Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ: “Χαμογέλασαν” οι γυναίκες της Εθνικής, βαριά ήττα για τους άνδρες

Ντέρ­μπι για ένα .… οκτά­λε­πτο ήταν ο χθε­σι­νός αγώ­νας της Εθνι­κής μας ομά­δας πόλο γυναι­κών απέ­να­ντι στην Κρο­α­τία που βρή­κε νική­τριες τις διε­θνείς μας με 25–8. Με τη νίκη αυτή κρί­νε­ται κατά ένα μεγά­λο βαθ­μό η πρό­κρι­ση στα προη­μι­τε­λι­κά του Ευρω­παϊ­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος που θα «σφρα­γι­στεί» με επι­κρά­τη­ση επί της αντί­στοι­χης ομά­δας της Ολλαν­δί­ας στο μετα­ξύ μας αυρια­νό παιχνίδι.

Στο ματς με την Κρο­α­τία, η αντί­στα­ση των αντι­πά­λων μας ήταν για μόλις οκτώ λεπτά. Σε αυτά το παι­χνί­δι ήταν αρκε­τά ισορ­ρο­πη­μέ­νο και έτσι οι παί­κτριες του αντι­προ­σω­πευ­τι­κού μας συγκρο­τή­μα­τος ήταν μπρο­στά στο σκορ με 5–4.

Όμως, από εκεί και πέρα όλα άλλα­ξαν. Η πολύ καλή εμφά­νι­ση σε επί­θε­ση και άμυ­να δεν άφη­σε πολ­λά περι­θώ­ρια στις αντι­πά­λους της εθνι­κής μας και με 7–1 και 6–1 στις δύο επό­με­νες περιό­δους, το απο­τέ­λε­σμα είχε κρι­θεί. Στο τελευ­ταίο οκτά­λε­πτο, το «γκά­ζι» δεν ξεκόλ­λη­σε και οι διε­θνείς μας πανη­γύ­ρι­σαν τη μεγά­λη νίκη που μπο­ρεί να μετα­φρα­στεί σε πρόκριση.

Στη βαθ­μο­λο­γία πρώ­τη είναι η εθνι­κή μας με 6 βαθ­μούς, δεύ­τε­ρη η Ολλαν­δία με 3 και ακο­λου­θούν Ουγ­γα­ρία και Κρο­α­τία με κανέ­να βαθμό.

Από την άλλη, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας τη χει­ρό­τε­ρη εμφά­νι­ση των τελευ­ταί­ων ετών, βαριά ήττα γνώ­ρι­σε η Εθνι­κή ομά­δα πόλο των ανδρών από την Ιτα­λία με 15–8 στη 2η αγω­νι­στι­κή του Πρω­τα­θλή­μα­τος και πλέ­ον όλα θα κρι­θούν στον τρί­το και τελευ­ταίο αγώ­να με τη Γεωρ­γία την Δευ­τέ­ρα για την πρό­κρι­ση στα προημιτελικά.

Η ομά­δα του Θοδω­ρή Βλά­χου παρου­σί­α­σε πολύ κακή εμφά­νι­ση τόσο σε άμυ­να όσο και επί­θε­ση, δίνο­ντας έτσι το δικαί­ω­μα στους Ιτα­λούς να είναι μπρο­στά ‑και με δια­φο­ρά- σε όλη τη διάρ­κεια του αγώ­να. Μάλι­στα, οι Έλλη­νες παί­κτες δεν μπό­ρε­σαν να εκμε­ταλ­λευ­τούν ούτε τα δια­στή­μα­τα που αγω­νί­ζο­νταν με παί­κτη παρα­πά­νω ‑σε αντί­θε­ση με τους αντι­πά­λους τους που είχαν 3/3- και έτσι γνώ­ρι­σαν την ήττα.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο