Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΤΡΑ: Μάχη για τα συμφέροντα των πολλών με την επανεκλογή της δημοτικής αρχής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” VIDEO_ΦΩΤΟ

Μήνυ­μα νίκης έστει­λε η μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Πάτρα, μπρο­στά στο β’ γύρο των εκλο­γών της Κυριακής.

Λαϊ­κός κόσμος κάθε ηλι­κί­ας έδω­σε το «παρών» στην πλα­τεία Τριών Συμ­μά­χων. Με τα συν­θή­μα­τα και τα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα του, μα πάνω απ’ όλα με την πολύ μεγά­λη συμ­με­το­χή, εξέ­φρα­σε την εμπι­στο­σύ­νη του στην σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή και ενί­σχυ­σε την αισιο­δο­ξία για την επα­νε­κλο­γή του Κώστα Πελε­τί­δη.

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­καν οι Δημή­τρης Αρβα­νι­τά­κης και Λουί­ζα Ράζου, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ,  Λου­κάς Ανα­στα­σό­που­λος, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, Κώστας Μπά­τσι­κας, Σωτή­ρης Παρί­σης, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας και Δημή­τρης Τζα­βά­ρας.

Με τον λαό, υπερασπιζόμαστε ό,τι έχουμε καταφέρει!

«Τώρα, μαζί με τον λαό, την Κυρια­κή, μπο­ρού­με να κάνου­με το απο­φα­σι­στι­κό βήμα. Να μη γυρί­σει η Πάτρα σε συντη­ρη­τι­κές επι­λο­γές του παρελ­θό­ντος. Μαζί, μπο­ρού­με να παλεύ­ου­με και να νική­σου­με, να υπε­ρα­σπι­στού­με όλα όσα έχου­με κατα­φέ­ρει προς όφε­λός του», επι­σή­μα­νε και στην ομι­λία του ο Κώστας Πελε­τί­δης, ανα­φέ­ρο­ντας ανά­με­σα σε άλλα:

«Το δίλημ­μα είναι ένα: Θέλου­με δήμαρ­χο και πλειο­ψη­φία δημο­τι­κών συμ­βού­λων που θα στη­ρί­ζουν την επό­με­νη πεντα­ε­τία την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή ή που θα στέ­κο­νται απέ­να­ντι σε αυτή, όπως κάνα­με όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια; Θέλου­με υπη­ρέ­τες αυτής της πολι­τι­κής ή όσους θα ορθώ­σου­με το ανά­στη­μά μας απέ­να­ντι σε αυτή, παλεύ­ο­ντας από θέσεις αρχής, σε σύγκρου­ση με αυτή για τις ανά­γκες του λαού και τον παι­διών του σήμε­ρα και στο μέλλον;».

Τόνι­σε, ότι από Δευ­τέ­ρα ο πατραϊ­κός λαός θα έχει να αντι­με­τω­πί­σει μια σει­ρά εμπό­δια, από την ΕΕ, την κυβέρ­νη­ση, τις αντι­λαϊ­κές κατευ­θύν­σεις που προ­ω­θού­νται συνο­λι­κά και επι­σή­μα­νε πως στην πάλη του να στα­θεί όρθιος, δεν πρέ­πει να έχει να αντι­με­τω­πί­σει άλλο ένα εμπό­διο, μιας δημο­τι­κής αρχής που θα είναι ενερ­γός υπο­στη­ρι­κτής της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής, που θα υλο­ποιεί όλες τις κεντρι­κές κατευ­θύν­σεις. Ο λαός έχει ανά­γκη μια δημο­τι­κή αρχή συμπα­ρα­στά­τη στον αγώ­να για δου­λειά, για ζωή, για να κατα­κτή­σει αυτά που δικαιού­ται, υπο­γράμ­μι­σε, δίνο­ντας τον τόνο, εξη­γώ­ντας ότι τέτοια θα είναι μόνο η δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Τα συγκε­κρι­μέ­να ζητή­μα­τα απα­σχό­λη­σαν έντο­να, άλλω­στε, όλη την προη­γού­με­νη περί­ο­δο, τόσο στον δρό­μο για τον πρώ­το γύρο των εκλο­γών, όσο και στον δεύ­τε­ρο. Αυτό που ουσια­στι­κά κρί­νε­ται, απέ­να­ντι στον υπο­στη­ρι­ζό­με­νο από τη ΝΔ υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο, είναι αν θα επι­στρέ­ψει ο λαός και η νεο­λαία του σε ένα παρελ­θόν που οι τότε δημο­τι­κές αρχές, στέ­κο­νταν μακριά και απέ­να­ντι απ’ τις ανά­γκες του.

Αυτό τονί­στη­κε και στη συγκέ­ντρω­ση της Παρα­σκευ­ής, όπου με συν­θή­μα­τα όπως «η Πάτρα έχει δήμαρ­χο», ο λαός και με την παρου­σία του σημεί­ω­σε ότι δεν θέλει να επι­τρέ­ψει να πανη­γυ­ρί­σουν η κυβέρ­νη­ση, θεω­ρώ­ντας ότι η πόλη «βάφτη­κε μπλε» και ταυ­τό­χρο­να ότι επι­βρα­βεύ­ε­ται η πολι­τι­κή της, ούτε, επί­σης, διά­φο­ροι αντι­δρα­στι­κοί που συμ­με­τέ­χουν στο ψηφο­δέλ­τιο που υπο­στη­ρί­ζει η ΝΔ (όπως ο Χρυ­σαν­θα­κό­που­λος) ή δήλω­σαν στή­ρι­ξη σε αυτό (όπως ο Νικολόπουλος).

Ο Κώστας Πελε­τί­δης ανα­φέρ­θη­κε εκτε­νώς στις εκ δια­μέ­τρου αντί­θε­τες πολι­τι­κές που εκπρο­σω­πούν οι δύο συν­δυα­σμοί που βρί­σκο­νται στον δεύ­τε­ρο γύρο. Σε κάθε τομέα, ξεκα­θά­ρι­σε, πως η δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», βάζει μπρο­στά τις ανά­γκες του λαού, ενώ ο συν­δυα­σμός της ΝΔ, με επι­κε­φα­λής τον κ. Σβό­λη, «πίνει νερό» στο όνο­μα της επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας, της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, της εκχώ­ρη­σης των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών, της δημο­τι­κής περιου­σί­ας, των ελεύ­θε­ρων χώρων, σε ιδιώ­τες επι­χει­ρη­μα­τί­ες. Έφε­ρε το παρά­δειγ­μα της τύχης που θα είχε το παρα­λια­κό μέτω­πο, η μαρί­να, οι εγκα­τα­στά­σεις του Λαδό­που­λου, των Παλαιών Σφα­γεί­ων, μιας σει­ράς άλλων χώρων, αν δεν είχαν προ­στα­τευ­τεί από τη δημο­τι­κή αρχή ώστε να αξιο­ποιού­νται για την ανα­ψυ­χή του πατραϊ­κού λαού.

Μπροστά οι ανάγκες μας!

«Από τη μία είναι ο πατραϊ­κός λαός και οι ανά­γκες του με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” και από την άλλη τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά-οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, όσοι τα εκπρο­σω­πούν και δεν το κρύ­βουνΑπ’ αυτόν τον αγώ­να, δεν περισ­σεύ­ει κανέ­νας! Είναι αγώ­νας για την προ­κο­πή της πόλης και του λαού της», σημεί­ω­σε στην ομι­λία του, καλώ­ντας να μη χαθεί ως την τελευ­ταία στιγ­μή λεπτό, ώστε να φτά­σει παντού το ψηφο­δέλ­τιο με το γαρύφαλλο!

Όπως επι­ση­μάν­θη­κε, άλλω­στε, πρό­κει­ται για μάχη και κάλε­σμα που αφο­ρά το σύνο­λο των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού, ώστε να μην επι­στρέ­ψει η λογι­κή του «χαρα­τσώ­μα­τος» στον δήμο και να συνε­χί­σουν να ισχύ­ουν τα χαμη­λό­τε­ρα δημο­τι­κά τέλη.

Παράλ­λη­λα, να συνε­χί­σουν να είναι προ­τε­ραιό­τη­τα οι ανά­γκες των οικο­γε­νειών, των παι­διών τους, με τη συνέ­χεια της λει­τουρ­γί­ας του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου, αλλά και για να είναι δωρε­άν οι βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί για την πλειο­ψη­φία των λαϊ­κών στρω­μά­των, να συνε­χι­στεί, η δωρε­άν λει­τουρ­γία των Ημε­ρή­σιων Θερι­νών Παι­δι­κών Κατα­σκη­νώ­σε­ων του δήμου.

Είναι μάχη, επι­πλέ­ον, για να είναι η δημο­τι­κή αρχή στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της πόλης, συμπα­ρα­στά­της στην πάλη τους για αυξή­σεις στους μισθούς και τις συντά­ξεις, για Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας, μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς. Για «δου­λειά για όλους — δου­λειά με δικαιώ­μα­τα», πάλη που συνε­χί­ζε­ται και που μαζί έδω­σε με το Εργα­τι­κό Κέντρο, τα Συν­δι­κά­τα, τους λαϊ­κούς συλ­λό­γους και φορείς, γεγο­νός που ανα­γνω­ρί­ζε­ται πλα­τιά από εργα­ζό­με­νους σε δεκά­δες χώρους και κλά­δους δουλειάς.

Αφο­ρά, επί­σης, την πάλη για διεκ­δί­κη­ση έργων αντι­σει­σμι­κής, αντι­πυ­ρι­κής και αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας με κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, ζητή­μα­τα για τα οποία δεν ακού­γε­ται λέξη, απ’ τους σημε­ρι­νούς διεκ­δι­κη­τές της δημαρ­χί­ας, όπως και για τον πλή­ρη αντι­σει­σμι­κό έλεγ­χο όλων των σχο­λι­κών μονά­δων και δημο­τι­κών κτι­ρί­ων της Πάτρας με ευθύ­νη του κράτους.

Είναι αγώ­νας, για να δυνα­μώ­σει η πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση της υγεί­ας του λαού, που καθη­με­ρι­νά δέχε­ται χτυ­πή­μα­τα. Για την ανα­βάθ­μι­ση και επέ­κτα­ση του «Καρα­μαν­δά­νειου» Νοσο­κο­μεί­ου Παί­δων, που με τον αγώ­νας της, από κοι­νού με τον λαό της πόλης, η δημο­τι­κή αρχή απέ­τρε­ψε το κλεί­σι­μό του, ενώ και σήμε­ρα απαι­τεί την επα­να­λει­τουρ­γία των νοσο­κο­μεί­ων «Νοση­μά­των Θώρα­κος» και «409» που εξυ­πη­ρε­τού­σαν ανά­γκες ευρύτερα.

Η ψήφος της Κυρια­κής αφο­ρά και τη συνέ­χεια του έργου του Κοι­νω­νι­κού Οργα­νι­σμού (ΚΟΔΗΠ), τη στή­ρι­ξη όλων όσοι το έχουν ανά­γκη, χωρίς την εμπλο­κή ιδιω­τών και ΜΚΟ, με σκο­πό καθέ­νας να μπο­ρέ­σει να στα­θεί στα πόδια του, απέ­να­ντι σε κυβερ­νη­τι­κές πολι­τι­κές που τον συν­θλί­βουν. Αφο­ρά όμως και τη συνέ­χι­ση της δωρε­άν πρό­σβα­σης σε όλες τις δημο­τι­κές αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις και στο Παμπε­λο­πον­νη­σια­κό, αλλά και σε πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις και δρά­σης, που απλώ­θη­καν σε όλη την επι­κρά­τεια του δήμου, στις γει­το­νιές της πόλης και τα χωριά.

Όπως τονί­ζε­ται και από λαϊ­κό κόσμο, κανείς δεν εγγυά­ται ότι χωρίς αυτή τη σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή, θα συνε­χι­στεί ο αγώ­νας για πλή­ρη υπο­γειο­ποί­η­ση της διέ­λευ­σης του τρέ­νου από το Ρίο έως το νέο λιμά­νι και τη δημιουρ­γία γραμ­μι­κού πάρ­κου, πάνω σε αυτό. Το αντί­θε­το μάλι­στα, τα λεγό­με­να των αντι­πά­λων της δημο­τι­κής αρχής, για λύσεις στα πλαί­σια του εφι­κτού, μόνο ανη­συ­χία προ­κα­λούν, ενώ ταυ­τό­χρο­να αφο­ρά την επι­λο­γή του λαού και την προ­σπά­θειά του, να μην περά­σουν οι σχε­δια­σμοί για την εγκα­τά­στα­ση απο­θη­κών υγρο­ποι­η­μέ­νου φυσι­κού αερί­ου (LNG) μέσα στον αστι­κό ιστό, όπως και η χωρο­θέ­τη­ση ανε­μο­γεν­νη­τριών μέσα στα χωριά.

Παράλ­λη­λα, διεκ­δι­κεί­ται η παρα­χώ­ρη­ση της έκτα­σης του Ριγα­νό­κα­μπου στον δήμο Πατρέ­ων, προς όφε­λος των λαϊ­κών ανα­γκών και παράλ­λη­λα να ολο­κλη­ρω­θούν και να συνε­χί­σουν τα εκα­το­ντά­δες σημα­ντι­κά έργα σε όλη την έκτα­ση της πόλης, στα σχο­λεία και τις γει­το­νιές, τις πλα­τεί­ες, το οδι­κό δίκτυο, την απο­χέ­τευ­ση, την ύδρευ­ση και άρδευση.

Είναι, επί­σης, μια μάχη για να συνε­χί­σουν τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα να πλη­ρώ­νουν το φθη­νό­τε­ρο, καθα­ρό και ποιο­τι­κά ελεγ­μέ­νο νερό σε όλη την Ελλά­δα, αλλά και για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά και να δημιουρ­γη­θεί πολυ­δύ­να­μο κέντρο ενά­ντια σε όλες τις εξαρ­τή­σεις, ζητή­μα­τα που ελά­χι­στα έως καθό­λου απα­σχό­λη­σαν όλους όσοι διεκ­δι­κούν σήμε­ρα τη δημαρχία.

Πρό­κει­ται επι­πλέ­ον, για πάλη για να δυνα­μώ­νει καθη­με­ρι­νά ο αγώ­νας ενά­ντια στην εγκα­τά­στα­ση πυρη­νι­κών όπλων στον Άρα­ξο, και απέ­να­ντι στην εμπλο­κή της χώρας και της πόλης, στους νατοϊ­κούς σχεδιασμούς.

Με τη δύναμη των λαϊκών στρωμάτων!

Με τη δύνα­μη και τα μηνύ­μα­τα που έστει­λε και όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα το μεγά­λο πολι­τι­κό άνοιγ­μα που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στον λαό και τη νεο­λαία της πόλης, η μάχη για να πέσουν στις κάλ­πες, ακό­μη περισ­σό­τε­ρα ψηφο­δέλ­τια με το γαρύ­φαλ­λο την Κυρια­κή, συνε­χί­ζε­ται μέχρι την τελευ­ταία στιγμή.

«Δεν περισ­σεύ­ει κανείς! Όλοι στον αγώ­να! Συνε­χί­ζου­με για την Πάτρα των πολ­λών! Παλεύ­ου­με και νικά­με μαζί για τις ανά­γκες των πολ­λών», τόνι­σε ο Κώστας Πελε­τί­δης, κάνο­ντας επι­πλέ­ον κάλε­σμα σε κάθε αγω­νι­στή, σε κάθε άνθρω­πο που αισθά­νε­ται αρι­στε­ρός, προ­ο­δευ­τι­κός, που αγω­νιά καθη­με­ρι­νά για το μέλ­λον το δικό του και των παι­διών του, ανε­ξάρ­τη­τα από την επι­λο­γή που έκα­νε στον α’ γύρο και παρά τυχόν δια­φω­νί­ες ή επι­φυ­λά­ξεις που έχει, να στη­ρί­ξει στον β’ γύρο τη δημο­τι­κή αρχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο