Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ — Σωματεία: Απέτρεψαν οκτώ πλειστηριασμούς στη «Cepal» — Συγκέντρωση στην «do Value» (VIDEO)

Την απο­τρο­πή οκτώ πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών κατοι­κιών πέτυ­χαν με κινη­το­ποί­η­ση στην εται­ρεία δια­χεί­ρι­σης «κόκ­κι­νων» δανεί­ων «Cepal», που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν σωμα­τεία και φορείς μετά από κάλε­σμα της Επι­τρο­πής του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς.

Κάτω από το βάρος της κινη­το­ποί­η­σης η εται­ρεία δεσμεύ­τη­κε για συμ­φω­νία με τους ενδια­φε­ρό­με­νους με όρους που να μπο­ρούν να ανταποκριθούν.

«Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός, κανέ­νας φόβος παντού ξεση­κω­μός» και «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη» ήταν τα συν­θή­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν στην κινητοποίηση.

Οι σημε­ρι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις για την προ­στα­σία λαϊ­κών οικο­γε­νειών από την επί­θε­ση που δέχο­νται συνε­χί­ζο­νται τώρα στα γρα­φεία της «do Value».

Το σύν­θη­μα «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη» θα γίνει πρά­ξη με την πάλη και με όλο τον κόσμο στον δρό­μο για την υπε­ρά­σπι­ση της κατοι­κί­ας, σημεί­ω­σε ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, αμέ­σως μετά τη συνά­ντη­ση που είχε αντι­προ­σω­πεία με τη «Cepal», με τους συγκε­ντρω­μέ­νους να φωνά­ζουν το σύν­θη­μα «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη».

Στις σημε­ρι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις καλούν η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ) και η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ). Στην κινη­το­ποί­η­ση στην «doValue» καλεί επί­σης και η Ένω­ση ΕΒΕ Περι­στε­ρί­ου.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο