Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσουκαρίτσκι — Ολυμπιακός 0–3: Με επίδειξη ισχύος στους ομίλους του Europa League

Ένα ημί­χρο­νο, το πρώ­το, ήταν αρκε­τό προ­κει­μέ­νου ο Ολυ­μπια­κός να σφρα­γί­σει την πρό­κρι­ση στους ομί­λους του Europa League και να βρε­θεί στην αυρια­νή (1/9) κλή­ρω­ση της UEFA, μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η ομά­δα του Ντιέ­γκο Μαρ­τί­νεθ πίε­σε αφό­ρη­τα στο Λέσκο­βατς τη γηπε­δού­χο Τσου­κα­ρί­τσκι, στη ρεβάνς της νίκης του με 3–1 στο Φάλη­ρο, έπαι­ξε σαν τη «γάτα με το ποντί­κι» κι έφυ­γε νικη­τής (και) από τη Σερ­βία με 3–0, σε ένα παι­χνί­δι που ο Κώστας Φορ­τού­νης κατέ­γρα­ψε το 300ό παι­χνί­δι του με τη φανέ­λα του Ολυ­μπια­κού (23/9/2014 με Πανα­χαϊ­κή το πρώ­το) κι έγι­νε ο μονα­δι­κός παί­κτης του πει­ραϊ­κού συλ­λό­γου με 300 παι­χνί­δια τα τελευ­ταία 18 χρό­νια, μετά τον Μαυ­ρο­γε­νί­δη (2005–06).

Η πει­ραϊ­κή ομά­δα ξεκί­νη­σε με προ­φα­νή στό­χο όχι μόνο να μη δεχθεί κάποιο γρή­γο­ρο γκολ αλλά να δεί­ξει εξαρ­χής στην αντί­πα­λό της ποιος θα είναι το αφε­ντι­κό στο παιχνίδι.

Η πίε­ση δεν άφη­νε τους Σέρ­βους να «ανα­σά­νουν» και στο 12΄ χάθη­κε η πρώ­τη μεγά­λη ευκαι­ρία, όταν στο δυνα­τό σουτ του Έσε από το ύψος της περιο­χής η μπά­λα βρή­κε στον Τόσιτς και κατέ­λη­ξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 21΄ από κόρ­νερ του Μπιέλ ο Ρέτσος έπια­σε καρ­φω­τή κεφα­λιά που απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά ο Σαμού­ρο­βιτς και ο Μασού­ρας από πλά­για δεξιά θέση έστει­λε την μπά­λα στην εξω­τε­ρι­κή πλευ­ρά των διχτυών, ενώ στο 29΄ ο ίδιος είχε ένα φιλό­δο­ξο αλλά άστο­χο σουτ εκτός περιοχής.

Τελι­κά η συντρι­πτι­κή ανω­τε­ρό­τη­τα του Ολυ­μπια­κού απέ­φε­ρε καρ­πούς στο 34΄, όταν ο Βρου­σάι βρή­κε κάθε­τα στον Μπιέλ στην περιο­χή, η μπά­λα έφτα­σε στον Μασού­ρα, ο οποί­ος με συρ­τό σουτ βρή­κε στό­χο αυτή τη φορά γρά­φο­ντας το 0–1 με το 50ό «ερυ­θρό­λευ­κο» τέρ­μα του, ενώ ο διε­θνής επι­θε­τι­κός έγι­νε ο πρώ­τος ποδο­σφαι­ρι­στής στην Ιστο­ρία της ομά­δας, που σκο­ρά­ρει στην Ευρώ­πη σε πέντε δια­δο­χι­κές περιόδους.

Και αφού στο 37΄ ένα σουτ του Μπιέλ αστό­χη­σε ελά­χι­στα και στο 39΄ ακυ­ρώ­θη­κε γκολ του Ελ Καμπί για (εκα­το­στά) οφσάιντ, στο τελευ­ταίο λεπτό του ημι­χρό­νου (45΄) ο Μπιέλ πήρε άλλη μια κάθε­τη από τον Βρου­σάι, εκεί­νος απέ­φυ­γε έναν αντί­πα­λο και νίκη­σε τον Σαμού­ρο­βιτς για το 0–2.

Το δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ξεκί­νη­σε με τρί­το γκολ για την ελλη­νι­κή ομά­δα και σκό­ρερ τον Ρέτσο, που το έψα­χνε πολύ στις στη­μέ­νες μπά­λες: από κόρ­νερ του Φορ­τού­νη στο 53΄ ο διε­θνής στό­περ σηκώ­θη­κε δυνα­τά και με καρ­φω­τή κεφα­λιά έγρα­ψε το 0–3.

Κάπου εκεί το παι­χνί­δι «έσβη­σε», καθώς με την πρό­κρι­ση να έχει κρι­θεί προ πολ­λού οι παί­κτες του Μαρ­τί­νεθ δεν είχαν πια λόγο για να συνε­χί­σουν με το «πόδι στο γκά­ζι» απέ­να­ντι σε έναν αντί­πα­λο που απλά προ­σπα­θού­σε να περιο­ρί­σει το εύρος της ήττας και στο τέλος τα κατά­φε­ρε, αφού παρά το κατέ­βα­σμα της ταχύ­τη­τας οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» είχαν κι άλλες μεγά­λες ευκαι­ρί­ες για (πολ­λά) περισ­σό­τε­ρα γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντά­νι Μάκε­λι (Ολλαν­δία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντρέζγκιτς

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέζ­νιακ): Σαμού­ρο­βιτς, Στε­βά­νο­βιτς, Σού­μπο­τιτς, Ντρέζ­γκιτς (81΄ Σερα­φί­μο­βιτς), Τόσιτς, Στάν­κο­βιτς (77΄ Κόβατς), Σισο­κό, Μιλα­ντί­νο­βιτς (65΄ Ανχλί­βι), Νίκ­σε­βιτς, Γιάν­κο­βιτς (46΄ Ζε Μάριο), Ιβά­νο­βιτς (77΄ Οβούσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέ­γκο Μαρ­τί­νεθ): Πασχα­λά­κης, Ροντι­νέι, Ρέτσος (58΄ Πορό­σο), Φρέι­ρε, Βρου­σάι, Καμα­ρά (46΄ Αλε­ξαν­δρό­που­λος), Έσε, Μασού­ρας (68΄ Καρ­βά­λιο), Φορ­τού­νης (58΄ Σκάρ­πα), Μπιέλ, Ελ Καμπί (46΄ Ελ Αραμπί).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο