Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Νίνο Καστελνουόβο

Ήταν ερω­τευ­μέ­νος με την Κατρίν Ντε­νέβ στις «Ομπρέ­λες του Χερ­βούρ­γου»: ο Ιτα­λός ηθο­ποιός Νίνο Καστελ­νουό­βο πέθα­νε, σε ηλι­κία 84 ετών, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η οικο­γέ­νειά του.

Ο ηθο­ποιός υπέ­κυ­ψε την Δευ­τέ­ρα στη Ρώμη, μετά από μακρά ασθέ­νεια, ανέ­φε­ραν η σύζυ­γός του, η ηθο­ποιός Μαρία Κρι­στί­νια Ντι Νίκο­λα και τα δύο παι­διά του.

Ο Νίνο (Φραν­τσέ­σκο) Καστελ­νουό­βο γεν­νή­θη­κε στις 28 Οκτω­βρί­ου 1936 και ξεκί­νη­σε την καριέ­ρα του παί­ζο­ντας δεύ­τε­ρους ρόλους σε διά­φο­ρες ται­νί­ες, στα τέλη της δεκα­ε­τί­ας του 1950. Το 1960 εμφα­νί­στη­κε στην ται­νία «Ο Ρόκο και τ’ αδέλ­φια του» του Λου­κί­νο Βισκό­ντι, στο πλευ­ρό του Αλέν Ντε­λόν, της Ανί Ζιραρ­ντό και της Κλα­ού­ντια Καρντινάλε.

Έγι­νε πολύ δημο­φι­λής χάρη στην τηλε­ο­πτι­κή μετα­φο­ρά των «Αρρα­βω­νια­σμέ­νων» του Αλε­σά­ντρο Μαν­τσό­νι. Είχε πρω­τα­γω­νι­στή­σει, στο πλευ­ρό της Κατρίν Ντε­νέβ, στις «Ομπρέ­λες του Χερ­βούρ­γου», μια ται­νία-σταθ­μό του Ζακ Ντε­μί που τιμή­θη­κε με τον Χρυ­σό Φοί­νι­κα στις Κάν­νες το 1964.

Ερμή­νευ­σε επί­σης τον ρόλο του αρχαιο­λό­γου Ντ’ Αγκο­στί­νο στην ται­νία «Ο Άγγλος ασθε­νής» του Άντο­νι Μιν­γκέ­λα, το 1996.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο