Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην ατμομηχανή της Ευρώπης: αυτοκινητόδρομος δις€ που δεν έχει _και δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ‑Βίντεο

Φυσι­κά μιλά­με για τη Γερ­μα­νία, όπου τον τίτλο του στοι­χειω­μέ­νου, διεκ­δι­κεί δρό­μος ο οποί­ος εγκα­τα­λεί­φθη­κε πριν από 9 χρό­νια χωρίς να έχει περά­σει από αυτόν ούτε ένα αυτο­κί­νη­το. Μήκος 17,6χλμ, ο οποί­ος ολο­κλη­ρώ­θη­κε πριν από μία 10ετία, με απο­τέ­λε­σμα σήμε­ρα να παρα­πέ­μπει σε ένα απο­λύ­τως ρεα­λι­στι­κό σκη­νι­κό δυστο­πι­κής κινη­μα­το­γρα­φι­κής ταινίας.

Πρό­κει­ται για τον γερ­μα­νι­κό αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο Α4, που κατα­σκευά­στη­κε το 2014 με σκο­πό να δοθεί στην κυκλο­φο­ρία, ωστό­σο, η από­φα­ση επέ­κτα­σης ενός γει­το­νι­κού ορυ­χεί­ου _ο καπι­τα­λι­σμός που σαπί­ζει, άλλα­ξε άρδην τα σχέ­δια με απο­τέ­λε­σμα ο νεό­τευ­κτος δρό­μος να μην αξιο­ποι­η­θεί ποτέ, έτσι αφέ­θη­κε στην τύχη του και στα στοι­χεία της Φύσης, τα οποία ανέ­λα­βαν να απο­κα­τα­στή­σουν την τάξη και να ανα­κτή­σουν το χαμέ­νο έδαφος.

Η μόνη ανθρώ­πι­νη παρέμ­βα­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε έκτο­τε ήταν η αφαί­ρε­ση της οδι­κής σήμαν­σης και η δημιουρ­γία ενός μικρού ηλια­κού πάρ­κου με φωτο­βολ­ταϊ­κά πάνελ ισχύ­ος 750 kW. Ακό­μα και μια οδι­κή γέφυ­ρα η οποία κατα­σκευά­στη­κε κατά μήκος των 17,6 χιλιο­μέ­τρων, έμει­νε στα αζή­τη­τα, διεκ­δι­κώ­ντας όχι άδι­κα τον τίτλο της στοιχειωμένης.

Με δεδο­μέ­νο μάλι­στα ότι η λει­τουρ­γία του ορυ­χεί­ου δεν πρό­κει­ται να τερ­μα­τι­στεί μέχρι το 2040, το ενδε­χό­με­νο τα 17,6 χιλιό­με­τρα της γερ­μα­νι­κής Autobahn Α4 να εντα­χθούν στο οδι­κό δίκτυο της χώρας θεω­ρεί­ται απίθανο.

Σε αυτό το σημείο αξί­ζει να ανα­φέ­ρου­με ότι μετά το τέλος της λει­τουρ­γί­ας του ορυ­χεί­ου, η περιο­χή στην οποία έχει πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η εξό­ρυ­ξη πρό­κει­ται να πλημ­μυ­ρί­σει με νερό και να δημιουρ­γή­σει τη δεύ­τε­ρη μεγα­λύ­τε­ρη σε έκτα­ση λίμνη της Γερ­μα­νί­ας, μετά τη λίμνη της Κων­στάν­τζα, η οποία βρί­σκε­ται στα σύνο­ρα με το Λιχτεν­στάιν και κατα­λαμ­βά­νει 536 τετρα­γω­νι­κά χιλιόμετρα.

Νέες αυξή­σεις στο χαρά­τσι των διο­δί­ων από σήμε­ρα 1/1//2024 – Δεί­τε αναλυτικά

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο