Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιοδεία Γ. Μαρίνου στη Βόρεια Εύβοια: Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευ­ρό του λαού της περιο­χής και θα πρω­το­στα­τή­σει για να εκτε­λε­στούν άμε­σα τα ανα­γκαία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, να απο­ζη­μιω­θούν οι πλη­γέ­ντες στο 100% των ζημιών». Τη δέσμευ­ση αυτή μετέ­φε­ρε στους κατοί­κους της Βόρειας Εύβοιας ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής Ευβοί­ας, ο οποί­ος ως επι­κε­φα­λής κλι­μα­κί­ου του Κόμ­μα­τος επι­σκέ­φθη­κε τις περιο­χές που χτυ­πή­θη­καν από τις πλημ­μύ­ρες όπως την παρα­λία της Αγί­ας Άννας, το Αχλά­δι, το Ψαρο­πού­λι και τα Βασιλικά.

«Η σημε­ρι­νή κατα­στρο­φή είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα όπως ήταν και οι πυρ­κα­γιές του Αυγού­στου», δήλω­σε ο Γ. Μαρί­νος, «για­τί δύο μήνες μετά τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές τα αντι­δια­βρω­τι­κά έργα θα μπο­ρού­σαν να βρί­σκο­νται στη φάση της ολο­κλή­ρω­σης για το σύνο­λο της καμέ­νης περιο­χής και όμως μόνο ελά­χι­στα εξ αυτών έχουν ξεκι­νή­σει», ενώ «οι αντι­πλημ­μυ­ρι­κές μελέ­τες δεν έχουν εκπονηθεί».

euboia Plummires 1 euboia Plummires 2

Προκαλεί η κυβέρνηση και οι υπουργοί της

Την ίδια ώρα, την οργή των πλημ­μυ­ρο­πα­θών προ­κα­λεί η δήλω­ση του υφυ­πουρ­γού παρά τω πρω­θυ­πουρ­γό Χρ. Τρια­ντό­που­λου, αρμό­διου για θέμα­τα κρα­τι­κής αρω­γής και απο­κα­τά­στα­σης από φυσι­κές κατα­στρο­φές ότι έγι­νε ότι «ήταν ανθρω­πί­νως δυνα­τό να γίνει μέσα σε αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα, για να απο­φύ­γου­με τα χειρότερα»!!!

Ο Χρ. Τρια­ντα­ντό­που­λος και η υπό­λοι­πη κυβερ­νη­τι­κή κου­στω­δία που επι­σκέ­φθη­κε την περιο­χή, ανα­κοί­νω­σαν κατό­πιν εορ­τής μια έκτα­κτη χρη­μα­το­δό­τη­ση προς την Β. Εύβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ όλη κι όλη, «σε συνέ­χεια της ωρί­μαν­σης του σχε­δια­σμού που είχαν τις προη­γού­με­νες μέρες για το κομ­μά­τι των παρεμ­βά­σε­ων που πρέ­πει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές».

Στη­λι­τεύ­ο­ντας αυτές τις δηλώ­σεις που «είναι απα­ρά­δε­κτες αορι­στο­λο­γί­ες που κρύ­βουν την αλή­θεια», ο Γ. Μαρί­νος σημεί­ω­σε: «Μιλά­με για έγκλη­μα για­τί ήταν γνω­στό μέρες τώρα ότι ανα­μέ­νε­ται κακο­και­ρία. Και μάλι­στα η διάρ­κεια και το ύψος της βρο­χό­πτω­σης δεν ήταν τέτοιο που να δικαιο­λο­γεί την κατα­στρο­φή που ακο­λού­θη­σε. Για αυτό λέμε ότι η κυβέρ­νη­ση έχει εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες και οι δηλώ­σεις του κ. Τρια­ντό­που­λου είναι προκλητικές.

Με την πρώ­τη βρο­χή πνί­γη­κε το πολυ­δια­φη­μι­ζό­με­νο και δήθεν ανθρω­πο­κε­ντρι­κό σχέ­διο ”ανα­συ­γκρό­τη­σης” του κ. Μπέ­νου. Οι κατα­στρο­φές από την πυρ­κα­γιά και από την πλημ­μύ­ρα που ακο­λού­θη­σε απο­δει­κνύ­ουν με οδυ­νη­ρό για το λαό της περιο­χής τρό­πο ότι πολι­τι­κή που υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου είναι κίν­δυ­νος θάνα­τος για τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες».

euboia Plummires euboia Plummires 5 euboia Plummires 4 euboia Plummires 3

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

«Ο λαός έχει υπο­χρέ­ω­ση να κατα­λο­γί­σει τις βαριές ευθύ­νες που έχουν η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις και να αντι­πα­λέ­ψει την εγκλη­μα­τι­κή τους πολι­τι­κή. Να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του. Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό», πρό­σθε­σε ο Γιώρ­γος Μαρίνος.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο