Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια απήχηση της πρωτοβουλίας των κομμουνιστών να γκρεμίσουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν

Ιδιαί­τε­ρη απή­χη­ση και στο εξω­τε­ρι­κό είχε η πρω­το­βου­λία φοι­τη­τών και μαθη­τών να στεί­λουν το δικό τους μήνυ­μα γκρε­μί­ζο­ντας το άγαλ­μα του μακε­λά­ρη Τρού­μαν. Αγαλ­μα – απο­λί­θω­μα του αιμα­το­βαμ­μέ­νου αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού ο οποί­ος με τη συν­δρο­μή και της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ επι­τέ­θη­κε στη Συρία.

Το γύρω είδη­ση της προ­σπά­θειας των δια­δη­λω­τών να ρίξουν το άγαλ­μα του Τρού­μαν, στο πλαί­σιο του φοι­τη­τι­κού και μαθη­τι­κού αντι­πο­λε­μι­κού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου για τη Συρία, στο κέντρο της Αθήνας.

«Έλλη­νες κομ­μου­νι­στές προ­σπα­θούν να ρίξουν το άγαλ­μα του Τρού­μαν σε δια­δή­λω­ση για τη Συρία», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο τίτλος του σχε­τι­κού τηλε­γρα­φή­μα­τος του πρα­κτο­ρεί­ου Reuters, το οποίο τονί­ζει ότι η από­πει­ρα γκρε­μί­σμα­τος του αγάλ­μα­τος έγι­νε από οπα­δούς του ΚΚΕ.

 

truman3

 

Επι­πλέ­ον, το πρα­κτο­ρείο σημειώ­νει ότι το άγαλ­μα του 33ου και πρώ­του μετα­πο­λε­μι­κού προ­έ­δρου των ΗΠΑ απο­τε­λεί συχνό στό­χο δια­δη­λω­τών, έχο­ντας υπάρ­ξει πολ­λές φορές θύμα βαν­δα­λι­σμού, ως σύμ­βο­λο του «αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού» στην Ελλάδα.

truman

Την είδη­ση ανα­πα­ρή­γα­γαν ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά μέσα από όλες τις άκρες του κόσμου, από το Sputnik International μέχρι το Arab News, και από το Business Insider μέχρι την ισραη­λι­νή εφη­με­ρί­δα Haaretz, κάνο­ντας σχε­δόν όλα λόγο για Έλλη­νες κομ­μου­νι­στές που επι­χεί­ρη­σαν να «απο­κα­θη­λώ­σουν» το άγαλ­μα του πρώ­ην Αμε­ρι­κα­νού προέδρου.

truman2

Κι αν δεν έπε­σε θα πέσει, θα συμπλη­ρώ­σου­με εμείς.

Χάρι Τρού­μαν: Ένας εγκλη­μα­τί­ας πολέ­μου στο κέντρο της Αθήνας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο