Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΟΚ — Χαρτς 4–0: Υπέταξε τους Σκωτσέζους και επέστρεψε στους ομίλους του Conference League

Με δεύ­τε­ρη νίκη, που συνο­δεύ­τη­κε από το επι­βλη­τι­κό 4–0 στην Τού­μπα, ο ΠΑΟΚ εξα­σφά­λι­σε την πρό­κρι­σή του στους ομί­λους του UEFA Europa Conference League, απο­κλεί­ο­ντας τη Χαρτς με συνο­λι­κό σκορ 6–1. Τάι­σον (16′, 71′), Μπρά­ντον Τόμας (23′) και Γιάν­νης Κων­στα­ντέ­λιας (57′) τα γκολ για τους «ασπρό­μαυ­ρους» που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν εξαι­ρε­τι­κή εμφά­νι­ση και περι­μέ­νουν πλέ­ον την αυρια­νή (1/9) κλή­ρω­ση για να μάθουν τους αντι­πά­λους τους στη διορ­γά­νω­ση, κάνο­ντας όνει­ρα για πορεία ανά­λο­γη με την προ διε­τί­ας, όταν κι έφτα­σαν ως τα προημιτελικά.

Ο Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου αιφ­νι­δί­α­σε, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τον Αντρέ Βιεϊ­ρί­νια αντί του Τόμας Κεν­τζιό­ρα στο δεξί άκρο της άμυ­νας, αλλά έκπλη­ξη ήρθε και από τον Φράν­κι ΜακΑ­βόι που άφη­σε το κλα­σι­κό 4–4‑2, παί­ζο­ντας με τρεις στην άμυ­να, τοπο­θε­τώ­ντας στα στό­περ (και) τον Τόμπι Σίμπικ.

Ο Πορ­το­γά­λος αρχη­γός του ΠΑΟΚ, μάλι­στα, ήταν αυτός που απεί­λη­σε πρώ­τος, με το δυνα­τό σουτ του να τρα­ντά­ζει το ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι του Ζάντερ Κλαρκ στο 13ο λεπτό. Τρία λεπτά αργό­τε­ρα, όμως, οι γηπε­δού­χοι έφτα­σαν στο γκολ. Ο Τάι­σον εκτέ­λε­σε φάουλ από πλά­για αρι­στε­ρά, η μπά­λα πέρα­σε κάτω από τα πόδια των αμυ­νό­με­νων αλλά και του Γιάν­νη Κων­στα­ντέ­λια, ξεγε­λώ­ντας τον Κλαρκ για το 1–0. Επτά λεπτά αργό­τε­ρα, οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς έφτα­σαν και σε δεύ­τε­ρο γκολ, τελειώ­νο­ντας ουσια­στι­κά την υπό­θε­ση πρόκριση.

Από ενέρ­γεια του Κων­στα­ντέ­λια, ο Στέ­φαν Σβαμπ βρή­κε τον Τόμας, ο οποί­ος με ωραίο γυρι­στό σουτ δεν άφη­σε περι­θώ­ρια στον Κλαρκ για το 2–0. Μια άστο­χη κεφα­λιά του Φράν­κι Κεντ στο 34′ έπει­τα από κόρ­νερ και η προ­βο­λή του Βιεϊ­ρί­νια που πρό­λα­βε τον Λίαμ Μπόις πριν σου­τά­ρει στις καθυ­στε­ρή­σεις, ήταν ό,τι είχε να επι­δεί­ξει η Χαρτς στο πρώ­το μέρος.

Οι Σκω­τσέ­ζοι μπή­καν πιο δυνα­τά στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο, σε μια προ­σπά­θεια να μειώ­σουν. Το σουτ, όμως, του Αλε­ξά­ντερ Κοχρέιν (51′) και η κεφα­λιά του Σάν­κλαντ (54′) δε βρή­καν στό­χο. Αντί­θε­τα, οι «ασπρό­μαυ­ροι» απο­δεί­χθη­καν πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κοί. Από βολέ του Ντό­μι­νικ Κοτάρ­σκι η μπά­λα έφτα­σε στον Αντρί­για Ζίβ­κο­βιτς, ο Σέρ­βος τρο­φο­δό­τη­σε τον Κων­στα­ντέ­λια που με διπλή προ­σπά­θεια ανέ­βα­σε το δεί­κτη του σκορ στο 3–0 στο 57′.

Οι φιλο­ξε­νού­με­νοι… παρέ­δω­σαν πνεύ­μα και ο ΠΑΟΚ έκα­νε πάρ­τι. Εξαι­ρε­τι­κή αντε­πί­θε­ση στο 71′, με τον Τάι­σον να είναι ο απο­δέ­κτης της κάθε­της πάσας του Τόμας και να πλα­σά­ρει ιδα­νι­κά τον Κλαρκ για το 4–0 μέσα σε απο­θέ­ω­ση. Ήταν τέτοια η άνε­ση που ο Λου­τσέ­σκου έδω­σε χρό­νο συμ­με­το­χής σε Στέ­φα­νο Τζί­μα και Γιώρ­γο Βρακά.

Ξεπερ­νώ­ντας Μπεϊ­τάρ Ιερου­σα­λήμ (4–1), Χάι­ντουκ Σπλιτ (3–0) και Χαρτς (6–1), ο ΠΑΟΚ κατά­φε­ρε να εξα­σφα­λί­σει τη συμ­με­το­χή του στους ομί­λους του UEFA Europa Conference League, στρέ­φο­ντας πλέ­ον το ενδια­φέ­ρον του στην ανα­μέ­τρη­ση με τον ΟΦΗ για την 3η αγω­νι­στι­κή του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League και με στό­χο να κάνει το 3 times 3.

Διαι­τη­τής: Γκι­γιέρ­μο Κουά­δρα (Ισπα­νία)

Κίτρι­νες: Τόμας, Κου­λιε­ρά­κης — Σίμπικ, Σάν­κλαντ, Ντέβλιν.

Οι  συν­θέ­σεις:

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου): Κοτάρ­σκι, Βιεϊ­ρί­νια (64′ Κεν­τζιό­ρα), Εκόνγκ, Κου­λιε­ρά­κης, Μπά­μπα, Σβαμπ, Τσιγ­γά­ρας (64′ Οζντό­εφ), Τάι­σον (74′ Μουργκ), Α. Ζίβ­κο­βιτς (81′ Βρα­κάς), Κων­στα­ντέ­λιας, Τόμας (74′ Τζίμας).

ΧΑΡΤΣ (Φράν­κι ΜακΑ­βόι): Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόουλς, Ατκιν­σον (82′ Οφιά), Κίν­γκ­σλεϊ (66′ Ντέν­χολμ), Μπόις (59′ Ταγκά­βα), Ντέ­βλιν (82′ Χάλι­ντεϊ), Κοχρέιν, Σάν­κλαντ (66′ Λάου­ρι), Βάργκας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο