Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλαφόν στην τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Τον καθο­ρι­σμό ανώ­τα­της τιμής πώλη­σης στο εμφια­λω­μέ­νο νερό που πωλεί­ται στη Θεσ­σα­λία, με στό­χο την προ­στα­σία του κατα­να­λω­τι­κού κοι­νού από κρού­σμα­τα αθέ­μι­της κερ­δο­φο­ρί­ας, προ­βλέ­πει από­φα­ση που υπέ­γρα­ψε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Κώστας Σκρέκας.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση, για τις επι­χει­ρή­σεις κάθε είδους που δια­κι­νούν εμφια­λω­μέ­νο νερό καθο­ρί­ζε­ται η εξής ανώ­τα­τη τελι­κή τιμή σε ευρώ:

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε συσκευα­σία των 500 ml (0,5 lt) 0,50

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε συσκευα­σία των 750 ml (0,75 lt) 0,55

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε συσκευα­σία του ενός λίτρου (1 lt) 0,60

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε συσκευα­σία του ενός και μισού λίτρου (1,5 lt) 0,70

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε πολυ­συ­σκευα­σία των έξι (6) φια­λών των 500 ml (0,5 lt) 1,20

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε πολυ­συ­σκευα­σία των δώδε­κα (12) φια­λών των 500 ml (0,5 lt) 2,00

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε πολυ­συ­σκευα­σία των έξι (6) φια­λών του ενός λίτρου (1lt) 2,00

— Εμφια­λω­μέ­νο νερό σε πολυ­συ­σκευα­σία των έξι (6) φια­λών του ενός και μισού λίτρου (1,5 lt) 2,50

Σημειώ­νε­ται από το υπουρ­γείο ότι η ανώ­τα­τη τιμή πώλη­σης ισχύ­ει από τη δημο­σί­ευ­ση της Υπουρ­γι­κής Από­φα­σης στην Εφη­με­ρί­δα της Κυβέρ­νη­σης έως τις 31 Οκτω­βρί­ου 2023.

Σε περί­πτω­ση παρά­βα­σης, επι­βάλ­λε­ται πρό­στι­μο που ισού­ται με του­λά­χι­στον το τετρα­πλά­σιο του οφέ­λους, το οποίο προ­κύ­πτει από την δια­φο­ρά της τιμής πώλη­σης με την ανώ­τα­τη τιμή πώλη­σης επί του συνό­λου των απο­θε­μά­των νερού, πωλη­θέ­ντων και μη, της επι­χεί­ρη­σης. Το πρό­στι­μο δεν μπο­ρεί να είναι μικρό­τε­ρο των 5.000 ευρώ και μεγα­λύ­τε­ρο του 1.000.000 ευρώ.

Αρμό­διες αρχές για την δια­πί­στω­ση παρα­βά­σε­ων, είτε αυτε­παγ­γέλ­τως είτε κατό­πιν καταγ­γε­λί­ας, είναι η γενι­κή γραμ­μα­τεία Εμπο­ρί­ου & Προ­στα­σί­ας του Κατα­να­λω­τή του Υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης, η Διυ­πη­ρε­σια­κή Μονά­δα Ελέγ­χου της Αγο­ράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και οι αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες ελέγ­χου της Περι­φέ­ρειας Θεσσαλίας.

Τα πρό­στι­μα επι­βάλ­λο­νται με από­φα­ση του Υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης εάν ο έλεγ­χος διε­νερ­γεί­ται από όργα­να της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Εμπο­ρί­ου ή από όργα­να της Διυ­πη­ρε­σια­κής Μονά­δα Ελέγ­χου της Αγο­ράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και με από­φα­ση του Περι­φε­ρειάρ­χη Θεσ­σα­λί­ας εάν ο έλεγ­χος διε­νερ­γεί­ται από όργα­να των υπη­ρε­σιών ελέγ­χου της Περιφέρειας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο