Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πίνακας που αποδίδεται στον Καραβάτζιο πωλήθηκε πριν δημοπρατηθεί

Ο πίνα­κας “Ιου­δήθ και Ολο­φέρ­νης”, που οι ειδι­κοί απο­δί­δουν στον Καρα­βά­τζιο και ο οποί­ος επρό­κει­το να βγει στο σφυ­ρί αύριο Πέμ­πτη στη Γαλ­λία, δόθη­κε σε ξένο αγο­ρα­στή, ανα­κοί­νω­σε ο οίκος δημο­πρα­σιών Labarbe.

O πίνα­κας, του οποί­ου η αξία “εκτι­μά­το στα 100 με 150 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ θα εγκα­τα­λεί­ψει το γαλ­λι­κό έδα­φος”, διευ­κρί­νι­σε η ανα­κοί­νω­ση του οίκου δημο­πρα­σιών της Του­λού­ζης στη νοτιο­δυ­τι­κή Γαλλία.

Η συμ­φω­νία “καλύ­πτε­ται από μια δέσμευ­ση απορ­ρή­του όσον αφο­ρά την τιμή πώλη­σης και την ταυ­τό­τη­τα του αγο­ρα­στή”, διευ­κρί­νι­σε ο οίκος, που είχε ανα­κα­λύ­ψει τον πίνα­κα μέσα σε μια σοφί­τα στην Του­λού­ζη το 2014.

“Γίνα­με απο­δέ­κτες μιας προ­σφο­ράς για την οποία ήταν αδύ­να­τον να μην ενη­με­ρω­θούν οι ιδιο­κτή­τες του πίνα­κα. Το γεγο­νός ότι αυτή η προ­σφο­ρά προ­έρ­χε­ται από έναν συλ­λέ­κτη που συν­δέ­ε­ται με ένα μεγά­λο μου­σείο έπει­σε αυτόν που τον που­λού­σε να την δεχτεί”, υπο­γράμ­μι­σε σε ανα­κοί­νω­ση ο ειδι­κός στους πίνα­κες Ερίκ Τυρ­κίν, από τον οποίο ζητή­θη­κε να αξιο­λο­γή­σει το έργο μερι­κές ημέ­ρες μετά την ανα­κά­λυ­ψή του.

“Είναι καθή­κον μας να δεχτού­με την από­φα­ση του πωλη­τή-πελά­τη μας”, πρό­σθε­σε ο δημο­πρά­της Μαρκ Λαμπάρμπ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο