Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστίνη: Χιλιάδες τα νεκρά και τραυματισμένα παιδιά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Αυξά­νε­ται διαρ­κώς ο αριθ­μός των νεκρών και των τραυ­μα­τιών Παλαι­στι­νί­ων από τους βομ­βαρ­δι­σμούς και στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις του κρά­τους — δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ. Mόνο το τελευ­ταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 266 Παλαι­στί­νιοι από τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις του Ισρα­ήλ, μετα­ξύ αυτών και 117 παιδιών.

Ο αριθ­μός των νεκρών Παλαι­στι­νί­ων έφτα­σε στους 4.561 και των τραυ­μα­τιών στους 14.245 από τους βομ­βαρ­δι­σμούς του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας από την 7η Οκτω­βρί­ου, σύμ­φω­να με του παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγείας.

Ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Γάζας δήλω­σε σήμε­ρα ότι από την 7η Οκτω­βρί­ου οι βομ­βαρ­δι­σμοί του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας είχαν ως συνέ­πεια τον θάνα­το 4.651 Παλαι­στι­νί­ων, εκ των οποί­ων το 40% ήταν παιδιά.

Ενώ από τους περισ­σό­τε­ρους από τους 14.245 Παλαι­στί­νιους που τραυ­μα­τί­στη­καν, το 70% από αυτούς να είναι γυναί­κες και παιδιά.

Σημειώ­νε­ται πως το Ισρα­ήλ εντεί­νει τις επι­θέ­σεις στο βόρειο τμή­μα της Γάζας, ενώ απεί­λη­σε ότι όποιος παρα­μεί­νει, θα θεω­ρη­θεί «συμπα­θών της τρομοκρατίας».

Οι Παλαι­στί­νιοι ανα­κοί­νω­σαν ότι έλα­βαν νέες προει­δο­ποι­ή­σεις από τον στρα­τό του Ισρα­ήλ να απο­μα­κρυν­θούν από το βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας προς το νότιο, με την προ­σθε­τη προει­δο­ποί­η­ση ότι αν δεν το πρά­ξουν, ενδέ­χε­ται να θεω­ρη­θούν υπο­στη­ρι­κτές «τρο­μο­κρα­τι­κής οργάνωσης».

Το μήνυ­μα αυτό μετα­δό­θη­κε με φυλ­λά­δια τα οποία έφε­ραν το όνο­μα και τον λογό­τυ­πο των Ισραη­λι­νών Αμυ­ντι­κών Δυνά­με­ων (IDF) και εστά­λη μέσω ηχη­τι­κών μηνυ­μά­των στα κινη­τά τηλέ­φω­να των ανθρώ­πων στη Γάζα.

«Επεί­γου­σα προει­δο­ποί­η­ση προς τους κατοί­κους της Γάζας. Η παρου­σία σας βόρεια της Γουά­ντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίν­δυ­νο. Όποιος επι­λέ­ξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιο­χές) νότια της Γουά­ντι Γάζα ενδέ­χε­ται να ταυ­το­ποι­η­θεί ως συνερ­γός τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης», ανα­φέ­ρει το φυλλάδιο.

Ήδη ενά­μι­σι εκα­τομ­μύ­ριο κάτοι­κοι της Γάζας έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τα σπί­τια τους λόγω της κλι­μά­κω­σης της παλαι­στι­νιο-ισραη­λι­νής σύγκρου­σης, δήλω­σε η υπη­ρε­σία Τύπου της κυβέρ­νη­σης του τομέα που σχε­τί­ζε­ται με το παλαι­στι­νια­κό κίνη­μα της Χαμάς.

«Το εβδο­μή­ντα τοις εκα­τό του πλη­θυ­σμού της Λωρί­δας της Γάζας, ενά­μι­σι εκα­τομ­μύ­ριο πολί­τες, ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν τα σπί­τια τους, ζουν σε κέντρα υπο­δο­χής», ανα­φέ­ρε­ται στην ανακοίνωση.

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο