Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης

Την τελευ­ταία του πνοή άφη­σε ο παλαί­μα­χος τερ­μα­το­φύ­λα­κας της ΑΕΚ, Στέ­λιος Σερα­φεί­δης, σε ηλι­κία 86 ετών, σήμε­ρα Τρί­τη 4 Γενάρη.

Τον τελευ­ταίο χρό­νο έδι­νε σκλη­ρή και παλι­κα­ρί­σια μάχη με τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντι­με­τώ­πι­ζε, εντέ­λει όμως υπέκυψε.

Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Στέ­λιος Σερα­φεί­δης έδι­νε το «παρών» στους αγώ­νες της αγα­πη­μέ­νης του ΑΕΚ, σε όλα τα αθλή­μα­τα. Πριν λίγους μήνες, που ήταν άρρω­στος, τον είχε επι­σκε­φθεί κλι­μά­κιο του ΚΚΕ. Ήταν επί­σης πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Παλαι­μά­χων Ποδο­σφαι­ρι­στών της «Ένω­σης».

«Βυθι­σμέ­νη στην πιο βαθιά θλί­ψη η οικο­γέ­νεια της ΑΕΚ απο­χαι­ρε­τά με σεβα­σμό και δέος τον αιώ­νιο αρχη­γό της ομά­δας μας, Στέ­λιο Σερα­φεί­δη. Η μορ­φή του, η ψυχή του, το αγω­νι­στι­κό του πάθος και η προ­σή­λω­σή του στην κιτρι­νό­μαυ­ρη ιδέα ταυ­τί­στη­καν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανι­διο­τέ­λειά του απέ­να­ντι στην αγα­πη­μέ­νη του ομά­δα πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει παρά­δειγ­μα για όλους μας», ανέ­φε­ρε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανα­κοί­νω­σή της.

Ο Στέ­λιος Σερα­φεί­δης γεν­νή­θη­κε στο Αιγά­λεω το 1935. Ξεκί­νη­σε από τους Παί­δες Αιγά­λεω και στη συνέ­χεια βρέ­θη­κε για έναν χρό­νο (1950–51) στον Απόλ­λω­να Αθη­νών. Το 1951 σε ηλι­κία 16 ετών εντά­χθη­κε στην ΑΕΚ, ακο­λου­θώ­ντας τον μεγα­λύ­τε­ρο αδερ­φό του Λάμπη, όπου παρέ­μει­νε επί μία και πλέ­ον εικο­σα­ε­τία, έως το 1972, όταν και απο­σύρ­θη­κε από την ενερ­γό δρά­ση, σε ηλι­κία 37 ετών. Με την κιτρι­νό­μαυ­ρη φανέ­λα αγω­νί­στη­κε συνο­λι­κά σε περισ­σό­τε­ρους από 300 αγώνες.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο