Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης

Πέθα­νε σε ηλι­κία 55 ετών ο δημο­σιο­γρά­φος και αντι­δή­μαρ­χος Καλ­λι­θέ­ας, Λάζα­ρος Λασκα­ρί­δης, καθώς έχα­σε τη μάχη για τη ζωή, μετά το σοβα­ρό ατύ­χη­μα που είχε.

Το περι­στα­τι­κό είχε σημειω­θεί στις 27 Απρι­λί­ου στη Δημο­τι­κή Βιβλιο­θή­κη της Καλ­λι­θέ­ας, όπου επρό­κει­το να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η τελε­τή ονο­μα­το­δο­σί­ας της και να πάρει το όνο­μα του παλαιού δημάρ­χου Θεό­δω­ρου Ψαλι­δό­που­λου. Κατά τη διάρ­κεια της προ­ε­τοι­μα­σί­ας, ο αντι­δή­μαρ­χος Καλ­λι­θέ­ας έπε­σε από μπαλ­κό­νι από αρκε­τά ψηλά και μάλι­στα σε σημείο όπου στη συνέ­χεια δυσκο­λεύ­τη­καν να τον βγά­λουν. Αμέ­σως δια­κο­μί­στη­κε με ασθε­νο­φό­ρο στο νοσο­κο­μείο και ο τραυ­μα­τι­σμός του είχε κρι­θεί σοβα­ρός. Όλο αυτό το διά­στη­μα έδι­νε μάχη να κρα­τη­θεί στη ζωή έχο­ντας βαριά τραύ­μα­τα, ωστό­σο, όπως έγι­νε σήμε­ρα το πρωί γνω­στό δεν τα κατά­φε­ρε και υπέ­κυ­ψε βυθί­ζο­ντας στο πέν­θος ολό­κλη­ρη την οικο­γέ­νειά του.

Ο Λάζα­ρος Λασκα­ρί­δης ήταν δημο­σιο­γρά­φος, μέλος της Ενώ­σε­ως Συντα­κτών Ημε­ρη­σί­ων Εφη­με­ρί­δων Αθη­νών. Είχε δια­τε­λέ­σει εκλεγ­μέ­νο μέλος του Μικτού Συμ­βου­λί­ου της ΕΣΗΕΑ (1996–2007) και του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Πολι­τι­στι­κού Οργα­νι­σμού του Δήμου Καλ­λι­θέ­ας (2007–2010).

Επαγ­γελ­μα­τί­ας από τα 20 του χρό­νια (1988), είχε εργα­στεί μετα­ξύ άλλων στις εφη­με­ρί­δες Αυρια­νή, Ακρό­πο­λις, Γαύ­ρος, Δημο­κρα­τι­κός Λόγος, Ελεύ­θε­ρος, Ισο­τι­μία, Νίκη, Παρα­σκευή +13, Το Ποντί­κι, στους ραδιο­φω­νι­κούς σταθ­μούς Ράδιο Αθή­να και Αθή­να 9.84, στους τηλε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς Κανά­λι 29, Alter 5, Tempo, TV Πει­ραιάς και Seven και έχει θητεύ­σει στα γρα­φεία Τύπου των Υπουρ­γεί­ων Εσω­τε­ρι­κών, Αιγαί­ου, Εθνι­κής Άμυ­νας, Ανά­πτυ­ξης, Υγεί­ας και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης, Εξω­τε­ρι­κών, Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών και Διοι­κη­τι­κής Ανα­συ­γκρό­τη­σης καθώς και στη θέση του εκπρο­σώ­που Τύπου της Κοι­νω­νι­κής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμ­βρί­ου 2019 υπη­ρε­τού­σε ως αντι­δή­μαρ­χος Πολι­τι­σμού και Κέντρων Εξυ­πη­ρέ­τη­σης Πολι­τών του Δήμου Καλλιθέας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο