Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνική Ελλάδας: Για το πρώτο βήμα στην οκτάδα κόντρα στη Λιθουανία

Μετά την τερά­στια ανα­τρο­πή και τη νίκη στον πρώ­το «τελι­κό» με τη Νέα Ζηλαν­δία, την πρό­κρι­ση στους «16» του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου 2023 και την εξα­σφά­λι­ση μιας θέσης στο προ­ο­λυ­μπια­κό τουρ­νουά του 2024, η Εθνι­κή Ανδρών ετοι­μά­ζε­ται για τον δεύ­τε­ρο, στην πρε­μιέ­ρα της Β’ φάσης.

Η Ελλά­δα αντι­με­τω­πί­ζει σήμε­ρα (1/9, 15:40, 10ος όμι­λος) την Λιθουα­νία, θέλο­ντας να κάνει το πρώ­το βήμα για την πρό­κρι­ση στους «8», πριν τον τρί­το «τελι­κό» με το Μαυ­ρο­βού­νιο, το οποίο σίγου­ρα είναι πιο βατός αντίπαλος.

Οι Λιθουα­νοί θα παρα­τα­χθούν αήτ­τη­τοι απέ­να­ντι στο αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρό­τη­μα, μετρώ­ντας το «3 στα 3» στην Α’ φάση των ομί­λων (μετέ­φε­ραν τα απο­τε­λέ­σμα­τα τους στη Β’ φάση), απέ­να­ντι σε Αίγυ­πτο, Μεξι­κό και Μαυ­ρο­βού­νιο. Η ομά­δα του Κάζις Μακ­σβί­τις, μάλι­στα, μόνο αδιά­φο­ρη δεν θα παρα­τα­χθεί απέ­να­ντι στην Ελλά­δα, καθώς με νίκη «κλει­δώ­νει» τη συνέ­χεια της στη διορ­γά­νω­ση, εξα­σφα­λί­ζο­ντας θέση στην οκτάδα.

Ωστό­σο, το σημε­ρι­νό, απέ­να­ντι στην Εθνι­κή Ανδρών, θα είναι το πρώ­το δυνα­τό «εμπό­διο» της Λιθουα­νί­ας, η οποία παρά τις σημα­ντι­κές απου­σί­ες της, είναι μία συμπα­γής και σκλη­ρή ομά­δα, με έφε­ση στη συγκο­μι­δή των ριμπά­ουντ (είναι πρώ­τη στη σχε­τι­κή λίστα με μέσο όρο 48 ανά αγώ­να). Παράλ­λη­λα, οι «δίδυ­μοι πύρ­γοι» Βαλαν­τσιού­νας-Μοντε­γιού­νας μέσα στη ρακέ­τα, σίγου­ρα πονο­κε­φα­λιά­ζουν τον ομο­σπον­δια­κό τεχνι­κό, Δημή­τρη Ιτούδη.

Η «γαλα­νό­λευ­κη» από την άλλη είναι απο­φα­σι­σμέ­νη και αν δεί­ξει αυτα­πάρ­νη­ση, ομα­δι­κό­τη­τα και αμυ­ντι­κή συνο­χή, στοι­χεία που ξεχώ­ρι­σαν στην ανα­τρο­πή με τη Νέα Ζηλαν­δία, δεν έχει να φοβη­θεί κάτι… Με νίκη η Ελλά­δα θα έχει κάνει το πρώ­το και άκρως σημα­ντι­κό βήμα, καθώς το Μαυ­ρο­βού­νιο (ρεκόρ 2–1 όπως και η Εθνι­κή) που ακο­λου­θεί δεν φοβί­ζει, ενώ έχο­ντας κάμ­ψει την αντί­στα­ση της Λιθουα­νί­ας θα παρα­τα­χθεί με γεμά­τα τα ψυχι­κά απο­θέ­μα­τά της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο