Παρίσης: «Λαϊκή Συσπείρωση» για να χαμογελά ο λαός και όχι τα συμφέροντα

«Για να συνε­χί­σει να χαμο­γε­λά ο λαός μας και όχι τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και τα αστι­κά κόμ­μα­τα, γεμί­ζου­με την κάλ­πη της Κυρια­κής με χιλιά­δες κόκ­κι­να γαρύ­φαλ­λα, και στο Δήμο, και στην Περι­φέ­ρεια. Επα­νε­κλέ­γου­με από μεθαύ­ριο κιό­λας για δήμαρ­χο Πατρέ­ων τον σύντρο­φο Κώστα Πελε­τί­δη. Κι ας ξερο­γλεί­φο­νται οι άλλοι για δεύ­τε­ρο γύρο. Ο πατραϊ­κός λαός δεν θα τους κάνει το χατί­ρι, τόνι­σε στην ομι­λία του ο Σωτή­ρης Παρίσης.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι «τώρα είναι η ώρα! Σήμε­ρα μπο­ρού­με να μπού­με στο μάτι όλων αυτών, αλλά και της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ που περι­μέ­νουν το βρά­δυ των εκλο­γών να βγουν να πουν ότι ο λαός έδω­σε το «πρά­σι­νο φως» για να συνε­χί­σουν να εγκλη­μα­τούν απέ­να­ντι στις ζωές μας. Μπο­ρού­με να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά, να κάνου­με την έκπλη­ξη και στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλάδας».

Για αυτό «λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση παντού λοι­πόν, για να είμα­στε την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών όλοι μαζί πιο δυνα­τοί» σημεί­ω­σε και τόνι­σε «για να γίνου­με ακό­μη περισ­σό­τε­ροι όλοι εμείς που αμφι­σβη­τού­με την κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή, που αμφι­σβη­τού­με το σημε­ρι­νό σάπιο και εχθρι­κό κρά­τος που πότε αφή­νει πίσω του απο­κα­ΐ­δια και πότε λασπό­νε­ρα. Που αφή­νει νεκρούς και σακά­τη­δες σε υπο­δο­μές και χώρους δου­λειάς κάτερ­γα. Για να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας και η λαϊ­κή δρά­ση ενά­ντια στην ακρί­βεια, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, τους πλει­στη­ρια­σμούς, την άσχη­μη κατά­στα­ση στην υγεία».

Απευ­θύν­θη­κε ιδιαί­τε­ρα «σε όσους σήμε­ρα νιώ­θουν αρι­στε­ροί, προ­ο­δευ­τι­κοί και που απο­γοη­τεύ­τη­καν από το ΣΥΡΙΖΑ και του κάλε­σε «να μην παραι­τη­θούν, να μην παρο­πλι­στούν, να συνα­ντη­θού­με μαζί στους αγώ­νες και στην κάλ­πη, όπως άλλω­στε έχουν κάνει πολ­λοί αγω­νι­στές μέχρι σήμε­ρα, συμ­με­τέ­χο­ντας ακό­μη και στα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο