Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περισσότερα από 40 σπίτια και πάνω από 15.000 στρέμματα έχουν καεί στο Λουτράκι

«Οριο­θε­τη­μέ­νη και ελεγ­χό­με­νη είναι, σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση που έχω, η φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε αρχι­κά την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα στην Καλ­λι­θέα Λου­τρα­κί­ου και στη συνέ­χεια επε­κτά­θη­κε και σε άλλες περιο­χές», ανέ­φε­ρε στο Αθη­ναϊ­κό-Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Κοριν­θί­ας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όσον αφο­ρά τις ζημιές που έχουν προ­κλη­θεί από την πυρ­κα­γιά, ο κ. Βυτι­νιώ­της τόνι­σε ότι «σύμ­φω­να με τις πρώ­τες εκτι­μή­σεις, έχουν καεί περισ­σό­τε­ρα από 15.000 στρέμ­μα­τα, εκ των οποί­ων τα μισά είναι καλ­λιερ­γή­σι­μες εκτά­σεις και τα άλλα μισά δασι­κές εκτάσεις».

Σχε­τι­κά με τον αριθ­μό των σπι­τιών που έχουν καεί, σημεί­ω­σε πως «σύμ­φω­να πάντα με τις πρώ­τες εκτι­μή­σεις, οι καμέ­νες οικί­ες φαί­νε­ται να ξεπερ­νούν τις 40, ενώ υπάρ­χουν και αρκε­τά άλλα σπί­τια, τα οποία έχουν υπο­στεί μικρό­τε­ρες ζημιές». «Η φωτιά έχει προ­κα­λέ­σει ζημιές και στα δίκτυα υπο­δο­μών, δηλα­δή στην ηλε­κτρο­δό­τη­ση και την ύδρευ­ση», πρόσθεσε.

Επί­σης, όπως επε­σή­μα­νε ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα και στο οδι­κό δίκτυο, διό­τι οι αυξη­μέ­νες θερ­μο­κρα­σί­ες, λόγω της φωτιάς, έχουν προ­κα­λέ­σει ζημιές στην άσφαλτο».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο