Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές της SIDOR στη Βενεζουέλα

Το ΠΑΜΕ κατα­δι­κά­ζει τις συλ­λή­ψεις των συν­δι­κα­λι­στι­κών ηγε­τών της SIDOR Leonardo Azócar και Daniel Romero. Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

«Καταγ­γέλ­λου­με την εξα­φά­νι­ση των δύο συν­δι­κα­λι­στών από τη Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Στρα­τιω­τι­κής Αντι­κα­τα­σκο­πεί­ας (DGCIM), δεδο­μέ­νου ότι από την Κυρια­κή 11 Ιου­νί­ου, οπό­τε και συνε­λή­φθη­σαν αδι­καιο­λό­γη­τα, και για περισ­σό­τε­ρο από μία εβδο­μά­δα, οι οικο­γέ­νειες και των δύο δεν γνώ­ρι­ζαν τον τόπο που κρα­τού­νται. Μόλις πριν από μερι­κές ημέ­ρες, μετά τις κινη­το­ποι­ή­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν, κατέ­στη δυνα­τό να μάθουν πού κρατούνται.

Ωστό­σο, τόσο τα μέλη της οικο­γέ­νειας όσο και ο δημό­σιος συνή­γο­ρος δεν μπό­ρε­σαν να δουν ή να μιλή­σουν με τον Leonardo και τον Daniel, με απο­τέ­λε­σμα να μη γνω­ρί­ζουν τη σωμα­τι­κή και ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση της υγεί­ας των δύο ανδρών.

Απαι­τού­με από τις αρχές να επι­τρέ­ψουν στους συγ­γε­νείς να δουν, να μιλή­σουν και να αξιο­λο­γή­σουν την κατά­στα­ση της υγεί­ας των δύο αυτών φυλα­κι­σμέ­νων εργαζομένων.

Ομοί­ως, στη­ρί­ζου­με τα αιτή­μα­τα των συν­δι­κά­των προς την Εισαγ­γε­λία και το Γρα­φείο του Δια­με­σο­λα­βη­τή της Βενε­ζου­έ­λας να δια­σφα­λι­στούν τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα των δύο συν­δι­κα­λι­στών και να απε­λευ­θε­ρω­θούν με παύ­ση της παρά­νο­μης δικα­στι­κής δια­δι­κα­σί­ας που τους επι­βλή­θη­κε απλώς και μόνο επει­δή άσκη­σαν τα συν­δι­κα­λι­στι­κά τους καθή­κο­ντα για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στο εργο­στά­σιο Pellas της (κρα­τι­κής χαλυ­βουρ­γί­ας) Siderúrgica del Orinoco (SIDOR).

Η κατά­στα­ση αυτή απο­τε­λεί μέρος της συστη­μα­τι­κής επί­θε­σης ενα­ντί­ον ολό­κλη­ρης της εργα­τι­κής τάξης της Βενε­ζου­έ­λας και των δικαιω­μά­των της, η οποία περι­λαμ­βά­νει την αυξα­νό­με­νη ποι­νι­κο­ποί­η­ση των εργα­τι­κών αγώνων.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους δύο διω­κό­με­νους εργά­τες, τον Leonardo Azócar (Γραμ­μα­τέ­ας του συν­δι­κά­του SUTISS) και τον Daniel Romero (αντι­πρό­σω­πος του Συν­δι­κά­του), καθώς και στους εργά­τες χάλυ­βα που διώ­κο­νται και τους απα­γο­ρεύ­ε­ται το δικαί­ω­μα να διαμαρτύρονται».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο