Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιπλανηθείτε και αναρωτηθείτε — Αγκαλιάζοντας τη μαγεία του σόλο ταξιδιού

Πολ­λοί άνθρω­ποι σκέ­φτο­νται να ταξι­δέ­ψουν μόνοι αλλά δεν τολ­μούν να το κάνουν. Σε αντί­θε­ση με τα παρε­ΐ­στι­κα ή ρομα­ντι­κά ταξί­δια, δίνεις χρό­νο στον εαυ­τό σου και μαθαί­νεις και­νούρ­για πράγ­μα­τα για σένα. Τα οφέ­λη είναι πολ­λά και σίγου­ρα μπο­ρείς απλά να πεις θα πάρω τη βαλί­τσα μου και θα φύγω! Ένα από τα πιο αξιο­μνη­μό­νευ­τα πράγ­μα­τα στη ζωή σου μπο­ρεί να είναι ένα σόλο ταξί­δι. Στις μέρες μας μπο­ρεί κανείς να ταξι­δέ­ψει τόσο εύκο­λα στην Ελλά­δα αλλά και στο εξω­τε­ρι­κό. Τα μόνα που χρειά­ζε­σαι είναι καλή διά­θε­ση και όρε­ξη να ανα­κα­λύ­ψεις όχι μόνο και­νού­ρια μέρη αλλά και και­νού­ρια συναισθήματα.

Εύκολη και γρήγορη οργάνωση με βάση τις επιθυμίες σου

Ξεκί­να να οργα­νώ­νεις χωρίς να κάνεις συμ­βι­βα­σμούς στο επερ­χό­με­νο ταξί­δι σου. Αυτό είναι το κλει­δί μιας πετυ­χη­μέ­νης εκδρο­μής. Μπο­ρείς να ξεκι­νή­σεις οργα­νώ­νο­ντας ένα διή­με­ρο κοντά, ή ακό­μη και εξω­τε­ρι­κό. Για παρά­δειγ­μα, μπο­ρείς εύκο­λα και γρή­γο­ρα να κλεί­σεις αερο­πο­ρι­κά εισι­τή­ρια για Ρώμη που βρί­σκε­ται σε κοντι­νή από­στα­ση αλλά είναι εξωτερικό.

Για να απο­φύ­γεις στρε­σο­γό­νες κατα­στά­σεις, ειδι­κά αν δεν το έχεις ξανα­κά­νει, οργά­νω­σε με λεπτο­μέ­ρεια το πού θα μεί­νεις και τα τοπι­κά δρο­μο­λό­για, σε περί­πτω­ση που δε νοι­κιά­σεις αυτο­κί­νη­το. Έτσι θα απο­φύ­γεις τη νευ­ρι­κό­τη­τα του “άγνω­στου” του­λά­χι­στον ως προς τις απο­στά­σεις και το κατά­λυ­μα που θα επιλέξεις.

Επί­σης, η έρευ­να για τον τόπο επί­σκε­ψης θα σου δώσει μια ιδέα για τις προσ­δο­κί­ες σου, τι μπο­ρείς να κάνεις, να δοκι­μά­σεις, αλλά και να ενη­με­ρω­θείς για ζητή­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με την ασφά­λειά σου. Αν ο προ­ο­ρι­σμός που επέ­λε­ξες βρί­σκε­ται στην Ελλά­δα, τότε ξέρεις τι να περι­μέ­νεις, αλλά αν είναι στο εξω­τε­ρι­κό, τότε αξί­ζει να δεις ποιες περιο­χές θεω­ρού­νται ασφαλείς.

Δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα

Οι καλύ­τε­ρες ανα­μνή­σεις από ένα σόλο ταξί­δι συν­δυά­ζο­νται όχι μόνο με και­νούρ­γιες εικό­νες από το μέρος που επι­σκέ­πτε­σαι, αλλά και με τα συναι­σθή­μα­τα που σου προ­κά­λε­σαν. Στη σόλο περί­πτω­ση αυτό είναι ακό­μη πιο έντο­νο καθώς νιώ­θεις ένα αίσθη­μα ικα­νο­ποί­η­σης και αυτο­πε­ποί­θη­σης που κατά­φε­ρες να οργα­νώ­σεις και να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι.

Τόλ­μη­σε να δοκι­μά­σεις και­νούρ­γιες γεύ­σεις, να εξε­ρευ­νή­σεις τοπι­κά μνη­μεία, και να γνω­ρί­σεις κόσμο. Το να ταξι­δεύ­εις μόνος δε σημαί­νει ότι ταξι­δεύ­εις μονα­χι­κά. Μη διστά­σεις να επι­κοι­νω­νή­σεις με άλλους ανθρώπους.

Πάρε ένα ακό­μη αερο­πλά­νο από τον προ­ο­ρι­σμό που έχεις στο μυα­λό σου και ταξί­δε­ψε σε ακό­μη ένα μέρος με αερο­πο­ρι­κά εισι­τή­ρια από την εφαρ­μο­γή της eSky. Μπο­ρείς να έχεις πρό­σβα­ση σε ειδι­κές προ­σφο­ρές κάθε μέρα. Ίσως, ακό­μη και να επι­λέ­ξεις τον προ­ο­ρι­σμό με βάση τις προσφορές!

Back view of smiling passenger with luggage and travel document standing at rear of vehicle

Οι καλύτεροι προορισμοί για σόλο ταξίδια

Υπάρ­χουν τόσοι πολ­λοί προ­ο­ρι­σμοί για να ταξι­δέ­ψει κανείς μόνος. Στην Ελλά­δα μπο­ρείς να ταξι­δέ­ψεις εύκο­λα και χωρίς πολ­λή σκέ­ψη και οργά­νω­ση. Το ίδιο ισχύ­ει και για την Ευρώ­πη. Η γηραιά ήπει­ρος είναι ασφα­λής και εύκο­λα προ­σβά­σι­μη. Κάποιοι από τους δημο­φι­λείς σόλο προ­ο­ρι­σμούς είναι η Αγγλία, η Ισπα­νία, η Πορ­το­γα­λία, και το Βέλγιο.

Αν πάλι θέλεις να ταξι­δέ­ψεις εκτός Ευρώ­πης πολ­λοί είναι οι προ­ο­ρι­σμοί που θα σε μαγέ­ψουν, ανά­λο­γα με τα γού­στα σου. Μπο­ρεί­τε να ανα­κα­λύ­ψε­τε τα καλύ­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της Ασια­τι­κής κουλ­τού­ρας με μια επί­σκε­ψη στην Ινδο­νη­σία. Ο πιο ωραί­ος και οικο­νο­μι­κός προ­ο­ρι­σμός είναι το Μπαλί.

Για μακρι­νά ταξί­δια, η Νέα Ζηλαν­δία ενδεί­κνυ­ται χωρίς δεύ­τε­ρη σκέ­ψη καθώς συν­δυά­ζει βου­νά, θάλασ­σα και κατα­πρά­σι­να παρ­θέ­να δάση. Επί­σης, ας μην ξεχνά­με τη μαγευ­τι­κή Ιαπω­νία που παρα­μέ­νει υψη­λά στις προ­τι­μή­σεις λόγω του φαντα­στι­κού πολι­τι­σμού της και της μονα­δι­κής τοπο­θε­σί­ας της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο