Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Έφυ­γε» από τη ζωή ο Γιώρ­γος Τζώρ­τζης. Ο ηθο­ποιός πέθα­νε σε ηλι­κία 81 χρο­νών. Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να στις 30 Ιου­λί­ου 1938. Πρω­το­εμ­φα­νί­στη­κε στο θέα­τρο το 1960 και στον κινη­μα­το­γρά­φο το 1961.

Γεν­νη­μέ­νος στην Αθή­να στις 30 Ιου­λί­ου 1938 πρω­το­εμ­φα­νί­στη­κε στο θέα­τρο το 1960 και στον κινη­μα­το­γρά­φο το 1961. Την πρώ­τη του εμφά­νι­ση στο θέα­τρο πραγ­μα­το­ποί­η­σε με το θία­σο Βασί­λη Δια­μα­ντό­που­λου – Μαρί­ας Αλκαί­ου, στο έργο του Αλ. Κασ­σό­να «Τα δέντρα πεθαί­νουν όρθια», για να ακο­λου­θή­σουν συμ­με­το­χές σε πολ­λούς άλλους θιά­σους, με πιο μακρο­χρό­νια αυτήν στο θία­σο Δημή­τρη Μυράτ ‑Βού­λας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του ’70 δημιούρ­γη­σε δικό του θία­σο με την τότε σύζυ­γό του ‑και μητέ­ρα της κόρης του Ευγε­νί­ας- Τόνια Καζιά­νη, ανε­βά­ζο­ντας σημα­ντι­κά έργα του διε­θνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλε­ό­ρα­ση πρω­το­εμ­φα­νί­στη­κε στον «Άγνω­στο πόλε­μο», αργό­τε­ρα στη «Λάμψη»,του Νίκου Φώσκο­λου στο ρόλο του αρχη­γού της Αστυ­νο­μί­ας για να κλεί­σει τον τηλε­ο­πτι­κό του κύκλο με τις «Μάγισ­σες της Σμύρ­νης» και με τα «Ματω­μέ­να Χώμα­τα» (2008), συμπρω­τα­γω­νι­στώ­ντας με την Άννα Συνοδινού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο