Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Η διοίκηση Τζιτζικώστα προσκάλεσε τους χρυσαυγίτες σε δημόσια συνεδρίαση!

Την πρό­σκλη­ση που απηύ­θυ­νε η διοί­κη­ση της Περι­φέ­ρειας στους τρεις χρυ­σαυ­γί­τες συμ­βού­λους που είχαν εκλε­χθεί με την «Ελλη­νι­κή Αυγή», δίνο­ντας έτσι «δημό­σιο βήμα σε αυτούς που αμε­τα­νό­η­τοι στή­ρι­ξαν όλα αυτά τα χρό­νια την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της κατα­δι­κα­σμέ­νης πλέ­ον Χρυ­σής Αυγής», κάτι που «απο­τε­λεί στίγ­μα» για το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο, καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας.

Για το λόγο αυτό αλλά και για την απα­ρά­δε­κτη δια­δι­κα­σία συζή­τη­σης μέσω «live streaming» του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου με θέμα τα πεπραγ­μέ­να της Περι­φέ­ρειας για το 2020, που εφάρ­μο­σε με αυταρ­χι­κό τρό­πο ο πρό­ε­δρος του Οργά­νου, οι εκλεγ­μέ­νοι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» απο­χώ­ρη­σαν «σαν μια ελά­χι­στη κίνη­ση μη απο­δο­χής της πρό­σκλη­σης των αμε­τα­νό­η­των χρυ­σαυ­γι­τών στη δημό­σια συνε­δρί­α­ση και τη μετα­τρο­πή της σε φιέ­στα, με ευθύ­νη της Διοί­κη­σης, του περι­φε­ρειάρ­χη και του προ­έ­δρου του Περι­φε­ρεια­κού Συμβουλίου».

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

lasy k makedoniasΘεω­ρού­με απα­ρά­δε­κτο το γεγο­νός ότι στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση, η οποία επι­τέ­λους προ­βάλ­λε­ται­δη­μό­σια μέσω livestreaming, προ­σκλή­θη­καν και οι τρεις περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι που εκλέ­χθη­καν με τοψη­φο­δέλ­τιο της “Ελλη­νι­κής Αυγής” και τη στή­ρι­ξη της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης της ΧΑ. Επί τηςου­σί­ας με αυτή την κίνη­ση δόθη­κε δημό­σιο βήμα σε αυτούς που αμε­τα­νό­η­τοι στή­ρι­ξαν όλα αυτά ταχρό­νια την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της κατα­δι­κα­σμέ­νης πλέ­ον Χρυ­σής Αυγής.

Απο­τε­λεί στίγ­μα για το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο η συμ­με­το­χή των εκπρο­σώ­πων της ναζι­στι­κή­ςορ­γά­νω­σης, ιδιαί­τε­ρα στη σημε­ρι­νή δημό­σια συνε­δρί­α­ση του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Κ. Μακε­δο­νί­ας, δύοη­μέ­ρες μετά τη Μέρα Μνή­μης του Ολο­καυ­τώ­μα­τος και τις σχε­τι­κές δηλώ­σεις του Περι­φε­ρειάρ­χη περί ανά­γκη­ςα­νά­πτυ­ξης «ανο­σί­ας» απέ­να­ντι στο ρατσι­σμό, στον αντι­ση­μι­τι­σμό, στο ναζισμό.

Δε συνά­δει όμως και με το πνεύ­μα του ομό­φω­νου ψηφί­σμα­τος του Περι­φε­ρεια­κού Συμβουλίου,με το οποίο κατα­δι­κά­σα­με τις απει­λές από την πλευ­ρά των αμε­τα­νό­η­των χρυ­σαυ­γι­τών για εξώ­δι­κά­προς τον πρό­ε­δρο του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου και άλλους συμ­βού­λους και ζητή­σα­με από την­κυ­βέρ­νη­ση την άμε­ση λήψη νομο­θε­τι­κής πρω­το­βου­λί­ας για την απο­μά­κρυν­ση των εκλεγ­μέ­νων με τοψη­φο­δέλ­τιο της «Ελλη­νι­κής Αυγής» από το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο και τις Επι­τρο­πές της ΠΚΜ.Πρόθεση μας ήταν να θέσου­με αυτό το μεί­ζον ζήτη­μα επί της δια­δι­κα­σί­ας σύντο­μα στην αρχή τηςσυ­νε­δρί­α­σης έτσι ώστε να απο­φα­σί­σει δημο­κρα­τι­κά το ίδιο το Περι­φε­ρεια­κό Συμβούλιο.

Με αυταρ­χι­κό τρό­πο ο Πρό­ε­δρος, κατ’ εντο­λή της Διοί­κη­σης, όχι μόνο δεν μας έδω­σε για ένα­λε­πτό το λόγο επί της δια­δι­κα­σί­ας, αλλά και εφάρ­μο­σε μια απα­ρά­δε­κτη δια­δι­κα­σία, με τους επι­κε­φα­λή­ςτων παρα­τά­ξε­ων της αντι­πο­λί­τευ­σης να καλού­νται τοπο­θε­τη­θούν μετά από όλους τους αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χε­ςκαι σε μόλις 6 λεπτά, τη στιγ­μή που ο Περι­φε­ρειάρ­χης κατά την ειση­γη­τι­κή του ομι­λία έλα­βε το λόγο για πάνω­α­πό 50 λεπτά!

Με βάση όλα τα παρα­πά­νω, γίνε­ται κατα­νοη­τό, ότι η απο­χώ­ρη­ση των τεσ­σά­ρων εκλεγ­μέ­νων­πε­ρι­φε­ρεια­κών συμ­βού­λων με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ήταν μονό­δρο­μος, σαν μια ελά­χι­στη κίνη­ση μηα­πο­δο­χής της πρό­σκλη­σης των αμε­τα­νό­η­των χρυ­σαυ­γι­τών στη δημό­σια συνε­δρί­α­ση και τημε­τα­τρο­πή της σε φιέ­στα, με ευθύ­νη της Διοί­κη­σης, του Περι­φε­ρειάρ­χη και του Προ­έ­δρου του­Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμβουλίου.

Κατά την τοπο­θέ­τη­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» επε­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων πως «μέσα από τους απο­λο­γι­σμούς των Γενι­κών Διευ­θύν­σε­ων ανα­δει­κνύ­ε­ται το εύρος αλλά και η κρι­σι­μό­τη­τα των αρμο­διο­τή­των των υπη­ρε­σιών της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας. Ανα­δει­κνύ­ο­νται όμως και τα τρα­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και υπο­στε­λέ­χω­σης της Περι­φε­ρεια­κής Διοί­κη­σης που επι­δρούν τόσο στις συν­θή­κες και στο αντι­κεί­με­νο εργα­σί­ας των υπαλ­λή­λων όσο και στο επί­πε­δο των παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών προς τους πολίτες».

Αυτό είναι «απο­τέ­λε­σμα των πολι­τι­κών επι­λο­γών δια­δο­χι­κών κυβερ­νή­σε­ων που στη­ρί­ζουν τόσο η παρά­τα­ξη που έχει την πλειο­ψη­φία, όσο και οι “Κοι­τά­με Μπρο­στά” του κ. Γιαν­νού­λη όσο και οι “Πρά­ξεις για τη Μακε­δο­νία” του κ. Παπα­στερ­γί­ου» ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά και πρό­σθε­σε πως «η υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και υπο­στε­λέ­χω­ση άφη­σε βεβαί­ως το απο­τύ­πω­μα της, τόσο στον απο­λο­γι­σμό για το 2020, όσο και στον προ­γραμ­μα­τι­σμό για το 2021, που κρί­νε­ται ανε­παρ­κής και απο­σπα­σμα­τι­κός για την κάλυ­ψη των κοι­νω­νι­κών ανα­γκών σε επί­πε­δο υπο­δο­μών, προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας κλπ ανε­ξάρ­τη­τα από τις σημα­ντι­κές προ­σπά­θειες που κατα­βά­λουν οι υπάλ­λη­λοι της ΠΚΜ».

Στά­θη­κε, με επι­χει­ρή­μα­τα στη στή­ρι­ξη των επι­λο­γών των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων από τη διοί­κη­ση της Περι­φέ­ρειας και κατα­λή­γο­ντας επε­σή­μα­νε ότι «συνο­λι­κά η διοί­κη­ση κρί­νε­ται πάνω από όλα, από το γεγο­νός ότι συμ­φω­νεί και στη­ρί­ζει τη συνο­λι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, ένα δρό­μο ανά­πτυ­ξης που έχει ως βασι­κό κρι­τή­ριο τη στή­ρι­ξη της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, δε διεκ­δι­κεί ως όφει­λε την απα­ραί­τη­τη χρη­μα­το­δό­τη­ση και στε­λέ­χω­ση της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακεδονίας».

«Συνε­χί­ζου­με! Δεσμευό­μα­στε απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους, στο λαό της περιο­χής ότι θα κατα­βά­λου­με όλες μας τις δυνά­μεις τόσο για την άμε­ση βελ­τί­ω­ση της κατά­στα­σης και την άμβλυν­ση των προ­βλη­μά­των όσο και για μια άλλη προ­ο­πτι­κή με ριζι­κές αλλα­γές σε επί­πε­δο εξου­σί­ας και οικο­νο­μί­ας. Ριζι­κές αλλα­γές που θα επι­τρέ­ψουν όχι μόνο την ολο­κλη­ρω­μέ­νη αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζου­με αλλά και την κατο­χύ­ρω­ση ενός πολύ ανώ­τε­ρου επι­πέ­δου ζωής σύμ­φω­να με τις δυνα­τό­τη­τες του 21ου αιώ­να» υπο­γράμ­μι­σε η «Λαϊ­κή Συσπείρωση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο