Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς

Την τελευ­ταία του πνοή άφη­σε σε ηλι­κία 46 ετών την Τετάρ­τη ο Ντέ­γιαν Μιλό­γε­βιτς. Ο βοη­θός του Στιβ Κερ στον πάγκο των Golden State Warriors υπέ­στη έμφαγ­μα το βρά­δυ της Τρί­της 16 Ιανουα­ρί­ου, ενώ βρι­σκό­ταν σε ένα εστια­τό­ριο στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Δια­κο­μί­σθη­κε στο νοσο­κο­μείο, υπο­βλή­θη­κε σε επέμ­βα­ση και παρά την αρχι­κή αισιο­δο­ξία, έχα­σε τελι­κώς τη μάχη για τη ζωή.

Νωρί­τε­ρα το ΝΒΑ, επι­κα­λού­με­νο ένα «επεί­γον ιατρι­κό περι­στα­τι­κό στην οικο­γέ­νεια των Warriors», ανα­κοί­νω­σε την ανα­βο­λή του αγώ­να με τους Utah Jazz, προ­σθέ­το­ντας ότι η ημε­ρο­μη­νία διε­ξα­γω­γής θα ανα­κοι­νω­θεί σύντομα.

Ο Σέρ­βος βετε­ρά­νος μπα­σκε­τμπο­λί­στας έχει αγω­νι­στεί σε Μπέ­ο­βουκ, FMP, Μπου­ντού­τσ­νοστ, Παρ­τί­ζαν, Βαλέν­θια, Γαλα­τα­σα­ράι, ενώ έκλει­σε την καριέ­ρα του στην Παρ­τί­ζαν το 2009.

Ο Μιλό­γε­βιτς είχε επί­σης μια διε­θνή αγω­νι­στι­κή καριέ­ρα 14 ετών, ενώ είχε ανα­δει­χθεί πολυ­τι­μό­τε­ρος παί­κτης της Αδρια­τι­κής Λίγκας τρεις φορές (2004–06).

Ως προ­πο­νη­τής, μέχρι το 2020 βρι­σκό­ταν στον πάγκο της Μέγκα, έχο­ντας υπάρ­ξει προ­πο­νη­τής του Νίκο­λα Γιό­κιτς, πριν εκεί­νος μετα­κο­μί­σει στο NBA.

Τον Δεκέμ­βριο του 2019 διο­ρί­στη­κε βοη­θός προ­πο­νη­τή στην εθνι­κή ομά­δα της Σερ­βί­ας, στο πλευ­ρό του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Το 2021 κάθι­σε στον πάγκο της Μπου­ντού­τσ­νοστ, ενώ έκτο­τε μετα­κό­μι­σε και εκεί­νος στην άλλη πλευ­ρά του Ατλα­ντι­κού για να εντα­χθεί στο επι­τε­λείο των Warriors.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο