Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π. Μαρινάκης — Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε… για τις εικόνες εξευτελισμού σερβιτόρων

Να κρύ­ψει τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τις εικό­νες εξευ­τε­λι­σμού σερ­βι­τό­ρων, όπως αυτές από τη Ρόδο, προ­σπά­θη­σε ο νέος κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Παύ­λος Μαρι­νά­κης με σκο­πό να κατα­λα­γιά­σει την οργή. 

«Η τήρη­ση της νομο­θε­σί­ας είναι αδια­πραγ­μά­τευ­τη», ισχυ­ρί­στη­κε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος και υπο­στή­ρι­ξε ότι τα δυο αρμό­δια υπουρ­γεία «επε­νέ­βη­σαν άμεσα».

Όμως με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, προ­φα­νώς και της ΝΔ, το Σώμα Επι­θε­ώ­ρη­σης Εργα­σί­ας είναι σαν να μην υπάρ­χει, είναι τέτοια η υπο­βάθ­μι­ση και η υπο­στε­λέ­χω­σή του που πρα­κτι­κά δεν μπο­ρεί να κάνει ελέγχους.

«Στη Ρόδο των 120.000 κατοί­κων με τα πάνω από 550 ξενο­δο­χεία και τους εκα­το­ντά­δες ακό­μα χώρους δου­λειάς υπάρ­χουν 3 επι­θε­ω­ρη­τές, που μετα­ξύ άλλων έχουν στην ευθύ­νη τους και άλλα νησιά!», καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Ν. Δωδε­κα­νή­σου του ΚΚΕ με αφορ­μή τον εργα­ζό­με­νο στη Ρόδο που κολυ­μπά­ει για να πάει παραγγελία.

Συνε­πώς, οι εργα­ζό­με­νοι είναι έρμαια εκβια­σμών, κατα­να­γκα­σμών, απει­λών και φυσι­κά απο­λύ­σε­ων αν σηκώ­σουν κεφάλι.

Η τοπο­θέ­τη­ση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που δεί­χνει ότι η κυβέρ­νη­ση απλά θέλει το όλο θέμα να κατα­λα­γιά­σει και να φύγει από την επι­και­ρό­τη­τα, έτσι ώστε το «του­ρι­στι­κό θύμα» να παρά­γει χρή­μα για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους στον Επι­σι­τι­σμό — Του­ρι­σμό σε βάρος των εργαζομένων.

Για το όλο θέμα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση με εντο­λή του εισαγ­γε­λέα Ρόδου.

Ο Π. Μαρι­νά­κης ρωτή­θη­κε και για το ακρο­δε­ξιό — φασι­στι­κό κόμ­μα «Σπαρ­τιά­τες» που δημό­σια στη­ρί­χθη­κε από τον ναζί εγκλη­μα­τία Κασι­διά­ρη. Απά­ντη­σε πως «θα αντι­με­τω­πι­στούν στη Βου­λή κοι­νο­βου­λευ­τι­κά και πολι­τι­κά» και ότι «ο καθέ­νας μπο­ρεί να κάνει προ­σφυ­γή, είναι δικό του θέμα».

902.gr

Ρόδος: «Του­ρι­στι­κό θαύ­μα» με εργα­σια­κές συν­θή­κες γαλέ­ρας – Σερ­βι­τό­ρος κολυ­μπά­ει για μια παραγγελία!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο