Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Έφυ­γε από τη ζωή, σε ηλι­κία 42 ετών, ο δύο φορές αργυ­ρός Ολυ­μπιο­νί­κης στο Ταε Κβον Ντο πρώ­ην ανα­πλη­ρω­τής εκπρό­σω­πος Τύπου του ΣΥΡΙ­ΖΑ-Προ­ο­δευ­τι­κή Συμ­μα­χία Αλέ­ξαν­δρος Νικολαΐδης

Ο Ολυ­μπιο­νί­κης προ­χώ­ρη­σε σε μία συγκλο­νι­στι­κή μετά θάνα­τον ανάρ­τη­ση όπου ανέ­φε­ρε για το δύσκο­λο πρό­βλη­μα υγεί­ας που είχε να αντι­με­τω­πί­σει για περισ­σό­τε­ρο από δύο χρόνια.

Στην τελευ­ταία, συγκλο­νι­στι­κή του ανάρ­τη­ση στα Social Media, το πρωί της Παρα­σκευ­ής (14/10) μετέ­φε­ρε τον αγώ­να που έδω­σε για δύο χρό­νια με τον καρ­κί­νο, ένα σπά­νιο τύπο καρ­κί­νου, το καρ­κί­νω­μα nut.

Η συγκλονιστική του ανάρτηση:

«Θα ξεκι­νή­σω με αυτό το κλι­σέ, ότι για να δια­βά­ζε­τε τώρα αυτήν την δημο­σί­ευ­ση μου, μάλ­λον έχω φύγει για κάπου καλύ­τε­ρα ή και για το πουθενά.

Δύο χρό­νια, βασα­νί­στη­κα κι εγώ με τον καρ­κί­νο. Με έναν τόσο σπά­νιο τύπο καρ­κί­νου, το καρ­κί­νω­μα nut, που αυτή τη στιγ­μή εννέα στους δέκα Έλλη­νες για­τρούς που το δια­βά­ζουν, το ακούν για πρώ­τη φορά και θα σπεύ­σουν να το ψάξουν. Ευτυ­χώς ο δικός μου για­τρός, ο υπέ­ρο­χος Γιάν­νης Μπου­κο­βί­νας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκο­λο ταξί­δι της ζωής μου, τον γνώ­ρι­ζε αυτόν τον σπά­νιο τύπο και έκα­νε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρί­σει λίγη παρα­πά­νω ζωή. Κίνη­σε γη και ουρα­νό, να φέρει φάρ­μα­κα κυριο­λε­κτι­κά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρό­νια δεν είπα ποτέ “Για­τί σε εμέ­να”; Δεν υπάρ­χει πιο εγω­ι­στι­κή σκέ­ψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαί­νει, στον διπλα­νό μας, στον γεί­το­νά μας, στον συνάν­θρω­πό μας. Και πλέ­ον τυχαί­νει σε πολ­λούς. Αν βάλω ένα πρό­ση­μο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακό­μα και τώρα, ότι ήμουν τυχε­ρός άνθρω­πος. Είχα την ευλο­γία να κάνω τα όνει­ρα μου πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, να ανέ­βω στο βάθρο πολ­λές φορές, να δοξά­σω τον αθλη­τι­σμό και την χώρα μου, να γνω­ρί­σω ανθρώ­πους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβα­σμό, την ευγε­νή άμιλ­λα, αξί­ες τόσο σημα­ντι­κές και να προ­σπα­θή­σω να τις κάνω πρά­ξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγα­πή­σει η πιο υπέ­ρο­χη γυναί­κα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνο­μα της, και να απο­κτή­σου­με μια πανέ­μορ­φη οικογένεια.

Έτσι και σε αυτή την ατυ­χία που με βρή­κε, είπα ευχα­ρι­στώ, που αν αυτό ήταν γρα­φτό να έρθει στην οικο­γέ­νειά μου, δεν βρή­κε εκεί­νη ή τα παι­διά μου. Εγώ έπρε­πε να το ανέ­βω αυτό το βου­νό, έχω έπρε­πε να σηκώ­σω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι».

Σε αυτό το δύσκο­λο ταξί­δι, στά­θη­κα τυχε­ρός για­τί συνο­δοι­πό­ρο είχα την αλλη­λεγ­γύη και την φρο­ντί­δα τόσων πολ­λών ανθρώ­πων, που πολ­λές φορές ανα­ρω­τή­θη­κα τι έκα­να για να αξί­ζω όλα αυτά που με ανι­διο­τέ­λεια μου προ­σέ­φε­ραν. Πρώ­τος ο για­τρός μου ο κ. Μπου­κο­βί­νας, ο πρύ­τα­νης, ο κ. Δημό­που­λος, που βοή­θη­σε τόσο πολύ στην πρώ­τη φάση της ασθέ­νειάς μου αλλά και αργό­τε­ρα, στο να πάρω κάθε θερα­πεία όσο πιο γρή­γο­ρα γίνε­ται. Ο κ. Ηλιά­δης ο θωρα­κο­χει­ρούρ­γος μου, ένας εξαι­ρε­τι­κός επι­στή­μο­νας που με αγκά­λια­σε σαν πατέ­ρας στο πολύ δύσκο­λο χει­ρουρ­γείο μου, στους πνεύ­μο­νες, ο κ. Πέιος, ο νευ­ρο­χει­ρούρ­γος που μου απά­λυ­νε τους φρι­χτούς πόνους και πολ­λοί πολ­λοί άλλοι, από νοση­λευ­τές μέχρι τραυ­μα­τιο­φο­ρείς, όλοι μου έδει­χναν την αγά­πη τους και αυτή η αγά­πη μου έδι­νε δύναμη.

Και τέλος θέλω να στα­θώ στον άνθρω­πο με άλφα κεφα­λαίο, τον Αλέ­ξη Τσί­πρα, ήρθε πολύ πρό­σφα­τα στη ζωή μου και μου χάρι­σε την φιλία του, την σκέ­ψη του, το αδελ­φι­κό του νοιά­ξι­μο, σαν να με ήξε­ρε από πάντα. Μου απέ­δει­ξε ότι η όλα όσα πρε­σβεύ­ει ο ίδιος και η αρι­στε­ρά είναι πραγ­μα­τι­κή στά­ση ζωής. Με στή­ρι­ξε ηθι­κά και πρα­κτι­κά και έκα­νε και αυτός τα αδύ­να­τα δυνα­τά για να έχω την καλύ­τε­ρη φροντίδα.

Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

Πετύ­χα­τε. Με κρα­τή­σα­τε στη ζωή περισ­σό­τε­ρο από όσο ανα­λο­γού­σε στον πολύ επι­θε­τι­κό καρ­κί­νο μου, μου χαρί­σα­τε το χρυ­σό μετάλ­λιο της παρά­τα­σης της ζωής μου σε μια πολύ κρί­σι­μη στιγ­μή, όταν η κόρη μου η Ελε­άν­να ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμό­ταν τίπο­τα από εμέ­να, ενώ τώρα στα 5,5 της χρό­νια θα με θυμά­ται έστω σαν μακρι­νή ανά­μνη­ση και θα μπο­ρεί να διη­γη­θεί ιστο­ρί­ες στον μικρό της αδερ­φό τον Γιώρ­γο, ώστε να με κρα­τή­σουν ζωντα­νό στην καρ­διά τους για πάντα».

Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμα­στε όλοι περα­στι­κοί, μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία έχει τι απο­τύ­πω­μα θα έχου­με αφή­σει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώ­τος κατα­γε­γραμ­μέ­νος ασθε­νής με καρ­κί­νω­μα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορ­μή για την ενη­μέ­ρω­ση για­τρών, ασθε­νών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρ­κί­νου που αν δια­γνω­σθεί εγκαί­ρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορ­μή για να ενι­σχυ­θεί ουσια­στι­κά το εθνι­κό μας σύστη­μα υγεί­ας που τόσο υπο­τι­μή­θη­κε τα τελευ­ταία χρό­νια, όχι να περι­μέ­νουν ουρές για μια αξο­νι­κή, για μια χημειο­θε­ρα­πεία ή ένα χει­ρουρ­γείο και να χάνε­ται πολύ­τι­μος χρό­νος, να στα­μα­τή­σει ο χρο­νο­βό­ρος δαί­δα­λος της γρα­φειο­κρα­τί­ας και των νομι­κών κωλυ­μά­των του ΕΟΦ όταν πρέ­πει να εγκρι­θούν άμε­σα δοκι­μα­στι­κά φάρ­μα­κα που μπο­ρεί να σώσουν ζωές.

Αν ερχό­μα­στε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκο­πό, εγώ έχω απο­φα­σί­σει ποιος θα είναι αυτός. Να προ­σφέ­ρω ελπί­δα μέσα από όσα κατά­φε­ρα στην ζωή μου, από τα όμορ­φα μέχρι τα άσχη­μα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυ­ρά Ολυ­μπια­κά μετάλ­λια, της Αθή­νας και του Πεκί­νο, που για χρό­νια κρύ­βω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επι­στρέ­ψουν εκεί που ανή­κουν, στις πανα­θρώ­πι­νες αξί­ες. Τελευ­ταία επι­θυ­μία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλ­λια, να βγουν σε δημο­πρα­σία και το ποσό που θα συγκε­ντρω­θεί να δοθεί σε δομές για τα παι­διά που θα επι­λέ­ξει η οικο­γέ­νειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παι­δί, θα αξί­ζει κάθε κλω­τσιά που έχω φάει στο κεφά­λι, κάθε κάταγ­μα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το απο­τύ­πω­μα που θέλω να αφή­σω στην κοι­νω­νία, αυτή είναι η κλη­ρο­νο­μιά που θέλω να μεί­νει στα παι­διά μου».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο