Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ: Συγκέντρωση το Σάββατο στην Αθήνα — Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

«Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Παλαι­στί­νης. Καμία εμπλο­κή — καμία συμ­με­το­χή στη σφα­γή»: Συγκέ­ντρω­ση με το σύν­θη­μα αυτό διορ­γα­νώ­νει το ΠΑΜΕ το Σάβ­βα­το 27 Γενά­ρη, στις 12 μ., στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας, καλώ­ντας εργα­ζό­με­νους και νεο­λαία, σωμα­τεία και φορείς να δώσουν μαζι­κό «παρών». Αντα­πο­κρι­νό­με­να στο κάλε­σμα, μια σει­ρά από συν­δι­κά­τα και μαζι­κές οργα­νώ­σεις απο­φα­σί­ζουν τη συμ­με­το­χή τους στη συγκέ­ντρω­ση, εντάσ­σουν τη συγκέ­ντρω­ση στο αγω­νι­στι­κό πρό­γραμ­μα δρά­σης που σχε­διά­ζουν και υλο­ποιούν αυτό το διάστημα.

«Τώρα πρέ­πει παντού, σε κάθε χώρο δου­λειάς, να υψω­θεί τεί­χος απέ­να­ντι σε όλους αυτούς που εμπλέ­κουν την Ελλά­δα όλο και πιο βαθιά στον πόλε­μο»,  τονί­ζει το ΠΑΜΕ. Σε μια κρί­σι­μη περί­ο­δο που η φωτιά του πολέ­μου απλώ­νε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρο στη Μέση Ανα­το­λή, με τις επι­δρο­μές των ΗΠΑ και Βρε­τα­νί­ας στην Υεμέ­νηκαλεί τον λαό να εκφρά­σει ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά την κατα­δί­κη του στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού από το κρά­τος — δολο­φό­νο Ισρα­ήλ και τους συμ­μά­χους του.

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ», επι­ση­μαί­νει, «αυξά­νει την εμπλο­κή της Ελλά­δας αφού συνε­χί­ζει να στέλ­νει πολε­μι­κά πλοία, υλι­κά και προ­σω­πι­κό στις ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την ασφά­λεια της χώρας. Συνε­χί­ζει τη μετα­τρο­πή της χώρας σε ένα απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο. Συνε­χί­ζει να δαπα­νά υπέ­ρο­γκα ποσά για εξο­πλι­στι­κά προ­γράμ­μα­τα που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την άμυ­να της χώρας».

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση καλούν η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ), η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ) κ.α.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

  • Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και ενά­ντια στην επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή οργα­νώ­νουν σωμα­τεία και φορείς της πόλης την Πέμ­πτη 25 Γενά­ρη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου. Την κινη­το­ποί­η­ση οργα­νώ­νουν η Παλαι­στι­νια­κή Παροι­κία Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ), το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Θεσ­σα­λο­νί­κης, το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, η Ενω­ση Λογι­στών Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Ενω­ση Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Θεσ­σα­λο­νί­κης, το Συν­δι­κά­το Τρο­φί­μων — Γάλα­κτος — Ποτών Κ. Μακε­δο­νί­ας, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΤΕΠΕ.
  • Στην Πάτρα, το Εργα­τι­κό Κέντρο της πόλης προ­χω­ρά την Παρα­σκευή 26 Γενά­ρη, σε συγκέ­ντρω­ση στις 6.30 μ.μ. στα γρα­φεία του, απέ­να­ντι στο συνε­χι­ζό­με­νο έγκλη­μα σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού και την περαι­τέ­ρω επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της χώρας στον πόλεμο.
  • Στον Βόλο, η  Επι­τρο­πή Ειρή­νης καλεί τον λαό της περιο­χής, εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς και φοι­τη­τές σε συγκέ­ντρω­ση ενά­ντια στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού, το Σάβ­βα­το 27 Γενά­ρη στις 12 μ. το μεση­μέ­ρι στον Άγιο Νικόλαο.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο