Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση συνδικάτων στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών — Σήκωσαν τις μπάρες

Κατάρ­γη­ση όλων των διο­δί­ων απαί­τη­σαν με κινη­το­ποί­η­ση στο σταθ­μό Αφι­δνών στην Αττι­κή σωμα­τεία του ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα του ΠΑΜΕ και σήκω­σαν τις μπά­ρες προ­κει­μέ­νου να είναι ελεύ­θε­ρη η διέ­λευ­ση των οχημάτων.

Αντι­τί­θε­νται σε κάθε αύξη­ση των διο­δί­ων απαι­τώ­ντας την κατάρ­γη­σή τους καθώς όπως επι­ση­μαί­νουν «είναι όλα πλη­ρω­μέ­να από τον λαό!» Απαι­τούν ακό­μα δωρε­άν μετα­κί­νη­ση σε σύγ­χρο­νους, ασφα­λείς αυτο­κι­νη­τό­δρο­μους και Σύγ­χρο­νες, ασφα­λείς, φτη­νές συγκοι­νω­νί­ες µε την ανα­βάθ­μι­ση του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου σε όλη τη χώρα.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι όπως καταγ­γέλ­λουν τα σωμα­τεία η αστυ­νο­μία πίε­ζε να μην ανοι­χθούν οι μπά­ρες για να μην χάσουν οι κοι­νο­πρα­ξί­ες τα κέρ­δη τους!

Ελεύθερη διέλευση και στα διόδια της Ελευσίνας — θερμή ανταπόκριση των οδηγών

Στα διό­δια της Ελευ­σί­νας η συμ­βο­λι­κή παρέμ­βα­ση των συν­δι­κά­των, που σήκω­σαν τις μπά­ρες επι­τρέ­πο­ντας την ελεύ­θε­ρη διέ­λευ­ση των οχη­μά­των συνά­ντη­σε τη θερ­μή αντα­πό­κρι­ση των οδηγών.

Με τις σημαί­ες και το πανό του ΠΑΜΕ τα συν­δι­κά­τα απαί­τη­σαν την κατάρ­γη­ση των διο­δί­ων και τη δωρε­άν μετα­κί­νη­ση σε σύγ­χρο­νους ασφα­λείς αυτοκινητόδρομους.

«Όχι άλλες αυξή­σεις στα διό­δια. Φτά­νει πια! Τους δρό­μους τους έχει πλη­ρώ­σει ο λαός», Τονί­ζουν τα μέλη συν­δι­κά­των και φορέων.

«Όλα τα πλη­ρώ­νου­με, όλο και πιο ακρι­βά», σχο­λιά­ζουν οδη­γοί και επι­βά­τες και παίρ­νουν μαζί τους την ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση — κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τα διόδια

«Ενά­ντια στις νέες αυξή­σεις στα ήδη πανά­κρι­βα διό­δια, διεκ­δι­κού­με την κατάρ­γη­σή τους! Τους δρό­μους τους έχει πλη­ρώ­σει ο λαός!

Την ώρα που η ακρί­βεια εκτο­ξεύ­ει τις τιμές σε όλα τα είδη καθη­με­ρι­νής κατα­νά­λω­σης, τα τρό­φι­μα και την ενέρ­γεια, που τα ενοί­κια είναι απλη­σί­α­στα και οι δόσεις των δανεί­ων συνε­χώς αυξά­νουν, την ώρα που οι μισθοί μας παρα­μέ­νουν καθη­λω­μέ­νοι και πριν λίγες μέρες ξεπα­ρα­δια­στή­κα­με πάλι για να πλη­ρώ­σου­με τα πανά­κρι­βα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας, η κυβέρ­νη­ση σε συνερ­γα­σία με τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους που δια­χει­ρί­ζο­νται το οδι­κό δίκτυο της χώρας, ανα­κοί­νω­σε για το 2024 νέες αυξή­σεις στα ήδη πανά­κρι­βα διόδια.

Όλοι οι δρό­μοι και η συντή­ρη­σή τους είναι πλη­ρω­μέ­νοι από το λαό. Κι όμως…

Τους ξανα­πλη­ρώ­νου­με διπλά και τρι­πλά λες και είναι φτιαγ­μέ­νοι από χρυ­σά­φι. Από φέτος 7% περισ­σό­τε­ρο λες και πρό­σθε­σαν κι άλλα πολύ­τι­μα μέταλλα!

Μάλι­στα οι εται­ρί­ες – αρπα­κτι­κά που εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τους αυτο­κι­νη­τό­δρο­μους και μας αδειά­ζουν την τσέ­πη κάθε τριά­ντα χιλιό­με­τρα λένε ότι τα διό­δια θα αυξη­θούν και το 2025 και το 2026! Δεν φτά­νει που την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας “άρπα­ξαν” 73 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ ως κρα­τι­κή επι­δό­τη­ση, τώρα θέλουν περισ­σό­τε­ρα. Είναι προκλητικοί!

Κι ενώ αυτοί δεν προ­λα­βαί­νουν να μετρή­σουν τα κέρ­δη τους, για όλους εμάς είναι πολυ­τέ­λεια να επι­σκε­πτό­μα­στε τον τόπο που κατα­γό­μα­στε, να μετα­κι­νού­μα­στε στην ίδια μας τη χώρα.

Μας παίρ­νουν στους δρό­μους μέχρι και το τελευ­ταίο ευρώ.

Στους δρό­μους που όταν χιο­νί­σει, είμα­στε ανα­γκα­σμέ­νοι να την “βγά­ζου­με” αμέ­τρη­τες ώρες στο αυτο­κί­νη­το. Στους δρό­μους που όλες οι κυβερ­νή­σεις έδω­σαν την ευθύ­νη της κατα­σκευ­ής, λει­τουρ­γί­ας, συντή­ρη­σης και είσπρα­ξης των εσό­δων τους σε μονο­πώ­λια γρά­φο­ντας στα “παλαιό­τε­ρα των υπο­δη­μά­των τους” την ασφά­λειά μας για­τί απαι­τού­νται μέτρα που κοστίζουν.

Ως εδώ! Δεν αντέ­χου­με και δεν ανε­χό­μα­στε νέες αυξή­σεις στα διό­δια. Επει­δή οι λύσεις που όλοι είναι ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι βρί­σκο­νται μόνο στις αφη­γή­σεις των κυβερ­νη­τι­κών παρα­μυ­θιών, αγω­νι­ζό­μα­στε για τη μόνη που είναι ρεα­λι­στι­κή. Να χάσουν όλα τα αρπα­κτι­κά που έχουν θησαυ­ρί­σει τόσα χρό­νια στις πλά­τες μας για να ανα­σά­νου­με εμείς».

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο