Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Η υγεία του λαού δεν τζογάρεται για τα κέρδη των επιχειρηματιών — Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

«Η ζωή της εργα­τι­κής τάξης δεν τζο­γά­ρε­ται! Η ζωή των εργα­ζο­μέ­νων δεν ανή­κει στα παρά­σι­τα τους κεφα­λαιο­κρά­τες!», σημειώ­νει το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο (ΠΑΜΕ), με αφορ­μή την αύξη­ση των κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού σε χώρους δου­λειάς, αλλά και στις σκη­νές συνω­στι­σμού εργα­ζο­μέ­νων σε Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Το ΠΑΜΕ καλεί Συν­δι­κά­τα, Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα να πάρουν νέες πρω­το­βου­λί­ες: «Να γίνουν το απο­κού­μπι και η ασπί­δα των εργα­ζο­μέ­νων. Να μην αφή­σου­με κανέ­να χώρο δου­λειάς, κανέ­ναν εργα­ζό­με­νο απρο­στά­τευ­το. Να βρε­θού­με κοντά στους εργα­ζό­με­νους και να οργα­νώ­σου­με την πάλη μας. Με την οργά­νω­σή μας, με σχέ­διο και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα διεκ­δι­κού­με, παρεμ­βαί­νου­με, σε κάθε πρό­βλη­μα χωρίς καμιά καθυ­στέ­ρη­ση».

SUNOSTSMOS

Τους καλεί να απαιτήσουν:

  • Καμία από­λυ­ση — καμιά περι­κο­πή εργα­σια­κών δικαιωμάτων!
  • Τώρα δωρε­άν Παρο­χή Μέσων προ­στα­σί­ας για όλους τους εργα­ζο­μέ­νους στους τόπους δου­λειάς με επι­βο­λή όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων υγιει­νής και ασφάλειας.
  • Μαζι­κά, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ στους εργα­ζό­με­νους στην Υγεία και την Πρό­νοια, στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, στην Εστί­α­ση, στον Του­ρι­σμό, στο Εμπό­ριο, αλλά και τους μεγά­λους χώρους δου­λειάς (εργο­στά­σια, κλπ.) με επι­βά­ρυν­ση της εργοδοσίας.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις σε για­τρούς και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό. Μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων και των επι­κου­ρι­κών στην Υγεία.
  • Να ανοί­ξουν όλα τα νοσο­κο­μεία που έκλει­σαν τα τελευ­ταία χρόνια.
  • Σχέ­διο επί­τα­ξης όλων των δομών του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και Πρό­νοιας, για να μπει σε εφαρ­μο­γή, σε περί­πτω­ση γιγά­ντω­σης της πανδημίας.
  • Κατε­πεί­γου­σες προ­σλή­ψεις στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς για να αυξη­θούν τα δρο­μο­λό­για, για να μειω­θεί ο συγ­χρω­τι­σμός, με ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση στην πλη­ρό­τη­τα των πλοί­ων και των αερο­πλά­νων, με παράλ­λη­λη μεί­ω­ση της τιμής των εισιτηρίων.

Δια­βά­στε εδώ την ανα­κοί­νω­ση σε μορ­φή pdf.

PDF Logo

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο