Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Σερρών της ΚΝΕ: Η έκθεση για τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη αναδεικνύει την εγκληματική λογική του κόστους – οφέλους

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την έκθε­ση των εμπει­ρο­γνω­μό­νων για τον θάνα­το του 11χρονου Βασί­λη στο 9ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Σερ­ρών από έκρη­ξη στον καυ­στή­ρα, η ΤΟ Σερ­ρών της ΚΝΕ, σημειώνει:

«Περί­που ένα χρό­νο μετά το θάνα­το του 11χρονου Βασί­λη στο 9ο δημο­τι­κό σχο­λείο Σερ­ρών από έκρη­ξη στον καυ­στή­ρα, η έκθε­ση των εμπει­ρο­γνω­μό­νων έρχε­ται να ανα­δεί­ξει τις μεγά­λες ευθύ­νες του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, της Δημο­τι­κής Αρχής, αλλά και του εργο­λά­βου για το τρα­γι­κό συμβάν.

Ταυ­τό­χρο­να, όμως, ανα­δει­κνύ­ει τις δια­χρο­νι­κές ευθύ­νες μιας πολι­τι­κής που αντι­με­τω­πί­ζει την παι­δεία και τις ζωές των μαθη­τών με την εγκλη­μα­τι­κή λογι­κή του κόστους — οφέ­λους. Πολι­τι­κή που οδη­γεί σε σχο­λι­κά κτί­ρια ασυ­ντή­ρη­τα που δεν τηρούν στοι­χειώ­δεις κανό­νες ασφα­λεί­ας και βάζουν καθη­με­ρι­νά τις ζωές των παι­διών σε κίν­δυ­νο λόγω της υποχρηματοδότησης.

Οι δυνά­μεις της ΚΝΕ μέσα και έξω από τα σχο­λεία, θα συνε­χί­σουν να δίνουν αγώ­νες στην πόλη και το νομό μας για ασφα­λή σχο­λι­κά κτί­ρια, για παι­δεία στο ύψος των ανα­γκών και της επο­χής μας. Καλού­με τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια του νομού, τους γονείς και τους εκπαι­δευ­τι­κούς μας, να πάρουν την υπό­θε­ση της προ­στα­σί­ας και της ασφά­λειας των μαθη­τών στα σχο­λεία στα χέρια τους.

Με διαρ­κή, συλ­λο­γι­κό αγώ­να ενά­ντια στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να μετα­κλή­σει το κόστος της χρη­μα­το­δό­τη­σης των ανα­γκαί­ων έργων στα σχο­λεία είτε στους μαθη­τές και τις οικο­γέ­νειες τούς, είτε σε χορη­γούς και εργο­λά­βους, πολι­τι­κή που συνε­χί­ζει ακό­μα και σήμε­ρα με τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και τους νόμους που ετοι­μά­ζε­ται να ψηφί­σει στη Βουλή.

Μόρ­φω­ση για όλους- Σχο­λεία ασφα­λή, αυτό είναι το σύγ­χρο­νο για κάθε μαθητή!

Υ.Γ. Βασί­λη δεν σε ξεχνάμε…».

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο