Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την 30η Μάρτη σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης

Να μετα­τρέ­ψουν την 30η Μάρ­τη, Μέρα της Παλαι­στι­νια­κής Γης σε μέρα δρά­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης με τον λαό της Παλαι­στί­νης, καλεί τους εργα­ζό­με­νους της χώρας το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο.

Καλεί στις 30 Μάρ­τη κάθε σωμα­τείο, Ομο­σπον­δία, Εργα­τι­κό Κέντρο, κάθε νέο και νέα, κάθε εργα­ζό­με­νο να στεί­λουν το δικό τους μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στον ηρω­ι­κό λαό της Παλαι­στί­νης: Σε κάθε χώρο δου­λειάς, όπου είναι δυνα­τόν οι δρά­σεις προ­ε­τοι­μα­σί­ας της νέας απερ­γί­ας στις 17 Απρί­λη, να ντυ­θούν και με τις σημαί­ες της Παλαι­στί­νης.

«Με πολύ­μορ­φες δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες να βρο­ντο­φω­νά­ξου­με η Παλαι­στί­νη δεν είναι μόνη! Στα­θε­ρά στο πλευ­ρό του λαού της Παλαι­στί­νης Μέχρι να στα­μα­τή­σει το έγκλη­μα και ο λαός της Παλαι­στί­νης να ζήσει στο τόπο με Παλαι­στί­νη Ελεύ­θε­ρη και Ανε­ξάρ­τη­τη», σημειώ­νει το ΠΑΜΕ στο κάλε­σμά του.

Ανα­φέ­ρει: «Καταγ­γέλ­λου­με ΗΠΑ-ΕΕ και κυβερ­νή­σεις που τόσους μήνες έδω­σαν λευ­κή επι­τα­γή στο κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ να σκο­τώ­σει χιλιά­δες παι­διά, γυναί­κες και αμά­χους προ­κα­λώ­ντας ταυ­τό­χρο­να ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα κύμα­τα προ­σφύ­γων της σύγ­χρο­νης ιστορίας.

Ο λαός της Παλαι­στί­νης για 70 και πλέ­ον χρό­νια διώ­χνε­ται από την γη του ή ζει σε αυτήν σαν φυλα­κι­σμέ­νος, υπο­μέ­νο­ντας καθη­με­ρι­νά βασα­νι­στή­ρια, φυλα­κί­σεις και δολο­φο­νί­ες. Η συνε­χι­ζό­με­νη εισβο­λή του Ισρα­ήλ σε Γάζα, αλλά και Δυτι­κή Όχθη καθώς και οι επι­χει­ρή­σεις σε Λίβα­νο, Συρία εκτός από τον ήδη τερά­στιο φόρο αίμα­τος, προ­ε­τοι­μά­ζουν νέο, χει­ρό­τε­ρο γύρο συγκρού­σε­ων και πολέ­μων με τρα­γι­κές συνέ­πειες για τους λαούς.

Την ώρα που ο λαός της Παλαι­στί­νης ζει το δρά­μα του, οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις έχουν τερά­στιες ευθύ­νες για την πρόσ­δε­ση της χώρας μας στο Ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο, την συμ­με­το­χή των Ελλη­νι­κών Ένο­πλων δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές. Ενώ τίπο­τα δεν ξεπλέ­νει την Κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη που είχε τρέ­ξει να εκφρά­σει στή­ρι­ξη στον σφα­γέα Νετα­νιά­χου. Ταυ­τό­χρο­να η απο­στο­λή της Φρε­γά­τας στην Ερυ­θρά μας βάζει σε νέα Οδύσ­σεια, συγκρού­σε­ων και πολέ­μων που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την άμυ­να των συνό­ρων. Δεν δεχό­μα­στε οι Ελλη­νι­κές Ένο­πλες δυνά­μεις να γίνουν  το δεξί χέρι των δολο­φό­νων των λαών, και ο τόπος μας να γίνε­ται στό­χος αντι­ποί­νων, για να προ­στα­τεύ­ε­ται η κερ­δο­φο­ρία των εφοπλιστάδων.

Στις 30 Μάρ­τη, Μέρα της Παλαι­στι­νια­κής Γης, οι λαοί του κόσμου ενώ­νουν τις φωνές τους ενά­ντια στη Γενο­κτο­νία του λαού της Παλαιστίνης.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο