Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα — Αλληλεγγύη στη USB Ιταλίας

Την αλλη­λεγ­γύη στο αγω­νι­στι­κό συν­δι­κά­το της Ιτα­λί­ας USB και τους εργα­ζό­με­νους της Ιτα­λί­ας που αγω­νί­ζο­νται για τα δικαιώ­μα­τα τους, ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και δέχο­νται την επί­θε­ση και την κατα­στο­λή Κυβερ­νή­σε­ων και ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών εκφρά­ζει το ΠΑΜΕ.ΠΑΜΕ PAME logo full

Σημειώ­νει ότι «το Συν­δι­κά­το USB καταγ­γέλ­λει το χθε­σι­νό προ­κλη­τι­κό σκη­νι­κό σε βάρος του Συν­δι­κά­του που στή­θη­κε στη Ρώμη, με έφο­δο της αστυ­νο­μί­ας στα κεντρι­κά γρα­φεία της  USB ύστε­ρα από ”ανώ­νυ­μες” αλλά λεπτο­με­ρέ­στα­τες καταγ­γε­λί­ες περί κρυμ­μέ­νου όπλου, το οποίο τελι­κά ”ανα­κα­λύ­φθη­κε” βυθι­σμέ­νο στο νερό μέσα σε καζα­νά­κι τουαλέτας!

Όπως καταγ­γέλ­λε­ται από το Συν­δι­κά­το, λίγο πριν από τις 11 χτες το πρωί εμφα­νί­στη­καν καρα­μπι­νιέ­ροι στα κεντρι­κά γρα­φεία της  USB στη Ρώμη, ισχυ­ρι­ζό­με­νοι ότι διε­ξά­γουν έλεγ­χο για την ανα­ζή­τη­ση όπλων, με βάση ”ανώ­νυ­μη” τηλε­φω­νι­κή καταγγελία.

Οι καρα­μπι­νιέ­ροι μπή­καν στα γρα­φεία της USB χωρίς καν ένταλ­μα αξιο­ποιώ­ντας και αντί­στοι­χη δυνα­τό­τη­τα που τους δίνει η αντι­δρα­στι­κή νομο­θε­σία του ιτα­λι­κού κρά­τους. Ακο­λού­θη­σε ”στο­χευ­μέ­νος” έλεγ­χος στα γρα­φεία, καθώς ο ”ανώ­νυ­μος πλη­ρο­φο­ριο­δό­της” τους υπέ­δει­ξε πού ακρι­βώς θα ψάξουν, σε ποιο καζα­νά­κι και σε ποια τουα­λέ­τα, από αυτές που προ­ο­ρί­ζο­νται για το κοι­νό. Εκεί ακρι­βώς βρέ­θη­κε ένα όπλο, τυλιγ­μέ­νο σε σελο­φάν και βυθι­σμέ­νο στο νερό…

Η USB απά­ντη­σε με άμε­ση, μαζι­κή συνέ­ντευ­ξη τύπου καταγ­γέλ­λο­ντας την προ­βο­κά­τσια με το σύν­θη­μα ”Τα μόνα όπλα που χρη­σι­μο­ποιεί η USB είναι οι απερ­γί­ες, τα αιτή­μα­τα, οι δια­δη­λώ­σεις και οι αγώ­νες. Αφή­νου­με τα όπλα σε αυτούς που τα αγα­πούν, ξεκι­νώ­ντας από τη συμπα­γή πλειο­ψη­φία που τρο­φο­δο­τεί τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία”.

Ταυ­τό­χρο­να κατήγ­γει­λε τη χρο­νι­κή συγκυ­ρία που εκτυ­λί­χθη­κε αυτό το σκη­νο­θε­τη­μέ­νο προ­κλη­τι­κό περι­στα­τι­κό, εν μέσω των δρά­σε­ων που οργα­νώ­νει το Συν­δι­κά­το ενά­ντια στην πολε­μι­κή εμπλο­κή, όπως ήταν η κινη­το­ποί­η­ση στο αερο­δρό­μιο της Πίζας στις 19 Μάρ­τη, από το οποίο επι­χει­ρή­θη­κε να στα­λεί στρα­τιω­τι­κός εξο­πλι­σμός στην Ουκρα­νία καμου­φλα­ρι­σμέ­νος ως ”ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια”, η απερ­γία και η συγκέ­ντρω­ση στο λιμά­νι της Γένο­βας στις 31 Μάρ­τη, με αφορ­μή την άφι­ξη του σαου­δα­ρα­βι­κού πλοί­ου «Bahri», το οποίο ήταν φορ­τω­μέ­νο με αμε­ρι­κα­νι­κά όπλα.

Το συν­δι­κά­το USB σημεί­ω­σε για το γεγο­νός αρχι­κά ότι τα κεντρι­κά γρα­φεία του Συν­δι­κά­του είναι ανοι­χτά για το κοι­νό καθη­με­ρι­νά, όπως και όλα τα γρα­φεία της USB. Σίγου­ρα το τελευ­ταίο μέρος για να κρύ­ψει κανείς οτι­δή­πο­τε, πόσο μάλ­λον όπλα.  Ενώ επε­σή­μα­νε ότι τα ίδια ΜΜΕ που απο­σιω­πούν συστη­μα­τι­κά τις αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες της USB και των εργα­ζο­μέ­νων, έσπευ­σαν τώρα μέσα σε ελά­χι­στο χρό­νο να ανα­πα­ρά­γουν τη σκη­νο­θε­τη­μέ­νη ”είδη­ση” με το ”κρυμ­μέ­νο όπλο”…

Το εργα­τι­κό κίνη­μα διε­θνώς έχει μεγά­λη πεί­ρα από τις επι­θέ­σεις, τις προ­βο­κά­τσιες και την κατα­στο­λή κρα­τι­κών και ιμπε­ρια­λι­στι­κών μηχα­νι­σμών. Και στην Ελλά­δα, στην διάρ­κεια της μεγά­λης Γενι­κής Απερ­γί­ας στις 6 Απρί­λη, με εντο­λή της Κυβέρ­νη­σης συνε­λή­φθη­σαν αναί­τια και βίαια 8 δια­δη­λω­τές που συμ­με­τεί­χαν στις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους εργα­ζό­με­νους της Ιτα­λί­ας και στο Συν­δι­κά­το USB στον αγώ­να τους ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Καταγ­γέλ­λου­με την κρα­τι­κή κατα­στο­λή, τις μεθο­δεύ­σεις και τους μηχα­νι­σμούς ενά­ντια στην συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση και δρά­ση των εργα­ζο­μέ­νων που αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό, για τα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή της εργα­τι­κής τάξης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο