Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Χρυσοχοΐδης βγάζει Παναγόπουλο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους!

Με την ακρό­α­ση φορέ­ων συνε­χί­στη­κε η συζή­τη­ση στην αρμό­δια Επι­τρο­πή της Βου­λής, του αντερ­γα­τι­κού τερα­τουρ­γή­μα­τος που περιο­ρί­ζει τις δια­δη­λώ­σεις. Η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να βάλει στο «γύψο» τις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις βρή­κε απρο­κά­λυ­πτη συμπα­ρά­στα­ση από τον πρό­ε­δρο της ΓΣΕΕ, ο οποί­ος απο­γεί­ω­σε τη λογι­κή του εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συνδικαλισμού.

Αφού πρώ­τα δια­τύ­πω­σε «εποι­κο­δο­μη­τι­κές» προ­τά­σεις πάνω στο νομο­σχέ­διο, ο Γιάν­νης Πανα­γό­που­λος τόνι­σε πως θα πρέ­πει να ληφθούν μέτρα «για τους κομ­μα­τι­κούς στρα­τούς που δια­λύ­ουν τα συνέ­δριά μας», δίνο­ντας απλό­χε­ρα τη στή­ρι­ξή του στην κυβέρ­νη­ση και στη συκο­φα­ντι­κή εκστρα­τεία της. Η θέση που δια­τύ­πω­σε συνο­λι­κά για το νομο­σχέ­διο αυτός που θέλει να απο­κα­λεί­ται πρό­ε­δρος του συν­δι­κα­λι­στι­κού οργά­νου των εργα­ζο­μέ­νων ήταν πως «δε μπο­ρεί να πει ούτε ναι ούτε όχι»!

Το νομοσχέδιο δεν παίρνει από «διορθώσεις»

Τη «σού­πα» της συναί­νε­σης από τους εκπρο­σώ­πους του εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού χάλα­σαν ο Δήμος Κου­μπού­ρης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων του ΙΚΑ και ο Γιώρ­γος Στε­φα­νά­κης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού Αττικής.

Ο Δ. Κου­μπού­ρης μετέ­φε­ρε την εμπει­ρία των από­μα­χων της δου­λειάς που βρί­σκο­νται στο πεζο­δρό­μιο από τα νεα­νι­κά τους χρό­νια, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα πολ­λές φορές κατάρ­γη­σε στην πρά­ξη αντι­λαϊ­κούς νόμους.

Σε ανά­λο­γο ύφος, ο Γ. Στε­φα­νά­κης σημεί­ω­σε πως οι εργα­ζό­με­νοι δεν μπαί­νουν σε κανέ­να «διά­λο­γο» για το νομο­σχέ­διο, αντί­θε­τα, οργα­νώ­νουν μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις για την από­συρ­σή του .

Απαράδεκτη η διάταξη για τον «οργανωτή»

Ο ειδι­κός αγο­ρη­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Γκιό­κας, ζήτη­σε από τους εκπρο­σώ­πους των φορέ­ων να τοπο­θε­τη­θούν σε σχέ­ση με την απα­ρά­δε­κτη διά­τα­ξη του νομο­σχε­δί­ου που καθι­στά τον «οργα­νω­τή» της δια­δή­λω­σης υπεύ­θυ­νο για να απο­ζη­μιώ­σει σε περί­πτω­ση καταστροφών

ΠΑΜΕ: Χρυσοχοΐδης βγάζει Παναγόπουλο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους!

Το Γρα­φείο Τύπου του ΠΑΜΕ, σχο­λιά­ζο­ντας την παρέμ­βα­ση Πανα­γό­που­λου στην ακρό­α­ση φορέ­ων στην αρμό­δια Επι­τρο­πή της Βου­λής για το αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο για τις δια­δη­λώ­σεις, σημειώνει:

«Κε. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη,

Στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Βου­λής βγά­λα­τε το γνω­στό εργα­το­πα­τέ­ρα Πανα­γό­που­λο για να υπε­ρα­σπι­στεί το νομο­σχέ­διο που επι­χει­ρεί να φιμώ­σει τη φωνή των εργα­τών, χτυ­πώ­ντας τις δια­δη­λώ­σεις. Δεν μας κάνει εντύ­πω­ση ότι ο ίδιος είπε ότι δεν μπο­ρεί να πει ούτε “ναι”, ούτε “όχι”.

Να θυμί­σου­με ότι: Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ τον έχρι­σε πρό­ε­δρο της ΓΣΕΕ, με τα ΜΑΤ απέ­να­ντι στα συν­δι­κά­τα και τους εργα­ζό­με­νους. Είναι αυτός που δεν μπο­ρεί να κινη­το­ποι­ή­σει παρα­πά­νω από 52 και μάλι­στα την Πρω­το­μα­γιά. Είναι αυτός που βάζει φαρ­διά πλα­τιά την υπο­γρα­φή του σε όλες τις απαι­τή­σεις του ΣΕΒ».

Πηγή: 902.gr

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο